Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    "Är du gravid?"

    Om du gått upp i vikt oväntat + snart ska gifta sig... tja då lägger folk ihop 1 + 1 och får det till 2

    Det är nog inte social kompetens, utan logik och nyfikenhet som gör att dom frågar. Folk är nyfikna generellt. Och att någon kan vara gravid är en nyhet som man gärna är först om att få veta Flört 
    Dessutom brukar många gravida bubbla över med nyheten om graviditeten så fort dom fått ett plus på testet 

  • Chicita

    Vi har inte medvetet avstått från att skaffa barn. Men vi jobbar inte aktivt på det heller om man säger så. Kommer det så kommer det.
    Jag har tidigare haft jobbiga missfall. Varav ett där det var en druvbörd inblandad.
    För er som inte vet - så är druvbörd ett kluster av celler som inte vet om dom ska bilda foster eller moderkaka så dom bildar något mittemellan... en sorts godartad tumör. Vilket innebär att fostret inte utvecklas som det ska och dör i magen.
    Efter 2 skrapningar för att få bort druvbörden och ett helt år med "skaffa barn-förbud" och täta blodprov som har resulterat i ärrbildning på blodkärlen i mina armveck, så fick jag klartecken att jag är frisk och kan försöka igen...
    Jaha, det var med exet... och missfallet bidrog kraftigt till att vi bröt upp (jag insåg hur egoistisk och dum han faktiskt är). Så där står jag - friskförklarad, men utan någon att skaffa barn med...

    Frågor om "är du med barn?" eller "hur gick det, var inte du gravid?" kom ju naturligtvis väldigt ofta under den här tiden.
    Men jag förstår att folk undrar. Och det var ju bara att svara "Nej det är jag inte" eller "Inte längre..." och så fick dom nöja sig så.
    Det var inte värre än det. Jag tar det inte som att dom tycker att jag är tjock eller att dom försöker pressa mig. Visst var det väldigt jobbigt under den perioden. Men dom som frågade gjorde det av omtanke.

    Jag är väldigt försiktig själv med att ställa frågor om graviditet till andra. 
    Sen beror det ju givetvis på...
    En väldigt nära vän eller släkting. Alltså någon man umgås med ofta. Där är det lättare att se skiftningar, och där kan man också behöva ställa frågan eftersom att personen som är gravid inte vet hur denne ska berätta.
    Speciellt för mig, eftersom jag är barnlös och dom är rädda att trampa mig på tårna genom att tala om att dom ska ha barn... igen...

    Man går inte fram och klappar någon ytligt bekant på magen och frågar vilken månad dom är i. - Det är dålig social kompetens.
    Men att lugnt och sansat fråga bästa vännen (som man sett förändringar i både kropp och sinnestillstånd på) om hon är med barn... Det är en helt annan sak.

    Så jag tycker faktiskt inte att frågan i sig är elak eller farlig.
    Utan det beror på hur väl man känner personen, och även hur man frågar

Svar på tråden "Är du gravid?"