Inlägg från: Ekorren |Visa alla inlägg
  • Ekorren

    Hjälp med hemlagad meny!

    Hej! Vi funderar på att laga maten till bröllopet själva hemma med lite hjälp av våra föräldrar och nu behöver vi lite hjälp med ideer. Vi ska ev. ha festen i en lada hemma på gården och vi har då tillgång till två vanliga kök varav ett har varmluftsugn. Vi vill helst ha någon lite "finare" och mer spännande mat än kallskuren stek och potatissallad, det är nödlösningsalternativet. Vi tänker ha kött till huvudrätt antingen älg eller nöt och det ska inte ta allt för lång tid att laga på dagen D. Öppen för alla förslag! :) Kanske ska tillägga att vi blir ca 50-60 gäster.

  • Svar på tråden Hjälp med hemlagad meny!
  • Ekorren

    Tack för svaren! Det blir ett sommarbröllop nästa sommar :) Men vi måste börja tänka på menyn redan då vi måste veta hur mycket och vilket kött som ska lagras upp. Båda mina föräldrar jagar plus att de har köttdjur på gården, och några får. Plus att de fiskar mycket, så sik i någon form är ett alternativ till förrätt. Och de har erbjudit sig att stå för maten och det tackar vi för! Vi har inte helt bestämt servering, men jag skulle tro att det blir gående bord då det inte behövs lika mycket serveringspersonal, men är inte säker på om det det blir buffe eller bara en rätt. Potatisgratäng gillar jag bättre, vet ni om det brukar gå att hyra värmeskåp? Blir lite fullt i ugnen annars kanske? Det är just köttet som oroar lite då blivande mannen helst av allt vill ha en blodig köttbit. Vi hade släktkalas i somras på samma ställe (70 pers+barn) och då hade vi just tjälaknul och potatissallad. Det är ju det enklaste alternativet, går att göra allt i förväg. Men vi har iaf testat köken för en folkstorm ;)

Svar på tråden Hjälp med hemlagad meny!