• sensommarbrud

    vilken ordning går ni i??

    Hålla alla brudar och fruar!


    Jag vill gärna att vårt brudfölje går en först till en låt och sedan att klockorna plinhar och sedan kommer jag och min blivande make. Är detta en konstig ordning. Ska gästerna stå när brudföljet tågar in? Hur gör ni?

  • Svar på tråden vilken ordning går ni i??
  • johannisen
    Sheltiegirl skrev 2013-08-22 12:25:29 följande:
    Johannisen: när går männen in i kyrkan då om dom ska vänta framme vid altaret, samtidigt som gästerna eller efter alla gästerna är på plats?
    Efter att gästerna är på plats, men innan själva vigseln börjar så att säga. De går in tillsammas med tärnorna och antagligen också en av solisterna och gitarristen, då de kommer att spela och sjunga direkt efter ingångmarschen (alltså innan inledningsord och välsignelse).
  • amerika
    johannisen skrev 2013-08-22 12:01:30 följande:
    Vi gifter oss nästa vecka och vi kommer göra så att brudföljet (två tärnor och bestman) står framme i kyrkan och väntar tillsammans med brudgummen och då ingångsmarschen börjar så går jag in, ensam, och så möter min blivande mig en bit på vägen och vi går fram till altaret tillsammans. Det var prästens förslag.
    En fråga bara för att jag är nyfiken: Varför ska du gå in själv sist?
  • Lakinna

    Jag gifte mig förra veckan óch vi gick in i följande ordning: Först två tärnor, sedan min man tillsammans med sin bestman. Mannen stannade dock halvvägs (bestmannen fortsatte ensam hela vägen fram) och sedan ledde min pappa mig fram till min man och så gick vi in andra halvan tillsammans (och min pappa gick diskret bakom). Väldigt lyckat tyckte jag :) 

  • johannisen
    amerika skrev 2013-08-22 13:45:14 följande:
    En fråga bara för att jag är nyfiken: Varför ska du gå in själv sist?
    En bra fråga, som jag faktiskt inte har något riktigt bra svar på :) Prästen föreslog som sagt den här ordningen åt oss (vi hade först tänkt att blivande maken skulle vänta på mig halvvägs tillsammans med bestmannen och att tärnorna skulle gå in bakom mig och bestmannen ansluta till dem då blivande maken ansluter till mig) och hon tyckte dels att det blir lite konstigt om tärnorna går in efter mig och dels tyckte hon att gästerna ändå ofta vill se på bruden och klänningen och allt sånt och då får de en bra titt liksom. Dessutom ville vi göra något som är lite annorlunda så därför har vi egentligen aldrig pratat om att gå in tillsammans (och att blanda in min pappa skulle jag inte göra, för det är definitivt inte en finländsk tradition).
  • Carina10

    Min tärna och min äldsta son ska gå in först. Han lämnar henne där hon ska stå, går sedan och sätter sig på sin plats.
    Sedan går jag o m2b in och efter oss kommer prästen att gå.

  • sensommarbrud

    Någon som är för att brudföljet går in först? Jag tycker det är fint, och sedan man ju några att titta på om man är lite nervös.

  • TheD

    Vi gick först sedan tärna och marsalk och sist prästen. Allt annat tycker jag är jätteskumt.

  • sensommarbrud

    Okej. Pratade med präst och kantor idag. Dom tyckte båda att det var en fin grej att brudföljet går in till en låt sedan klingar klockor och sedan kommer vi. Så så får det blir. Känns jättebra!

  • 2015

    Jag skulle vilja ha det så att:

    Prästen går in först.
    Kantorn spelar en liten bit på ett stycke, och då dansar marsalkarna /marsalkern in.
    Kantorn spelar en liten bit på ett annat stycke, och då dansar tärnorna /tärnan in.
    Kantorn spelar en liten bit på ett annat stycke, Brudgum dansar in till halva kyrkgången.
    Kantorn spelar en liten bit på ett annat stycke, Bruden dansar in till halva kyrkgången.
    Kantorn spelar det sista lilla stycke och vi (brudgum och brud) dansar in resten av kyrkgången
    tillsammans fram till altaret då.
    Detta är min dröm. Drömmer

  • madigun

    vi ska inte ha några tränor eller marschalkar utan bara hans 2 barn (7 & 11 år) och mitt barnbarn ( nästan 2 år) som brudnäbbar. Hur gjorde ni med barnen? gick dom före å strödde rosenblad å en var ringbärare eller gick dom efter er eller bredvid er? sen när ni kom fram till altaret vart tog barnen vägen då? vet inte riktigt hur vi ska göra.... tänkte att hans son som är 7 år skulle vara ringbärare å att 11 åringen (flicka) å 2 åringen (pojke) skulle strö rosenblad före oss men min m2b tycker det är överdrivet med rosenblad å ringbärare :)

Svar på tråden vilken ordning går ni i??