Inlägg från: sofiemagdalena |Visa alla inlägg
  • sofiemagdalena

    september 2014

    Hoppar också in här! Ska gifta oss den 27/9 nere på Österlen! Har bokat kyrka och har hittat den perfekta lokalen nere i Kivik! Väntar nu bara på att de ska bekräfta bokningen! :) Lokalen är inbäddad i lövskog och jag är övertygad om att det kommer vara helt otroligt vackert med alla färger!Har börjat knåpa på inbjudningskorten och tänka på vilka färger som passar in på hösten och ha dem som temafärger.. för det vore dumt att inte ta vara på de otroliga färger som naturen bjuder på! :)Håller också på att tänka över inbjudningslistan... vi kommer nog landa på cirka 70 personer..men tycker att det är så otroligt svårt att skala bort tex kusiner som man träffar en gång om året och bjuda andra kusiner som man faktiskt umgås med oftare....usch.. jobbigt!Men gud som man längtar!:)  

  • sofiemagdalena

    usch ja, det är ett dilemma! :( vi får ta oss en ordentlig funderare, vi har ännu inte fått något pris på maten... så om vi får jättebillig mat (hur troligt är det?! ;)) så kan man ju klämma in fler då vår lokal tar 110 personer och vi har planerat ca 70.. Har precis inhandlat allt (kanske) material till inbjudningskort och festhäften! Gäller att vara ute i god tid när man ska försöka hinna göra det själv på kvällarna! ;)

  • sofiemagdalena

    Varit på bröllop som haft photo booth och det var riktigt trevligt och roligt! Helt frivilligt och man fick gärna vara flera stycken i fotot! Lite plojgrejer som hattar, mustacher och boas gjorde det ännu spexigare! :)


    Ska gifta oss den 27 september och funderar också på att ha en photo booth.. vårt problem är att det inte finns något naturligt ställe i lokalen att ha det på... men vi får se vad vi kan ordna.. det kan bli väldigt roliga bilder att ha! :) Vi funderar dessutom på att ha en tavelram av större modell som man kan hålla upp framför sig när bilden tas..! Blir nästan som en färdig tavla! ;)

  • sofiemagdalena

    Gifter oss den 27 september! Har också hösttema, men med främst vinrött, koppar och mossgrönt som temafärger!


    Har gjort alla inbjudningskort färdiga, nu ligger de och väntar på frimärken bara! Ringen är vald och ska beställas i helgen, klänningsletandet ska igång om två veckor! Festhäftet halvklart och huvudet är fullt av idéer!! :)


    Funderar på att börja virka en filt för att sysselsätta knopp och kropp för att inte bli tokig av alla planeringsideér och pyssel-cravings nu när inbjudningskorten är klara!  ;) Sju månader kvar, kan ju inte göra allt klart nu! Det klarar dessutom inte plånboken av! ;) hehe! :)


     

  • sofiemagdalena
    tr3apor skrev 2014-03-17 11:03:04 följande:
    Har pysslat klart inbjudningskorten nu och packat ner dem i kuvert! Ska posta 2a April då portot och åxå högsta vikt höjts. Känner mig helt pirrig! Nu börjar det bli så verkligt! Får nog snart lägga in mig på bröllopsrehab, tycker inte att jag har annat i tankarna nu!

    Väntar också in det nya, och för oss billigare, portot! :) Allt är klart och har faktikst börjat ge inbjudningarna till de som vi träffar! :)


    hittade dessutom min drömklänning i lördags! Den första jag provade, och alldeles alldeles underbar! Ser inte alls ut som jag trodde den skulle se ut.. Trodde jag ville ha en enklare klänning, men det blev en med spets, tyll, släp och slöja! ;) Känner mig som en prinsessa och vill ha den på mig jämt! ;)


    detta året kan faktiskt vara det första som jag längat tills sommaren är slut! ;)

  • sofiemagdalena

    Så spännande att följa allas planeringar! :)

    Har tänkt att vänta lite till med att skicka in hindersprövningen...någon som vet hur lång tid det tar för det att bli klart? och lika dant med efternamnsbyte..tar det lång tid?

    Tycker att vi är i bra fas.. men vettetusan egentligen.. ';) alla här har hunnit med så mkt!
    Men jag har hittat min drömklänning, vackra skor, vi har hittat en fantastisk vigselring, kock är bokad och hon fixar personal till servering och bar. I stort så är bordsdekorationerna klara...ska ha en ros flytande i gamla udda kaffekoppar på fat och murgröna från slottsparken! har länsat loppisarna i närheten! ;)  kvar är väl egentligen m2b;s kläder, musikanordning, och att hitta en florist som har vettiga priser..

    Har också funderat på att istället för  att ha bröllopstårta, ha cupcakes och hemmabakade småkakor på vackra kakfat...vad tror ni om det upplägget? Skulle det funka? Är inte så mkt för tårta... och tänker mig att cupcakes o kakor kan jag baka själv.. och förhoppnignsvis blir det då också billigare! känns trist att lägga pengar på en tårta man ändå inte kommer tycka så mkt om... ;)
    Är det ngn som vet om man kan spritsa och garnera cupcakes dagen innan? Håller de sig?

    åh, så härligt det är att det känns som dagarna går snabbt nu när det är varmare o ljusare! snart är det vår tur! :) Någon som blivit kidnappade på sin möhippa ännu förresten!? ;)

  • sofiemagdalena
    September2014 skrev 2014-06-01 21:11:00 följande:
    Tack för tipset! Vi funderar på att fråga en nära väns kompis som är superduktig på att baka om hon kan tänka sig att hjälpa till för en skälig peng. Just tårta är inget i vill lägga 60-70kr/biten på.. 

    Vi har nog tänkt att skriva Brud/Brudgum men jag har sett båda varianterna. :) jag är en äkta vin-nörd (blir så nä man jobbar på bolaget) och detta intresse har även min karl hakat på så det kändes som en kul personlig detalj att göra bordsplaceringarna så. Jagar alla vinkorkar jag kommer över för tillfället. :P

    Jättetrist med dina paper seeds! Hoppas nästa omgång blir bättre!
    har också funderat på om man har ngn bekant som kan hjälpa till.. men planerar bröllop på distans.. bor norr om Gbg och ska ha bröllopet på Österlen.. de som jag känner där nere ska ju på bröllopet! ;) Får se hur vi löser det hela.. men känner som du, alldeles för dyrt med en tårta (när man inte är så förtjust i det)..

    Tack för alla tips, ska starta att provbaka och se vad som håller bäst och vad som smakar godast! Inte så bra för bröllopsformen dock! ;) hihi!
  • sofiemagdalena

    Har precis bokat resa till Tyskland för en liten minisemester! :) Och passar ju då såklart på att handla hem lite(?) alkoholhaltig proviant! Är det någon som vet hur tusan man ska tänka? Vill ju absolut inte köpa för lite, men inte heller överdrivet mycket! ;) Vi räknar med att vi kommer ha ungeför 60 personer som dricker alkohol..
    Kommer ha tre-rätters med vin (vitt-rött-dessert) dessa på flaska och sen avec till tårtan..och sen kommer vi ha en bar, ingen kostnad, men dock en bartender som serverar.. har bestämt oss för att ha tre olika drinkar, en med gin en med bacardi och en med vodka.. och cider, vin (på box) och öl... hehe.. jag blir yr bara jag tänker på det..men kanske finns det någon med jättebra tips på hur vi ska tänka när vi handlar? ;)

    :)

  • sofiemagdalena
    Förälskade skrev 2014-06-21 21:48:49 följande:

    Jag vet jag är ute i god tid men pillar lite med bordsplaceringen. Det är verkligen jätte svårt, vill på sätt och vis dela på par som bara är sambos, gifta par delar jag på men det är så svårt, blir nästan så att alla unga hamnar vid ett bord, släktingarna hamnar på två andra. Det kommer vara 4 barn på bröllopet och dem hamnar längst ut så att dem kan röra på sig men föräldrarna vill jag samtidigt ha med vuxna så att dem kan njuta av kvällen så är barnen nära dem men ändå sitter själva. Dem är mellan 5-12 så dem klarar det så länge man har ett öga på dem. Min son ska min lillasyster hålla koll på lite. Min stora syster med man kommer med sina 3 barn som är super duktiga vid sådana tillställningar. Hur har ni tänkt kring birdsplaceringen??


    Jag har också pillat en del med bordsplaceringen! och delar också på paren, men tänker ändå att alla ska sitta nära någon de känner..och sen ska någon som kan hålla igång ett samtal bredvid de som är lite mer blyga.. ja.. det är ett pussel och svårt att få till så att alla sitter nära någon de känner.. det känns ju viktigt att alla ska trivas och ha roligt.. tur man har många bra och sociala vänner! ;)
    HH
  • sofiemagdalena

    10 dagar kvar och nerverna börjar visa sin närvaro...:) har väldigt bra koll på allt (tror jag) och endast vigselprogrammen som ska printas och skor som ska hittas till m2b! annars är allt klart! Men jag har väl nu förstått att det liksom är på riktigt.. att det är jag och min älskling som ska vara i centrum hela dan.. att alla kommer dit för vår skull.. Det är stort! :) Åhh vad man längtar! :)

Svar på tråden september 2014