• SandraM

    Är det okej att bjuda några barn med inte alla?

    Det är er fest och ni som bestämmer hur ni vill ha det! :)

  • SandraM

    daniiel skrev 2013-07-21 12:51:45 följande: SandraM skrev 2013-07-21 11:23:50 följande: Det är er fest och ni som bestämmer hur ni vill ha det! :) Även om det är brudparets fest och dom givetvis fattar alla beslut, så är det ju jäkla trist som värdpar att "köra över" sina gäster och hela tiden gå efter mantrat "Det är vår dag, vi gör dom vi vill.". Vill man inte som värdpar se till att gästerna trivs? Att gästerna känner sig välkomna?Jag tycker det är toppen att TS funderar över det, för det betyder att hon bryr sig om hur deras gäster kommer ta till sig ett eventuellt barnfritt bröllop, där syskonbarn dock är inbjudna. Självklart är det brudparets beslut i slutändan och dom gör som dom vill, men att ta i beräkning hur ens beslut kan uppfattas av och påverka andra.. ja, det tycker jag är en bra egenskap som värd. 2014maj skrev 2013-07-20 21:37:57 följande: Kan man bjuda in syskonbarnen och ev barn som ammas och sen säga nej till resten? Och ja, ni absolut bjuda in bara syskonbarn och ammande barn och säga nej till resten. Det är inte så ovanligt. Hur många barn blir det totalt, era syskonbarn + erat barn + andra ammande barn? För är det så att den summan uppgår till... 10 barn, så kanske det egentligen inte skulle göra så mkt med 6st extra barn? Men, det är som sagt erat beslut och ni måste ju göra det som känns bäst för er och det ni tror att era gäster kan tycka är okej och acceptera.augustibrud.bloggplatsen.seLite sent svar men jag tycker inte man kör över sna gäster. Om man som värdpar står för allt ekonomiskt, bjuder på middag och fest, mm så är det självklart att man har rätt att bestämma vilka man vill ha med sig. Dessutom kan släkt och familj ha svårt att få barnvakter då alla oftast är på festen så jag ser inget problem alls i det.

  • SandraM

    daniiel skrev 2013-07-21 12:51:45 följande: SandraM skrev 2013-07-21 11:23:50 följande: Det är er fest och ni som bestämmer hur ni vill ha det! :) Även om det är brudparets fest och dom givetvis fattar alla beslut, så är det ju jäkla trist som värdpar att "köra över" sina gäster och hela tiden gå efter mantrat "Det är vår dag, vi gör dom vi vill.". Vill man inte som värdpar se till att gästerna trivs? Att gästerna känner sig välkomna?Jag tycker det är toppen att TS funderar över det, för det betyder att hon bryr sig om hur deras gäster kommer ta till sig ett eventuellt barnfritt bröllop, där syskonbarn dock är inbjudna. Självklart är det brudparets beslut i slutändan och dom gör som dom vill, men att ta i beräkning hur ens beslut kan uppfattas av och påverka andra.. ja, det tycker jag är en bra egenskap som värd.Lite sent svar men jag tycker inte man kör över sna gäster. Om man som värdpar står för allt ekonomiskt, bjuder på middag och fest, mm så är det självklart att man har rätt att bestämma vilka man vill ha med sig. Dessutom kan släkt och familj ha svårt att få barnvakter då alla oftast är på festen så jag ser inget problem alls i det.

  • SandraM

    stealmystyle skrev 2013-07-31 20:13:32 följande:Min åsikt är att antingen så har man barnfritt eller så bjuder man alla barn. Jag hade nog blivit ganska irriterad om jag hade barn och fick en inbjudan att just mina barn inte var välkomna men att andras barn var det. Så länge värdparet bjuder på fest, dvs betalar festen utan att be gäster om bidrag, finns det ingen anledning som gäst att lägga sig vilka som får komma och inte komma. Det kan ju handla om att man inte har plats för fler heller så att man måste sålla någonstans. Sen kan man ju alltid tycka olika men jag förstår inte hur man kan orka lägga enerfi på att bli irriterad över att vissa får och andra inte får. Då kanske man har roligare hemma.

  • SandraM

    Vi hade barnfritt på vårt bröllop med undantag för ammande barn. Våra syskonbarn var välkomna men det var föräldrarna som valde att lämna dom hemma. Vi fick inga konstiga kommentarer kring att det var barfritt och mina vänner med småbarn menade på att de vill gå på fest och inte behöva ha koll på sina barn så det var självklart att skaffa barnvakt för dom. Hur roligt är det för en 4-åring när vuxna börjar bli lulliga? Om barnen alltid är välkomna annars förstår jag inte vad problemet är med att skaffa en barnvakt och ha en rolig kväll i vuxnas sällskap. Skulle man ha problem att skaffa barnvakt är det ju en sak, man ser ju hellre att ens vänner kommer än att de måste stanna hemma pga att man inte har barnvakt. Men om det bara handlar om ovilja över att skaffa barnvakt av ren princip anser jag man är ganska oartig mot sina vänner. Ska jag stå för en fest och bjuda mina vänner på mat, dryck, mm så anser jag att jag har rätten att bestämma vilka som ska komma. Jag skulle aldrig komma på tanken att ödsla eneri på att bli irriterad över en sådan sak, jag skulle känna mig glad över att mina vänner vill ha med mig och dela deras stora dag :)

Svar på tråden Är det okej att bjuda några barn med inte alla?