• Chicita

    Sov ni/ ska ni sova på hotell på bröllopsnatten?

    Jag jobbar på hotell - så det är inget speciellt för mig att sova på hotell. Och eftersom vi gifte oss i samma stad som vi bor och jobbade i så kändes det ju extra onödigt då att "åka till jobbet och sova" Flört

    Vi lyxade till hemma istället och bäddade sängen med nya fina lakan och såg till att ha god frukost hemma till dagen efter.
    Vi var ändå så trötta att vi bara slocknade.

    Min största rekommendation är att boka två nätter.
    Antingen dagen innan + bröllopsdagen eller bröllopsdagen + kvällen efter.
    Vissa hotell kan erbjuda rabatt antingen fredagar eller söndagar om man bokar lördagen också eftersom att beläggningen många gånger är lägre på dom dagarna (eller i alla fall en av dom beroende på vad det är för typ av hotell) 

  • Chicita
    daniiel skrev 2013-07-06 19:28:38 följande:
    Jag som tyckte det var så skönt att ha kvällen före hemma. Vi ordnade lite "grillfest" med brudföljet och toastparet och myste. Samt att kvällen dagen efter bröllopsdagen få krama om dottern och ha myskväll hemma :P hihi

    Men att sova just natten på bröllopsdag på hotell var underbart! :)
    Många kommer och checkar in en bra bit efter midnatt och så måste dom ofta åka senast 12, eller om dom har avtalat det innan så kanske dom åker 14-16 någonting. 
    Dom går ofta miste om frukosten och dom kan inte utnyttja spaavdelningen (om det finns någon) då den inte har öppet så sent eller hinner öppna innan dom åker.
    Så att de flesta betalar ofta flera tusen - för ett rum dom kommer att slockna i så fort dom fått av sig kläderna.

    Därför brukar jag rekommendera två dagar - speciellt om man kan få lite rabatt på första eller sista natten. Så man hinner njuta av att bo på hotellet också Glad 
  • Chicita
    daniiel skrev 2013-07-06 19:45:01 följande:
    Jag bara utgick från mig själv ;)
    Jag utgick ifrån vad jag ser på jobbet med de brudpar som brukar bo hos oss (eller på gamla hotellet Flört

    De flesta brudpar missar frukosten helt enkelt för att dom inte orkar upp, eller även om frukosttiden är så sen att dom skulle orka så brukar dom prioritera att ligga och mysa.
    Det är väl mest det där med att man kommer så sent och checkar in som gör att man missar en stor del av upplevelsen. Man får inte tid att njuta av rummet liksom. Och många vill ju dessutom uppgradera till ett bättre rum eller en svit.
    Att då komma kl 2 på natten (som många gör - eller senare ändå) och behöva lämna kanske 10 timmar senare ger ju inte någon direkt valuta för pengarna  
  • Chicita
    Pippilångstump skrev 2013-07-08 08:46:58 följande:
    Jag som person gillar inte hotellfrukost, tycker mest det är ett gissel att hitta något att äta, men annars tror jag att om man gillar hotellfrukost att det verkligen kan vara trevligt. 
    Vad äter du till frukost annars då om det är så svår att hitta det på hotell? Förvånad
    Tycker att det finns något för alla (om man nu inte bor på väldigt små hotell utan någon ordentlig frukost)
    Bara nyfiken Glad 
  • Chicita
    Pippilångstump skrev 2013-07-08 12:15:58 följande:
    Jag tål inte vete, vilket dessutom utesluter de flesta glutenfria produkterna. I sverige kan jag äta två kokta ägg och lite frukt möjligtvis.

    Utomlands mycket svårare, finns det nystekt omelett går det ju bra, men få hotell har det. Sedan njuter jag inte direkt av två kokta ägg eller en omelett :D.Och är precis en vanlig frukost för mig hemma.

    Jag är rätt kräsen vad gäller pålägg, jag får magkatarr av juice till frukost och yoghurt också.

    Många länder i europa har inte ens ägg till frukost, så då finns lite konserverad frukt kanske och nej det är ingen frukost jag klarar av. (tex frankrike, italien, tyskland och tjeckien). I USA åt jag färdigskalade kalla och superhårdkokta ägg, vedervärdigt! Eller osaltad vattnig havregrynsgröt. 
    Har du provat att anmäla allergi när du bokar hotellrummet?
    Vi har nog säkert minst en allergiker varje dag på hotellet jag jobbar på och det är inga problem Glad 
  • Chicita
    MTB skrev 2013-07-08 12:18:06 följande:
    Jag är inte heller särskillt förtjust i hotellfrukostar. När jag går ut och äter vill jag att det ska vara bättre/godare än vad jag skulle kunna göra själv hemma. Och en trött gammal äggröra är inte så jättelockande.

    Men jag har kompisar vas bästa mål under dagen är frukosten så alla är vi olika =) 
    Det är klart att det ska vara bättre än hemma... Glad
    Det ska finnas flera sorters ost, både kall och varm mat, färsk frukt olika sorter av skinka eller andra liknande pålägg osv.
    Om dom inte lyckas med att ge dig ett större urval (och gärna med saker du kanske inte tänkt på själv att testa) så har dom misslyckats. 
    En hotellfrukost ska överraska och inspirera (eller tja i alla fall första dagen, bor man fler nätter så får man väl räkna med samma upplägg i princip Flört 
Svar på tråden Sov ni/ ska ni sova på hotell på bröllopsnatten?