Inlägg från: tropicallime |Visa alla inlägg
  • tropicallime

    Snålt att skippa dessert?

    Vi har ett mindre bröllop med 50 gäster i en hyrd festlokal, med förrätt och varmrätt, där vi funderar på att hoppa över desserten och ha tårtan som efterrätt istället? Vi känner själva att det blir för sött med efterätt och ha tårta direkt efter, men funderar ändå om vissa kanske tycker att det är snålt att inte bjuda på efterätt också?
    Utan efterrätt ligger kuvert priset på strax över 700kr, med brudskål, 2 glas vin, kaffe och avec samt maten. Lokal, porslin, personal etc är inräknade det här också. Med efterrätt och ytterligare ett glas vin skulle kuvertet hamna på 900kr istället. 

    Vi har inte en jättestor budget till maten (50 000) men vill ändå ha sittande middag, så att välja buffe är inte ett alternativ. Så klart att det går att ha efterätt och ändå få några slantar över i matbudgeten, men känner att vi ändå vill ha ett par tusen till godo om det skulle bli några oförutsädda utgifter som tillkommer vilket det lätt gör som vi märkt..

    Vad tycker ni? Om ni hade varit gäster, hade ni tyckt att det varit snålt att inte ha efterrätt?

  • Svar på tråden Snålt att skippa dessert?
  • tropicallime

    Tårtan är tänkt att serveras direkt efter middagen isf, eventuellt att man har en kort paus för typ rökning etc innan men ingen dans eller så. Dvs. precis som vi hade tänkt göra med efterrätten ändå, fast byta ut den mot tårtan istället. Vi har nämligen bara lokalen till 01, vilket känns lagom ändå, men vi vill inte ha en för utdragen middag utan gärna hinna dansa och prata med alla ändå.

  • tropicallime

    Tack för alla svar! Fortsätt gärna kommentera vad ni tycker, alltid kul att höra många olika versioner! Skriver från mobilen så därför försvinner styckena..

  • tropicallime

    Tack så jättemycket för alla svar! 

    Känns mycket bättre nu, vi har båda helt säkra på det här upplägget från början, då vi har fått det rådet från både cateringfirman/festlokalen och vår toastmadame som varit med i bakgrunden på ett flertal bröllop.. Sedan tyckte min mor det verkade lite snålt och sa att folk förväntar sig en trerättersmeny och då vart vi osäkra..

    Men vi kör nog på det tänkta en 2-rätters med tårta som efterrätt! Glad

  • tropicallime

    Och kan informera om att de inte blir någon torr macka som förrätt eller bakad potatis till varmrätt,

    Förrätten blir antagligen en toast skagen eller en ceasarsallad i filodegskorg med kyckling, vi har inte beslutat helt ännu. Varmrätten blir helstekt gödkalvsentrecote med portvinssky och potatiskaka. :) 

  • tropicallime
    Chicita skrev 2013-07-04 22:03:09 följande:
    Nej det är det väl ingen som tror heller...
    Jag gjorde ett överdrivet exempel och talade om att det var överdrivet också. 
    Det var inget illa menat! Formulerade mig lite tokigt kanske, skrev mest vad vi hade för mat för att det kanske är lättare att förhålla sig till om de blir mastigt med dessert + tårta efter maten. alternativt bara tårta.

    Vi beslutade igår att bara köra på tårta, dels för att vi har bara lokalen till strax efter midnatt och vigseln börjar 15.30, det är ungefär 30 minuter promenad mellan kyrka och festlokal om man promenerar långsamt, 5 minuter med bil. Vi funderar på att hyra en buss som tar alla gäster från kyrkan till festlokalen för att de ska komma ungefär samtidigt. Annars räknar vi med att alla gästerna anländer mellan 16.45-17.15 ungefär, så sitter vi till bords runt 18, så blir det ändå rätt sent. 
Svar på tråden Snålt att skippa dessert?