Inlägg från: Stjärnöga VS Fänöda |Visa alla inlägg
  • Stjärnöga VS Fänöda

    Hur går en förlovning till?

    Vi bestämde efter ca 7 mån tillsammans att vi skulle förlova oss på ettårsdagen för att allt kändes så rätt med oss :) Vi visste också att vi skulle gifta oss någon gång, men vi visste inte när. Vi blev sambo efter 5 månader så förlovning kändes som ett naturligt nästa steg. 

    Vi valde ringar tillsammans, inte alltför dyra silverringar graverade med vårt tilltänkta förlovningsdatum, beställde hem någon månad innan och dessa bytte vi med varandra på en romantisk middag på en restaurang i hans hemstad på ettårsdagen. Sedan firade vi med skumpa :)

    Sen har jag väl knorrat lite om att vi kanske ska gifta oss snart, men han ville fria när det var rätt tillfälle.

    Så på vår 5 årsdag i somras så gav han mig en stor bukett rosor och sa han åt mig att packa en övernattningsväska, och så körde han mig till Öland där vi skulle bo på hotell. Vi myste lite på hotellet med lite cider och gjorde oss i ordning, och sedan tog vi en taxi till stranden där han förberett en liten skumpa-picknick. Så satt vi och skålade i skumpa och tittade på solnedgången, jag hade inte en tanke på att det var nåt annat speciellt än just vår 5-årsdag (efter tidigare årsdagar då jag trott han skulle fria men blivit besviken så hade jag som sagt släppt tankarna på det). Så helt plötsligt säger han (han satt på båda knän eftersom vi satt ner) "Kära älskling.. vill du gifta dig med mig?" och jag blev paff och förvirrad, trodde han skojade så bad honom lägga av. Då fick han tårar i ögonen och sa "men.. vill du det??" Så jag fick tårar i ögonen och sa att det är klart att jag vill! Vi har graverade halsband för denna dag :) 

    Så brölloppet blir i sommar på vår 6-årsdag, och vi kommer att köpa "riktiga" ringar nu graverade med det tilltänkta bröllopsdatumet :)
     

Svar på tråden Hur går en förlovning till?