• daniiel

    Honnörsbordet-vilka sitter där?

    Enklaste lösningen för er, skulle väl vara att din pappa och din tärna sitter med på din sida och din makes föräldrar på hans sida. Alltså, att varken din pappas kvinna eller din moster sitter med vid honnörsbordet.

    Det finns ju en viss tradition kring placeringen, men det är ju långt ifrån altid våra familjer ser ut på ett sätt som gör att vi kan följa hur man "ska" sitta vid honnörsbordet. Jag tycker att det är viktigt att man tänker efter själv, vem/vilka man faktiskt vill hedra med en plats vid det bordet. Vilka man vill ha med sig där och utgå från det.

    Nu har både jag och min make våra föräldrar i livet och vi har inga skilsmässor, så vi hade våra föräldrar med oss vid honnörsbordet. Vi hade också våra systrar, vi har en lillasyster var, som var tärnor och sedan hade vi systrarnas sambos. Mest för att det var två platser kvar vid honnörsbordet och det var enkelt att placera dom där.

    Sedan kan jag ju bara inflika också att det kan vara smart att ha bordsplacering även för övriga gäster. Det kan, som gäst, vara ganska skönt att slippa tänka på "Var ska jag sitta? Vart passar det?". Att slippa att det sätter sig klungor som känner varandra väl på vissa ställen och sedan blir det ströplatser kvar mellan åt dom som inte var snabba nog. Sedan brukar det vara så att ju närmare släkt man är med brudparet, desto närmare honnörsbordet sitter man. Tex mor- och farföräldrar eller om man har en moster/faster som man står nära osv. Alla har ju dock inte koll på det, så om någon mindre nära vän till er sätter sig nära honnörsbordet, så någon närmare släkting får sitta längre ifrån, så kan det uppstå sura miner kring det. Allt sånt är ju väldigt enkelt att undvika genom en bordsplacering :)


Svar på tråden Honnörsbordet-vilka sitter där?