• bettansss

    Linköpingsbröllop 2014

    Jag ska också gifta mig i Linköping nästa år!

    För oss var det ett halvår kvar igår (!) till vår dag den 22 februari. Efter att ha läst igenom tråden känns det som att ni andra ligger way ahead före mig, men det ska nog lösa sig ändå! :) Hitills har vi bokat vigselplats (bergerligt) och festlokal, bestämt toastmadames, tärna och brudnäbb och i somras skickade vi ut Save the date-kort. Ligger därför lite lågt med inbjudningar ett tag till :) Nästa helg ska jag till Stockholm och prova klänningar, yey!

    in- och utgångsmusik tycker jag är jättesvårt, men under vigseln vill jag att någon sjunger Utan dina andetag med Kent.   

     

  • bettansss
    amerika skrev 2013-08-23 18:07:09 följande:
    Välkommen till tråden!!
    Tycker du har kommit ungefär lika långt som vi andra, det är väl att vi har skrivit mer som det känns så.

    Var ska ni gifta er någonstans när det är borgerligt och på vintern? *nyfiken*
    Och har ni hittat någon som kan sjunga under vigseln? Annars känner jag nog någon...
    Tack! Jag känner mig faktiskt rätt lugn med planeringen!

    Det var inte helt lätt att hitta en fin plats inomhus mitt i vintern, speciellt inte när man planerar att bjuda uppemot 65 personer! Tillslut bestämde vi oss för Livgrenadjärmässen på Garnisonen. Själva rummet där vigseln ska vara är väl inte jättespeciellt, men det ligger bra till och själva huset i övrigt tycker jag är väldigt fint :)

    Nej ,det har vi inte. En kompis sjunger i kör så funderar på att fråga henne eller om hon känner någon, men har ingen aning om hur hon ställer sig till det så övriga tips tar jag tacksamt emot!  
     
  • bettansss

    Jag var inne på Skapa idag, den nya, och frågade om pris, min syster tipsade om att en av dom som hon känner kunde fixa både frisyr och smink. Så svårt att veta hur mycket man ska vänta sig att man behöver betala tycker jag. Där skulle hon i alla fall ta 1300/timme för frisyr och 400 för smink. Känns som ett ok pris på själva dagen, men jag antar att det är samma timpris på en ev konsultation/provuppsättning och sen är det förstås svårt att veta hur lång tid det tar... Hon sa att jag skulle räkna med två timmar men kan inte tänka mig att den frisyren jag har tänkt ska ta så lång tid. Kanske ska kolla runt lite mer men man vill ju gärna veta att det blir bra också! 

  • bettansss

    Marolo - Tyvärr hyrs inte gula paviljongen ut längre, det var i alla fall vad jag fick reda på när jag ringde en kille på Cupolen. Håller med dig om att det kändes som ett jättemysigt ställe! Vad är det för lokal ni är ute efter? Känns som jag kolla de upp varenda jäkla lokal innan vi tillslut hittade en...;)

  • bettansss

    Tårta och blommor har vi inte besämt än. Frisyr och smink ska en tjej på Skapa göra. Ringar har vi inte valt ut än men vi ska göra dem hos Sandström/Dewitt. De gjorde min förlovningsring precis efter mina önskemål och är väldigt nöjd med ringen och servicen hos dem. 

  • bettansss
    tess skrev 2013-10-21 20:14:20 följande:
    Någon som köpt papper / kuvert till inbjudningar ännu? Bra tips på billigaste inköpsstället i Linköping eller på webben?
    Vi har gjort våra inbjudningar och ska skicka ut dem nu i veckan. Beställde själva trycket från Optimalprint (tror jag) på vanligt vitt lite tjockare papper och köpte färgat papper och kuvert på Panduro och pysslade ihop så de skulle bli lite roligare. Ville ha ganska enkla och stilrena men de blev bra tycker jag! 
  • bettansss

    Här är bilder på våra inbjudningskort. Det vita pappret med tryck (har suddat ut det mesta på den här...) är som sagt beställt från nån trycksida på internet. Det beigea pappret + kuvert är köpt på panduro. Pappret är dubbelvikt och ihoplimmat i kanterna så på baksidan har jag skurit ut en ficka där infobladet är nerstoppat. Klistermärken med våra bokstavsnamn är beställda från Calligraphen. 




  • bettansss

    Vi var faktiskt inne på Fogenstads idag, men vi var inte alls nöjda med bemötandet vi fick där. Vi är ute efter smoking till min blivande men fick veta att de till att börja med inte gick att hyra utan att det i så fall skulle vara att köpa en men att de just nu inte hade några inne öht. Och det skulle väl iofs gå an att köpa men när vi då frågade när de skulle få in smokingar för försäljning kunde han inte säga när utan sa att vi i så fall var tvungna att beställa en. Tycker inte att det känns helt ok att behöva beställa utan att ha fått provat något så vi vet att det passar. Så det fick vara! Hoppas vi kan hitta någon nån annanstans istället.

  • bettansss

    Amerika - jo, det är klart. Och vi skulle nog kunna måttbeställa utan att prova först men man vill ju inte gärna betala uppemot 4000 när han inte ens hade vett att vara trevlig och hjälpsam. Nåja, vi letar vidare! Jag är också 26, och hinner precis som du sandri87, fylla 27 innan jag gifter mig. Precis en vecka innan bröllopet :)

  • bettansss
    tess skrev 2013-11-23 20:18:08 följande:
    Bröllopshuset fick jag trevligt bemötande på (trots alla varnande inlägg). Annat var det för sambon som ville titta på en frackcoat och fick de spydiga kommentarerna att det inte var någon mening att titta om inte jag var med, eftersom han ändå inte skulle kunna välja själv. Dessutom var vi tvugna att köpa klänningen innan de tyckte att det var värt att visa några kläder för honom.  Det bemötandet suger verkligen!!
    Oj, vilken konstig kommentar! De tjänar ju förstås mer pengar på att både du och mannen köper kläder därifrån men det skadar ju inte att vara trevlig mot alla som kommer in. Det kan ju inte vara högtryck och supermycket att göra just nu för dom ändå tycker man.

    Vi tittade på vigselringar på Sandström Dewitt igår. De var jätteduktiga och hittade snabbt en ring som passar perfekt ihop med min förlovningsring. Vi sa att vi skulle fundera lite på saken för det är ju ingen panik att bestämma sig nu på en gång men tror att det blir den ändå. Min blivande har ju ingen förlovningsring men så vi ska köpa vigselring till honom också, lutar åt att han får en som liknar min förlovningsring men utan diamant :) 
  • bettansss
    marolo skrev 2013-11-29 09:21:37 följande:
    Jag trodde att man var tvungen att vänta tills listan över vem som tjänstjör den veckan och sedan boka in dem? 
    Jag tror att man kan fråga nån annan också men det är väl upp till den om man vill tacka ja till det i så fall. 
    sandri87 skrev 2013-11-28 10:04:51 följande:
    Kommer ni ha tärnor och kommer era tärnor ha en tärnbukett? Jag kommer från Tyskland och där är det inte vanligt med tärnor. Jag själv kommer ha två tärnor då min m2b kommer ha bestman.
     Jag kommer ha en tärna men min sambo kommer nog inte ha någon bestman tror jag. Min tärna ska vara med under dagen, hjälpa mig med min klänning och så, tror att jag eventuellt kommer behöva hjälp med toalettbesöken med min stora tyllkjol... ;) Har inte riktigt bestämt mig angående en tärnbukett, jag tycker det känns lite överflödigt men kanske ska höra med henne om hon vill ha det eller inte.
  • bettansss

    Vi har också bokat in vigselförrättare nu, en som egentligen hör till Motala kommun men han hade inget emot att komma till Linköping. Men när jag skulle ringa kommunen och göra den officiella bokningen lät hon jag pratade med väldigt förvånad när jag sa att vi inte skulle vara i rådhuset. Trodde ändå att det var lite vanligare med borgerliga vigslar lite varstans nuförtiden men det kanske det inte är? 

  • bettansss

    Ja, det låter konstigt marolo. Jag ringde ju som sagt kommunen (Motala) och då sa hon att jag skulle skicka in hindersprövningen när vi fått den. Nu har jag den ju visserligen redan då det inte är så många månader kvar till vår dag (LÄNGTAR!!!) men det lät inte som att hon utgick ifrån att man var tvungen att ha den. 

    Vi bokade en som hör till Motala, men han bor i Borensberg så han kunde komma hit. Han heter Karl- Axel Molinder och min systers jobbarkompis var nöjd med honom.  Har för mig att jag läst om par som varit nöjda med Lars Sandström och Monica Wennås också, men är inte helt säker. De är från Linköping. 

    Håller med om att det var svårt att få tag på vigselförrättare, har nog försökt ta kontakt med någon de senaste två månaderna (inte jätteaktivt förstås, men ändå...) Men nu är det gjort!  

  • bettansss

    Vi beställde från Tårtverksta'n. Även om jag tänkt tidigare att tårtan inte är så viktigt och jag inte är en tårtmänniska egentligen så ska det bli kul att få se hur den kommer bli. :)

  • bettansss

    Vi har låtit De Witt göra både min förlovningsring och båda vigselringarna (sambon fick ingen förlovningsring). Vi är hur nöjda som helst! Jag vet inte om vi hade tänkt nån riktig gräns för vad de skulle få kosta, men tillslut landade båda ringarna på totalt 16.000, min kostade runt 11 och hans 5. Tycker att det blev ett bra pris. Nu är det bara en vecka kvar tills jag får bära min fina ring på heltid! :)

  • bettansss
    widuse skrev 2014-02-14 23:31:06 följande:
    Hej tjejer! Här rullar planeringen på! Vad har ni för budget för ring måste jag bara fråga? Jag har kollat runt litepå stan och tycker att det tyvärr är ganska dyrt om man vill ha en bred ring med flera stenar. Vi gjorde våra förlovningsringar på De wit och vart så nöjda så förmodligen går vi tillbaka dit men finns det fler som är värt att kolla?
    Kanske ska tillägga att min vigselring är ganska smal, så det kanske drog ner priset lite men med diamanter runt halva. Vi har i princip bara kollat där, vi var inställda från början på att köpa ringarna där så har inte något tips på andra ställen tyvärr...
Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014