• linn84

    Linköpingsbröllop 2014

    Hej!
    Jag har också plöjt igenom tråden för 2013 års bröllop, det har tagit ett tag och jag följer den fortfarande. =)
    Vi gifter oss den 23 augusti 2014. Vigseln är inte bestämd vart denska vara ännu, men festen blir på Bjärka Säby gamla slottet. 

  • linn84

    Härligt att se att den här tråden har kommit igång nu!
    Idag är det exakt ett år tills vi gifter oss. Känns helt galet nära Förvånad
    Det som är bestämt såhär långt:
    Borgerlig vigsel och fest 23 augusti 2014 på Bjärka Säby gamla slottet
    Victors Catering fixar maten.
    Tårtorna ska min svägerska göra.
    Min mamma och hennes man har ett band så de får ta hand om musiken på festen.
    Blommor tänkte jag köpa och fråga en kompis som är florist om hon kan fixa.
    Toastmastrar är tillfrågade och klara.
    Än så länge är det här min hjärteklänning: http://www.jjshouse.com/A-Line-Princess-Strapless-Ankle-Length-Organza-Satin-Wedding-Dress-With-Lace-Beadwork-002015003-g15003
    Vi får se om jag känner samma sak när det börjar närma sig för att beställa. 

  • linn84
    amerika skrev 2013-08-23 12:08:50 följande:
    Ska ni ha själva vigseln på slottet oxå?
    Som vi har diskuterat det hittills så ska vi vara ute, nere vid bryggan om det är fint väder. Annars blir det troligen i "tårtrummet" på tredje våningen i gamla slottet.

    Vi vill minimera all transport för gästerna då det troligen kommer vara flera som sover över på slottet. Det finns 42 bäddar där =) och en brudsvit som vi ska sova i.
  • linn84
    Katarina skrev 2013-09-05 12:48:21 följande:
    Vet inte vad paus håller för kvalité på make up, men allt annat de gör där är ju bra! Provuppsättning skulle jag inte klara mig utan, har ett sånt kontrollbrhov så jag måste veta vad jag kan vänta mig och ha chans att göra ändringar så det blir precis som jag vill på den stora dagen. Vad jag har hört så är bruduppsättning snäppet dyrare då de verkligen ser till att den håller hela dagen och hela kvällen/natten. Men det drar ju snabbt i väg om det kostar 1300kr/ timme! Kan man kontakta ljunkan och deras frisörstudenter och komma lite billigare undan?
    Även vanliga frisörer har ju en del elever som jobbar där. Alla deras behandlingar brukar vara billigare så du skulle ju kunna fråga där. Ljunkan har vad jag vet inte öppet på lördagar eller röda dagar, vilket jag antar att du ska gifta dig på. =)
  • linn84
    sandri87 skrev 2013-11-15 23:07:08 följande:
    Vi har inte tittat på kläder till sambon än, han tror att det inte är så bråttom! På bröllopshuset ska det finnas, där ska vi titta. Snart ska jag beställa inbjudningskorten och sen börjar jag jobba på festprogramet! Jag gillar att planera, googla och läsa om bröllopet! det gillar min kille förstås så han slipper det.
    Vi var inne på bröllopshuset inför sambons brors bröllop. Där min sambo skulle vara bestman. Vi tänkte då att vi skulle köpa kostymen som min sambo även skulle ha till vårat bröllop nästa år. Men de hade verkligen inga roliga och så var de inte hjälpsamma när vi bara var ute efter en kostym och ingen klänning vid det tillfället..

    Så vi gick ner till Norén & Englunds. Hittade en suuuuuuperfin kostym som är mörkgrå och han har fått mycket positiva kommentarer om den.  

    Själva planeringen för vårat bröllop ligger lite i dvala just nu då jag blev gravid lite snabbt. Men bröllopet är inte avblåst, det blir bara en liten extra gäst med.  =)
  • linn84
    tess skrev 2013-11-23 20:18:08 följande:
    Bröllopshuset fick jag trevligt bemötande på (trots alla varnande inlägg). Annat var det för sambon som ville titta på en frackcoat och fick de spydiga kommentarerna att det inte var någon mening att titta om inte jag var med, eftersom han ändå inte skulle kunna välja själv. Dessutom var vi tvugna att köpa klänningen innan de tyckte att det var värt att visa några kläder för honom.  Det bemötandet suger verkligen!!
    Tror att de inte bryr sig så mycket om killarnas kläder då de inte kostar lika mycket som klänningarna.... 
  • linn84

    Vi gifter oss 3 veckor innan jag fyller 30 så det är min födelsedagsfest också. Glad Min blivande man kommer då vara 31.

  • linn84
    sandri87 skrev 2013-11-28 10:04:51 följande:
    Kommer ni ha tärnor och kommer era tärnor ha en tärnbukett? Jag kommer från Tyskland och där är det inte vanligt med tärnor. Jag själv kommer ha två tärnor då min m2b kommer ha bestman.
    Min bästa kompis ska vara tärna. Hennes uppgift kommer mest vara att ta hand om mig och hjälpa mig innan bröllopet och under. Hon ska även vara den som är "boss" över möhippan.  Angående tärnbukett så har jag inte bestämt det ännu. Men det är inte säkert att hon kommer ha det.
    Vi ska inte ha ett kyrkligt bröllop så då känns det som att man kan tänja en hel del på de vanliga detaljerna. =) 
  • linn84

    Nu har vi kommit igång lite med planering igen. Var och provsmakade maten på Viktors förra veckan. Mums, det var så gott så vi kunde inte ens bestämma vad vi skulle ha till varmrätt. =)

Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014