• corne88

    Linköpingsbröllop 2014

    Här är en Juli-brud. Har bokat kyrka, lokal. Inbjudningskorten är nästan klara, frisören är klar, tårtan vet vi iaf hur den ska smaka och se ut. Maten vet vi inte hur vi ska göra med, men just nu lutar det åt buffe från ICA eller Östenssons. 

  • corne88

    Jag har en kompis från Halmstad som är frisör, så jag litar på henne (och så blir det billigare :) ) Vi tillsammans ska sminka mig. 

    Transport kommer att ske i "vanlig" bil. Detta för att vi ska ta kort innan vigseln och sedan ligger festlokalen ca 100 m från kyrkan. Så ingen skulle se den fina bilen...

    Jag hade hittat en ring jag gillade för ca ett år sedan, men den verkar inte göras längre. Så jag får börja leta igen. Suck...

    Vad gäller dukningenoch utsmyckning av lokal har jag en bild i huvudet hur jag vill att det ska se ut. Måste bara övertyga m2b, då han är inne på en vit, knappt något på boret osv. Jag sa igår att då kan vi ju ha festen på sjukhuset.  Jag vill ha färg och saker på bordet. Men jag brukar "vinna" såna saker :)

    På festen kommer vi att använda oss av Spotify.

    Dock har vi ett problem när det gäller bordsplaceringen. Min m2b har två pappor som han inte kan välja på, och resten av föräldrarna räknar med en traditionell bordplacering... Någon som har en ide?

  • corne88

    Ja, han har en styvpappa som han har mer kontakt med än sin biologiska pappa. men han vill att båda ska vara hans pappa denna dag: Detta ger en del huvudbry för mig...

  • corne88

    Ja, jag hade tänkt ha ett honnörsbord. Men de andra föräldrarna är som sagt emot en icke traditionell bordsplacering vid honnörsbordet... 

  • corne88

    Nä det är ju ett bra tag kvar och det löser sig säkert när man kommer dit. Det är ju trots allt vår dag och då får resten bara le och sätta sina problem år sidan. 

    Hittade häromdagen våran utgångslåt :) Bara att hoppas att kantorn vill/kan spela den
     
    ">

  • corne88

    Den första var fin, men ingen jag skulle välja vid vigseln. Möjligtvis som första-dans-låt... 

    De bröllop jag har varit på , har kantorn haft en känsla för det och kunnat absluta låten/låtarna snyggt i förtid 

  • corne88

    Jag har ända sedan jag var liten velat gå in till Felix Mendhelssons (ursäkta stavning) brudmarch och alla förslag som jag gett m2b har han sagt nej till ang utgångslåten, tills man hittar en technolåt som vi båda fastnar för. 

    Lyssna och när man hittar en låt som man gillar, kolla om den finns som instrumental på tex youtube. vet inte hur många låtar jag lyssnat på hittils 

  • corne88

    Kan bara instämma i att Bröllopshuset personal borde gå en charmkurs. Dock finns det en blond tjej som är jättetrevlig, men med ändringar som behöver göras på en klänning mm. Skulle jag gå någon annanstans. 

    Jag har köpt min klänning hos Kristinas brud och fest i Jönköping. Om man vill åka en bit får man helt underbar service och man betalar inte för ändringar förres de är gjorda. Man får en offert på det, i mitt fall kommer det att kosta ca 1000 spänn. Men jag hittade klänningen på rea och med 60% rabatt :)  De hade storlekar hemma för tjejer som är lite större oxå, eller så hade jag bara tur att hon råkade ha många klänningar i min storlek. 

     

  • corne88

    Även jag har tänkt att släpa med mig min fästman (vilket inte är några problemSkrattande )på bröllopsmässan i gränden. Någon som har hittat någon sida där det framgår vilka som ställer ut på mässan?

  • corne88

    Jag har det mesta bestämt i huvudet :) 

    Ring: en som påminner om min förlovningsring, men med en liten sten och med slipning så det ser ut som ett litet hjärta. finns på guldfynd.

    Florist: Ingen aning, men en bukett med röda rosor och lite brudslöja. Ska runt och höra lite i helgen :) 

    Frisör: en kompis gör det år mig och hon ska även sminka mig.

    Tårta: tror jag ska göra själv. Vi provsmakade en från lilla brödboden, men det kändes som att ingredienserna var en aning gamla och smakerna var inte alls där de skulle. Vi hade beställt provtårtan med sugarpaste för att vi har en hel drös med mandelsallergiker. Jag brukar baka med sugarpaste och har aldrig varit med om en så söt sugarpaste.... och om man gör den själv får man den exakt som man vill ha. 

  • corne88

    På bröllopshuset måste man ha tur med personalen. En del av dom är ganska ohjälpsamma. Jag kände mig mest ivägen när jag var inne och kollade enbart. 

    På partyworld fick jag mer än gärna se på klänningar, men för att prova dom ville hon att jag bokade tid. Men hon i butiken var trevlig och svarade på de frågor jag hade. 

    På festyran hade de iaf när jag var där inte många klänningar i större storlek, dock sa hon att det skulle komma hem allt eftersom hösten kom.

    Jag sprang över min klänning av en slump på en brudbutik i Jönköping. Helt underbar personal och många klänningar i större storlek hade de oxå.

    De flesta brudbutiker jag varit i har klänningar under hösten/vintern i storlek upp till 62.  

  • corne88

    Efter ett antal timmar med bråk av både dator och sedan skrivare så skrev vi ut inbjudningskorten igår. Mkt fina blev de. Vi hittade på Panduros rea ett set som innehåll kuvert, två olika sorters papper, placeringskort och något band. En förpackning räcker till 20 personer.

    Vi gifter oss den 12 juli och satte OSA-datum till 1 juni. Så då har vi nästan 6 veckor på oss att fixa det sista. 

  • corne88

    Jag har tänkt att baka själv! Vår släkt och familj tycker att min tårtor blir mkt godare än bageriers. Dock ska jag beställa tårtbottnar från ett bageri. Hinner inte baka dom.

    Vad har ni tänkt att ha för fyllningar?

  • corne88

    Jag har valt Stilfloristerna. Detta för att jag bara hört bra om dem. De var mkt trevliga när jag var inne och beställde blommorna. 

    En del andra ställen som jag var inne och pratade med, kändes det nästan som man störde!

    Min brudbukett kommer att kosta ca 1500.  

  • corne88

    Det tänkte jag med först, men jag bifogade en bild på hur jag vill ha den och han skrev nog upp vad jag ville ha. Så jag är inte så nervös över att den inte är som jag vill ha den. 

  • corne88

    Jag var runt på ett antal olika blomsterbutiker. Jag hade hittat en bild som jag hade med och visade. Priserna var ungefär lika mycket på samtliga ställen. Kunde skilja en hundralapp. Jag valde den butiken som jag kände bäst för. En del butiker kände jag mig knappt välkommen i. Ville inte svara på frågor osv. 

Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014