• Augusti13

    Nej till att vara Toastmaster då respektive ej är bjuden.

    Jag har själv varit med om att själv inte bli bjuden till min fästmans nära kompis bröllop. Det sved nog för oss båda, man får ett nytt syn på relationen till kompisen. På något sätt kändes det som ett tydligt besked om att hans partner (jag) inte var värd att bygga en vidare kompisrelation med. Min blivande frågade rakt ut om hur det kom sig att de valde att endast bjuda honom (i stället för att gå och störa sig utan att säga något), men fick direkt ett väldigt offensivt svar som inte alls var trevligt eller förklarande. Slutade faktiskt med att de bröt kontakten direkt. 

    Vi har självklart valt att bjuda alla respektive, skulle inte vilja att någon kände sig så utanför som jag gjorde. Då lägger vi hellre budgeten efter gästerna, och håller tillbaka kostnaderna på annat.  

  • Augusti13
    Marjasinus skrev 2013-04-12 19:48:02 följande:
    Jag kan verkligen inte förstå varför man ska göra så stor grej av en bröllopsinbjudan. Sen ska man ju inte vara otrevlig men ändå.

    Bröllopsinbjudningar (eller kanske snarare uteblivna sådana) verkar ta fram de sämsta sidorna i folk. Måste det verkligen vara så? 
    Jo, jag tror jag förstår hur du menar. Svårt ämne eftersom detta bygger just på hur folk KÄNNER när de inte blir bjudna, omöjligt att säga vad som är rätt eller fel - man känner som man känner. Om jag ska försöka analysera varför jag kände mig sviken när jag inte blev bjuden så är det nog för att ett bröllop för mig är en av de största dagarna i ens liv. Vi har själva valt att bjuda alla som betyder massor för oss, vi kan inte tänka oss att sålla mellan kompisar och välja några framför andra. Jag skulle ALDRIG skilja på etablerade par (sambos, förlovade etc) i ett bröllop eftersom det är en dag i kärlekens tecken och jag tror alla mår bäst av att få dela med sin partner. Det är naturligt för mig. Förstår att många tänker annorlunda, men jag försöker bara förklara för dig hur _jag_ resonerar. 
  • Augusti13
    Marjasinus skrev 2013-04-12 22:32:39 följande:
    Ja tråden utvecklades långt ifrån TS ursprungsfråga. 
    Fast vad jag ser är väl frågan bl.a. detta nedan, och anser inte att tråden spårade särskilt ;)
    magicadespell skrev 2013-04-11 22:09:27 följande:
    (...)
    Personligen anser jag att man alltid bjuder med respektive, det är inte min sak att avgöra vem min vän väljer att leva sitt liv med. Vad anser ni om det hela? Jag är medveten om att man SKA respektera om man inte blir bjuden på ett bröllop, men par som är sambos, förlovade och på väg att gifta sig tycker jag viker från den normen och borde därför bli medbjudna.

     
    Men som alltid - det är väl bara att inse att det finns lika många meningar om detta som det finns brudpar :) 
Svar på tråden Nej till att vara Toastmaster då respektive ej är bjuden.