Inlägg från: Marjasinus |Visa alla inlägg
  • Marjasinus

    Planera utan budget?

    jeanettejohansson skrev 2013-04-03 06:44:13 följande:

    Hej!


    Hur gör ni för att bestämma budget? Min kära sambo vill inte sätta upp en budget och ett tak för vårt bröllop. Han säger bara " det får väl kosta vad det kostar". Jag försöker hitta argument till varför vi iallafall måste ha ett tak.


    Jag vill veta vilka tält och vilka blommor osv som vi kan titta på! Han säger att vi ska titta på det vill vill ha.


    Jag tror inte att han fattar att jag lätt kan lägga 500 tusen på ett bröllop om ingen stoppar mig ;)!!


    Hur gör ni när ni bestämmer budget? Någon som planerat bröllop utan ett bestämt tak? Hur gick det?


    Om ni har mycket tid på er så kan ni ju faktiskt ha din sambos utgångspunkt. De största posterna brukar ju vara mat, klänning, ring och lokal. Titta på precis det ni vill ha och sen räknar ni ihop hur mycket det blir och ser om det är rimligt.

    Men att bara lägga kreditkortet i baren och köra tror jag kan innebära ganska otrevliga överraskningar i slutändan. Vi sparade pengar i ett år innan vi började planera bröllopet och då visste vi ju hur mycket pengar vi hade som tak och sen var det bara tt prioritera och se vad som var värt att lägga lite extra på 
  • Marjasinus

    Om man är två personer med jobb och goda möjligheter att spara pengar så behöver man kanske inte sätta något tak direkt från början. Men frågan är ju vad du och din m2b menar med budget. Att teoretiskt planera för vad olika saker kan kosta är jättesvårt. Och att sedan leva slaviskt efter teoretiska siffror och kanske inte få det bröllopet man ville ha är ju väldigt tråkigt. Men någon liten beräkning om hur mycket pengar man faktiskt har råd att lägga på bröllopet är nog bra - och är man sedan tidig att boka in de största posterna som så många pratat om så tror jag att man klarar sig rätt bra.

Svar på tråden Planera utan budget?