Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Hjälp...det blir ju inget bra!

    Anonym skrev 2013-03-31 09:20:50 följande:
    Tack för era svar. Är det mkt hormoner i de där Primolut-Nor? Eftersom jag påverkas ganska mycket av hormoner..Men smart idé att skjuta upp tidigare så har man ju flyttat fram det...Får gå in och läsa om tabletterna..tack!
    Det är gulkroppshormon i dom.

    Jag får proppar och extrema humörsvängningar av vanliga piller. Men dom här funkade bra för mig.
    Men om du aldrig har tagit dom förut och vet att du kan må dåligt av sådana piller så är det bättre att ha mens än att chansa på depressioner mm. 
  • Chicita
    amerika skrev 2013-03-31 12:33:44 följande:
    Jag skulle råda dig att rätt så omgående kontakta din kvinnomottagning och berätta läget. Kanske kan hormonspiral vara ett alternativ för dig? 
    Jag kan ju bara säga att det är bra om man har fått barn innan man sätter i en spiral.
    Vi testade hormonspiral på mig (jag har varit gravid men fått missfall vecka 16. Inga barn) och efter lite drygt 1 månad fick jag flytningar med var och blod och kraftiga smärtor och det visade sig att spiralen skavt sig igenom livmoderväggen för att det var för trångt åt den.
    Vissa har tillräckligt stor livmoder ändå utan att behöva ha fått barn innan. Men inte alla.
    Så gör en ordentlig koll hos en gynekolog innan ni sätter in en spiral. Och om gynekologen är minsta tveksam till att det ska funka - chansa inte...
  • Chicita
    marsmat skrev 2013-03-31 22:43:21 följande:
    Ja! Menskopp. Och hormonspiral är dyrt?? Jag har kopparspiral, har verkligen fått ordning på min menscyklus också, och den va helt gratis. Så det borde också hormonspiral vara eller?
    Det är säkert 15 år sen jag provade spiral.
    Men  fick jag betala 2500:- för min hormonspiral. Och jag fick inte tillbaka ett öre efter att den hade punkterat livmodern på mig så dom fick ta ut den...
    Så ja jag håller med den som skrev om priset, att det är dyrt... om dom inte har subventionerat det nu då Flört
Svar på tråden Hjälp...det blir ju inget bra!