• Anonym

    Hjälp...det blir ju inget bra!

    Gifter oss i augusti och insåg nyss: Lär ha mens antingen på bröllopet eller veckan efteråt när vi åker på bröllopsresa. Jag blöder MYCKET första dagarna, använder inte tamponger och det rimmar dålifgt med en vit klänning...Äter inga p-piller eftersom jag inte mått bra av de sorter jag haft (nedstämd, torra slemhinnor, ingen lust etc) Hur ska jag göra? Det rimmar ju inte bättre med en veckas sol och bad...Finns det något man kan göra...?
  • Svar på tråden Hjälp...det blir ju inget bra!
  • Anonym

    Tack för era svar. Är det mkt hormoner i de där Primolut-Nor? Eftersom jag påverkas ganska mycket av hormoner..Men smart idé att skjuta upp tidigare så har man ju flyttat fram det...Får gå in och läsa om tabletterna..tack!

  • Anonym
    confuzed86 skrev 2013-03-31 09:23:12 följande:
    fungerar inte minipiller? det är ju samma mängd hormoner som en spiral (vilket är mindre än p-piller) oftast kan mensen försvinna helt m jag förstått det rätt...
    kan också bli tvärtom..man kan blöda väldigt sporadiskt och lite när som helst..enligt minBM....
  • Anonym

    Jag är också orolig över mens på bröllopsdagen. Jag har beställt en klänning till ( en kortare variant som man enklare går på toaletten i) som jag kan ha sen på festen och sedan gör jag som vanligt...nattbinda med vingar och största möjliga tampong. Den andra klänningen är också gjord så att det finns gott om utrymme för en festmiddag och svullen mage. Mens och bröllop hör liksom inte ihop, men vad gör man!? Hormoner är inte min melodi. Har dåliga erfarenheter från andra som tagit uppskjutande tabletter (humörsvängningar, finnar, mens som kommer ändå, svullnad o.s.v) och är man då redan innan en person som påverkas negativt av hormonpreparat så ska man nog inte chansa inför ett viktigt tillfälle..

  • Anonym

    Hur funkar menskopp? Är orolig över finar med som jag alltid får när jag har mens..hur kul är det när man gifter sig liksom...Och har jag ännu mer otur kommer mensen precis efter bröllopet när vi är på bröllopsresa..

  • Anonym

    Jag blöder rejält 2-3 dagar så är det just till bröllopet hade ju menskopp varit bra. Likaså om man ska bada kan ajg tänka mig?


    Barn har jag två stycken så spiral hade säkert passat av den anledningen. Tycker ara att det är skönt att slippa hormoner öht.


     

Svar på tråden Hjälp...det blir ju inget bra!