• Aniara4

    Bojkotta spammande fotografer!

    Med jämna mellanrum händer det att någon mer eller mindre lyckad fotograf får för sig att lyfta upp precis varenda gammal tråd om fotografer som nånsin har skrivits, om det så var för 10 år sen, för att göra reklam för sig själv.

    Det är inte bara fotografer som gör så, det har ju även förekommit andra näringsidkare som betett sig på liknande sätt, men fotografer verkar vara det vanligast förekommande.

    Kan vi enas om att den som gör så inte bara är sjukt irriterande, bryter mot Bröllopstorgets regler, och förstör forumet, utan även framstår som en extremt oseriös person som dessutom måste vara helt desperat efter kunder? För det mest irriterande är ju att under de timmar som det tar för Bröllopstorgets moderatorer att reagera på anmälningarna (för de sitter som bekant inte själva och håller koll) finns ju alltid risken att någon mer naiv än vi luttrade cyniker som hängt här ett tag tänker "aha, en fotograf, det behöver jag ju en". Och så får den oseriösa spammaren en kund genom sin irriterande gratis"annonsering", och det är ju klart den lilla smäll på fingrarna hen till slut får av en moderator.

    Så, i KBT-termer: Låt oss utsläcka det här oönskade beteendeet genom att inte någon gång belöna det, ok?

  • Svar på tråden Bojkotta spammande fotografer!
  • Alyllyra
    passionsblomman skrev 2013-03-13 09:45:52 följande:
    Förövrigt har jag anmält jag med men den här gången av ren princip bara ett och med uppmaningen att "nu är det bara att välja kategori "foto", titta på alla senaste inlägg och ta bort vederbörande, eftersom medlemmen i fråga är att betrakta som anmäld helt och hållet. Jag har inte tid att sitta och anmäla inläggen ett och ett, jag har uppmärksammat er på läget."
    För jag har tröttnat, faktiskt.
    Mycket bra!

    Jag gjorde nått liknande förra gången plastikoperationerna var uppe, men då fick jag svar som baserades på att de bara varit inne och kikat i den tråden jag anmälde. Så det slutade med att jag klippte in länkar till varenda tråd som vederbörande skrivit i och skickade över. Det gick mycket fortare än att anmäla alla inlägg för sig, men det var ju ändå en del jobb...
    Man önskar att de skulle vara mer aktiva och upptäcka problemen själva.
  • Chicita

    Ja jag brukar också göra så... ibland..
    Det är inte alltid som jag orkar hålla på och tjata på dom och eftersom mina uppgifter är lagrade (webläsaren kommer ihåg) så behöver jag bara fylla i första bokstaven i rutan så kommer resten upp. Och anmälningsmeddelandet kopierar jag bara så jag kan Ctrl+V där
    Jag brukar skriva ett ordentligt meddelande till första tråden jag anmäler, och sen blir det bara "och en till..." i resten.
    Mest för att peka på problemet att det är MÅNGA. 

  • Aniara4

    Jag skrev iofs också (ganska snart efter att trådarna postades) att det fanns fler och att jag inte orkade anmäla alla, men de verkar inte ha tagit alla på en gång ändå.

    Dessutom använder jag en mailadress här som jag inte aktivt använder annars, så för mig är det ett visst motstånd bara att behöver leta fram den där gamla inloggningen, gräva fram mailet bland alla spam, och hålla på och maila fram och tillbaka från den mailleverantören som inte är särskilt användarvänlig. Så jag struntar oftast i att kolla svaren.

    Fattar fortfarande inte varför man inte kan:
    1) Sköta anmälningsförfarandet helt inom BT utan att blanda in en extern mailadress
    2) Säga "den här användaren har spammat 30 trådar" och så kollar de själva upp var personen har skrivit
    3) Slippa hålla på och anmäla allt öht genom att ha aktiva moderatorer som själva håller koll på forumet och själva reagerar när det plötsligt dyker upp 30 urgamla trådar om fotografer, plastikoperationer eller bantningspiller
    4) Åtminstone få betalt när man gör jobbet åt företaget som jag antar får betalt för sina tjänster, som vi användare utför?

  • Chicita

    Ja jag använder också en gammal mailadress till sånt här. Men den har ett väldigt bra spamfilter så det är väldigt sällan skräppost där i alla fall. Glad
    Jag brukar kika in där lite då och då och rensa mailboxen för att underlätta att hitta saker jag faktiskt vill svara på.

    Men ja det är ett mysterium varför dom inte kan satsa på moderatorer som är aktiva på forumet och kan upptäcka sånt här snabbt.
    Istället för någon som sitter på ett kontor någonstans och bara meddelas om ett problem när någon går in och anmäler. 

  • PiaB

    Jag lyckades missa det som tydligen hände igår, men kan bara hålla med om vad alla sagt. Jag har länge saknat funktionen att man kan anmäla en person, istället för enstaka inlägg.
    Har mailat supporten och forumvärden förut och får då det intressanta svaret att "anmäl inlägget via den röda handen". Eeehh, nähä! Mailar igen och förklarar att jag vet det, men ibland skulle det vara så mycket enklare att bara kunna skriva; kolla upp den här personens inlägg, har spammat 30 trådar. Gissa vad jag får för svar? Anmäl inlägg du vill att vi ska granska vis den röda handen.
    Nejmen jag orkar inte...


  • Alyllyra
    Chicita skrev 2013-04-11 15:52:58 följande:
    Den här tråden känns aktuell nu även om det inte är en fotograf det gäller...
  • amerika
    Chicita skrev 2013-04-11 15:52:58 följande:
    Den här tråden känns aktuell nu även om det inte är en fotograf det gäller...
    Jag fick just e-post om att min anmälan är nekad, men sen förstår jag inte mer.... Det står inte varför, bara en hänvisning till BT's policy via denna länk http://www.brollopstorget.se/Forum/uppratthallningen.php

    Fler som fått det?
  • Chicita
    amerika skrev 2013-04-11 16:06:03 följande:
    Jag fick just e-post om att min anmälan är nekad, men sen förstår jag inte mer.... Det står inte varför, bara en hänvisning till BT's policy via denna länk www.brollopstorget.se/Forum/uppratthallningen...

    Fler som fått det?
    Jepp samma här. Jag bad dom gå in och läsa i trådarna själv
  • Chicita

    Eftersom det inte fukar att anmäla så tror jag att det bästa är att ignorera dom här nya trådarna.
    Annars hamnar dom bara högt upp i "hetaste trådarna" och antagligen på Google också.

    Jag vet inte vad personen är ute efter.
    Och svaren lämnar ju fler frågor än dom svarar på.

    Det känns lite som:
    - Varför är himlen blå?
    -  För att om inte kossorna äter gräset så kan man inte få äppelkaka på torsdag.

    Enkel fråga = konstiga avancerade svar som inte har något med frågan att göra - vilket gör att mitt logiska tänkande skriker Google translate. Personen vet inte riktigt vad den svarar på för den får inte rätt information i översättningen från början... 

Svar på tråden Bojkotta spammande fotografer!