Inlägg från: FrökenMäkelä |Visa alla inlägg
  • FrökenMäkelä

    När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?

    Undrande skrev 2013-03-03 12:59:08 följande:
    Vi är inte sambos... Han tycker fortfarande att det är för tidigt och jag tycker inte vi kan vänta längre med att uttrycka att vi vill vara tillsammans. Han älskar mig och tycker att det räcker så, vilket det inte gör för mig, det är nog därför hela den här grejen med att vi måste hitta något annat har blivit väldigt angelägen. Vi pratar om allt sånt som att vi ska bli gamla tillsammans, men ändå vill han inte dela hem. Jag får inget riktigt svar på varför. Det blir något vagt om att han äntligen får ta egan beslut och gillar friheten. Enligt mig innebär ett förhållande att kompromissa oavsett om man bor ihop eller inte, men det är ett absolut krav från min sida att bli sambos och att vi fram till vi blir det måste hitta nåt annat sätt att visa utåt och uttrycka vår kärlek. Som det ser ut nu så skulle vi nog inte bo ihop förän vi varit tillsammans i nästan 3 år. Vi kan fortfarande inte sätta något dautm eller prata öppet om det inför hans barn. Men han är helt säker på att det är mig han vill ha resten av livet. Jag är lite förvirrad....

    Om jag hade varit du hade jag tagit och funderat i lugn och ro är det verkligen denna mannen du älskar och vill leva resten av ditt liv ihop med. Om NI har varit ett par i 3år och han inte är tillmötes gående på något som du vill göra med ert gemensamma liv så hade jag inte kunnat leva med den personen.


    Även om han säger att han vill inte gifta sig, förlova sig eller att ni flyttar ihop har du rätt att ställa krav på vad DU vill. Är man två i ett förhållande med olika åsikter så får man kompromissa. Om han nu verkligen inte vill gifta sig eller förlova sig på nytt så hade det varit ett stort bevis på hans kärlek till dig att ni åtminstånde flyttade ihop.


    Jag är ledsen att säga men hade jag varit i din sits så hade jag gått vidare med mitt eget liv. Låter som han vill äta kaka men ändå vill ha den kvar.


    Vad är viktigt för dig?! Kan du leva ditt liv som särbo, oförlovad, ogift? När du vet vad du vill ta ett seriöst samtal med honom, när barnen inte är hos honom och kan han inte kompromissa så får du ta ditt beslut om du kan leva så i framtiden eller du vill ha mer.


    Lycka till!

Svar på tråden När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?