• Anonym

    P-piller Vilket har du?

    Jag åt också Cerazette. Fick jätte konstiga blödningar och massor med bruna flytningar som ibland övergick till blödningar. 
    När jag hade lunginflammation fick jag pencelin som tog bort effekten av p-pillrena (inget någon av läkarna eller apotekspersonal informerade om) och jag blev gravid, gjorde en abort eftersom det inte fungerade med barn i det läget. Satte i samband med det in en p-stav, blödningarna är lika konstiga nu men jag slipper jag iaf tänka på tabletterna varje dag. Ska ta ut den senare i år eftersom man ska ha dem i tre år och hoppas på en liten knodd efter det :)

  • Anonym

    Jag äter prionelle sen 2 år tillbaka och de fungerar utmärkt, innan dess åt jag neovletta i 5 år.

  • Anonym

    Vichy! Första gången jag hör någon annan äta Synfase! 
    Jag har ätit Synfase i 9 år och inte upplevt några problem med dem.  

  • Anonym

    jag åt yasmin (jasmin).. Och har två underbara soner nu ;)
    Så inget för mig tydligen! 

  • Anonym

    Nu är denhär tråden någon månad gammal, men om det inte fungerar med p-piller så vill jag göra dig uppmärksam på Nuvaring

    Jag åt p-piller i 10 år, först Trionetta, men när jag började få mellanblödningar efter 9 år så provade jag Yaz som funkade ännu sämre. Då fick jag prova p-ring. Det var så smidigt, den känns inte, mindre mängd hormoner eftersom de tas upp av slemhinnan direkt och dessutom belastar man heller inte levern på samma sätt som med p-piller. Har en app i telefonen som påminner om när den ska ut och in.. det är ju inte så ofta. Du har den ute under en vecka när du har mens och sen sätter du in en ny som du har i 3 veckor. Värt att prova iaf. Funker bra för mig.

  • Anonym

    Jag har läst att väldigt många får humörsvängningar av cerazette, och dessa har jag tagit sedan jag var 13 år (är nu 23). Den sommaren hände en väldigt hemsk sak som har följts av depressioner och blandade diagnoser som social fobi, ptsd och liknande.

    Mitt humör är fruktansvärt och jag mår alltid mer eller mindre dåligt prykiskt. Såhär tio år senare börjar jag fundera på om inte pillrena kan ha en del i detta också, jag har bara aldrig tänkt så innan utan bara kopplat det till den hemska händelsen samma sommar som jag började med cerazette.

    Tio är känns som en lång tid att må väldigt dåligt trots mycket hemskt som har hänt, så det kanske kan vara så enkelt att dessa piller förstärker humörsvängningarna och nedstämdheten?

    Jag har aldrig fått höra från en barnmorska eller någon av psykolog/psykiatrikerna att detta skulle kunna påverka, men det har, vad jag har förstått, många missat hos andra.

    Nu funderar jag på att hålla upp med pillrena ett tag för att se om det bblir någon skillnad, så nu undrar jag så klart hur lång tid det har tagit för er andra innan man har blivit "sig själv" igen?

    Man kan ju alltid hoppas på att må lite bättre av att sluta! 

Svar på tråden P-piller Vilket har du?