Inlägg från: Anonym (pcos-drabbad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (pcos-drabbad)

    P-piller Vilket har du?

    Jag har efter några års uppehåll börjat med p-piller igen pga att jag fick reda på höstas att jag har PCOS. Jag har inte heller alla symptom - är t.ex. väldigt smal och har svårt att gå upp i vikt, men har alltid haft problem med akne och inte hittat någon lösning på det förrän nu. Jag har nu ätit Yasminelle i tre månader och märker en klar förbättring på hyn, har dessutom fått större bröst så det är ju ett plus när man har min kroppsbyggnad


    Yasminelle är tydligen anpassat för personer med mina "problem" och den "svagaste" varianten av dessa typer av p-piller. De starkare (som tydligen är mer farliga med ökad risk för blodpropp) heter Diane, Yaz och Yasmine. Yasminelle medför tydligen också högre blodproppsrisk jämfört med tidigare generationer p-piller, men det är ändå det bästa alternativet för PCOS har jag förstått.


    Jag har än så länge inte märkt några negativa biverkningar alls.


    Om du misstänker att du har PCOS tycker jag absolut att du ska göra en ordentlig utredning så att du vet säkert. Jag är väldigt glad att jag gjorde det eftersom jag då fick reda på att min kropp "behöver" p-piller för att få upp hormonnivåerna till en normal nivå för att sen kunna bli gravid i framtiden. Sen var det otroligt skönt att få en förklaring till hyn äntligen - har provat allt annat verkligen (typ Roaccutan och annat som förstör kroppen) helt i onödan.


    Lycka till!

Svar på tråden P-piller Vilket har du?