• Fenuril

    Honnörsbordet. Skillda föräldrar

    Måste man ha honnörsbord? Och måste det isf vara just föräldrarna som sitter där? 

    Det känns som om hur vi än gör blir det fel, och vi funderar på att bara ha brudföljet vid bordet. Dvs tärnor och marskalker. Men det kanske blir jättefel? Jag är rädd att såra folk...

  • Fenuril
    Emelie87 skrev 2013-03-13 11:25:45 följande:
    Egentligen är ju huvudregeln för bröllop att man får göra som man vill, men jag tror personligen att det kan bli lite konstigt om man har sina föräldrar på bröllopet men att de får sitta någon annanstans eftersom man har sina kompisar vid honnörsbordet istället.

    Om man har så pass dålig relation till sina föräldrar att man inte vill ha dem vid honnören kanske man inte ska bjuda dem? Och om det är föräldrar som inte tål varandra så ska de ju som sagt inte sitta bredvid varandra ändå. Kanske bättre att göra som SofiaMagdalena då och bara ha brudparet vid ett eget bord.
    Åh, nej jag har jättebra relation till mina föräldrar (även om deras nya inte har så bra relation med varandra...). Däremot är alla skilda med nya partners, så det blir tio personer (inklusive oss) vid honnörsbordet, det fungerar inte rent praktiskt. Absolut max 6 får plats, och då är det TRÅNGT. Så, vilka ska man utesluta? Det fungerar inte alls, hur man än gör så blir någon sårad. 

    Därför funderar jag på andra alternativ, E-bord får inte plats, utan det är små bord med fyra till sex vid varje i en avlång lokal. Så bordsplaceringen är en mardröm. ^^
  • Fenuril
    Aniara4 skrev 2013-03-13 14:01:37 följande:
    Men i så fall borde det väl vara ganska lätt att motivera att ni två och era biologiska föräldrar är de 6 som sitter vid honnörsbordet? Ingifta styvföräldrar brukar traditionellt prioriteras lägre vid formella tillställningar, och det finns absolut inget som säger att era föräldrar måste få ha sina respektive vid samma bord - såvida de inte är nyförlovade och -förälskade och därför bör få sitta tillsammans och ägna varann all sin uppmärksamhet....

    Men jag tycker nog man kan välja att sitta tillsammans med brudföljet också om det känns mer rätt, bara man pratar med föräldrarna i förväg så att de är införstådda med hur ni tänker och att det inte är en dissning. Särskilt om föräldrarna är traditionella och/eller lättkränkta!
    Ja, du har rätt. Det är kanske så enkelt. =) 

    Det jag kan känna är att festen blir lite roligare om folk får sitta tillsammans med folk som dom trivs och kan ha kul med. Och även om både mina och blivandes föräldrar har bra relationer med sina ex, så är det kanske inte den ultimata bordspartnern... Det är svårt sånt här tycker jag.  Men jag borde nog prata med dom först och främst, så jag vet hur dom tänker. =) 
Svar på tråden Honnörsbordet. Skillda föräldrar