Inlägg från: afturelding |Visa alla inlägg
  • afturelding

    Honnörsbordet. Skillda föräldrar

    Vid vårat honörsbord sitter vi, mina två tärnor, sambons marshalk, mina föräldrar och sambons far + fru och hans mor. Svärmor har sambo, men det är inte säkert att han kommer. Och gör han det så får han stta på en tunga, eftersom att han inte tillhör familjen på samma sätt. Oerhört fel enligt etiketten, men det passar oss bäst. 

  • afturelding
    anne på grönkulla skrev 2013-03-13 08:54:17 följande:
    Tycker det låter både vettigt och korrekt, varför skulle det vara fel enligt etiketten?
    Partners ska ju sitta i närheten av varandra, och sambo går att likställa med förlovade numera. Annars är det rätt, men det är just hennes sambo som ställer till det. Men så länge han får folk att prata med så får det vara så :)
  • afturelding
    sansun skrev 2013-03-13 23:33:19 följande:
    Men jag har ett annat dilemma, min mamma är död sedan 8 år tillbaka. Pappa har en särbo sedan 2 år men känner inte att jag vill att hon tar mammas plats vid honnörs bordet. Tycker JÄTTE mycket om henne men det känns fel helt enkelt. (Tror inte hon skulle vara bekväm i det heller) Sambons föräldrar däremot är "standard" alltså gifta med varandra Hur ska vi placera "oss" för att det ska bli vettigt? 
    Har ni någon mor- eller farförälder i livet? Det skulle ju i så fall vara perfekt känner jag, så blir det jämvikt på båda sidor. Eller ett syskon? Eller någon ur brudföljet, om ni har ett sådant. Din fars särbo kan ni kanske sätta högt upp på en tunga?
Svar på tråden Honnörsbordet. Skillda föräldrar