Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Vi har tänkt om....

    Jag håller med daniiel om att det dels kan vara bra att tänka på hur man bjuder in.
    Men också att det kan finnas ett mellanting mellan bara kyrkoinbjudan och middag.

    Att mingla lite efter vigseln på lämplig plats inte allt för långt från vigselplatsen (men kanske inte så man stör eventuella efterkommande brudpar Flört ) behöver inte kosta något alls om det är kostnaden man tänker på. Men man kan ju också bjuda på lite billig cider för att skåla lite i och kanske lite snittar och lättare plockmat.
    Eller kaffe, te och tårta om man vill det...
    Och då är det lättare att skicka en mer formell inbjudan.

    Man avslutar helt enkelt bara då med "efter vigseln bjuder vi in till ..................  mellan kl X och Y" (eller istället för tidsangivelse - Kvällen avslutas i sällskap av de närmaste)

  • Chicita
    daniiel skrev 2013-02-08 00:01:56 följande:
    Finns det inget församlingshem? Det brukar ju ligga i anslutning till kyrkan och vara gratis att låna. Visst, ofta får man inte servera alkohol där, men om ni bara ska fika, så spelar ju inte det någon roll.

    Jag tycker inte ni behöver beställa snittar via catering. Vill ni hemskt gärna göra det, så gör egna enkla. Annars bjud bara på fika. Behöver inte vara bröllopstårta. Det kan vara kakor och annat fikabröd, kaffe och saft. Man behöver inte göra det så avancerat :) Ni behöver inte ordna med bubbel heller tycker jag, vill ni absolut skåla i något, köp alkoholfri cider.
  • Chicita

    Det är inget måste att ha något mingel alltså. Det är inte det vi säger Glad
    Men det är lite enklare att verkligen ge folk en riktig inbjudan till kyrkan + något lite mer (även om det bara är kaffe och kaka eller att skåla i Pommac efteråt). 

    Det var annars någon här på BT som skrev inbjudningar där dom tog upp en gammal svensk tradition (och skrev lite om traditionen).
    Det kallas globröllop, alltså när folk inbjuds till bara kyrkan och inget mer.
    Du kan säkert googla det och få lite mer information (och kanske även hitta personen som hade gjort så och fråga hur dom gjorde) 

Svar på tråden Vi har tänkt om....