Inlägg från: Jenny1986 |Visa alla inlägg
  • Jenny1986

    Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??

    Wardelli skrev 2013-08-19 21:19:06 följande:
    Aaah, justje ni var ju inte förlovade än :D Gud vad roligt att verkligen överraska så! Önskar man kunde göra det med min familj, men skulle nog aldrig få med dem på en sådan här resa om det inte var av en så här stor anledning :P 

    Om du har missat det med magviruset så ska jag inte oroa dig :) Det var något som skrevs en del om, men sedan dess har det varit tyst. Antagligen några som blev matförgiftade av buffen på hotellet och så ville hotellet skylla på något annat för att inte verka dåliga. Så inget att oroa sig över :) 

    Jag har som tur är låga sandaler. Är redan längre än m2b så känner mig inte bekväm om jag skulle bli ännu längre ^^ Dessutom skulle klänningen bli för kort isf. Den var perfekt i längden med mina sandaler till :)  Jag har dock inte gått in dem ordentligt, så hoppas verkligen inte på en massa skavsår. Har köpt skavsårsplåster, men det är ju aldrig roligt med ont i fötterna. 

    Jag mailade restaurangen igår och bekräfta vad alla ska ha att äta (kött eller fisk) och fick snabbt svar. Det verkar alldeles underbart och som du säger - bemötandet är helt otroligt. Hoppas det är likadant när man väl är där :)  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    hehe ne de förstår jag, vi har det lättare eftersom att vi har barn som dom inte vill va utan :) Ska bli helt galet roligt o se allas reaktioner på arlanda. :)

    Hehe okej, ja de får man hålla tummar och tår för att man slipper bli matförgiftad där :O 
    men då kanske dom har extra bra koll på maten nu efter den händelsen ;)

    Ja men då förstår jag att du inte vill ha höga klackar :) jag har tvärrt om..behöver höga klackar för att komma upp i Niklas längd :P 

    Har så mycket i huvudet nu, måste verkligen sätta mig ner och skrva upp ALLT som måste med. Allt från ringar till alla papper som behövs. Vore ju mer än tråkigt om ngt viktigt skulle bli kvar hemma :P

    Har fortfarande presenter kvar att fixa till församlingen. Har du kommit på vad ni ska ge? 
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-21 11:21:58 följande:
    Det står på hemsidan att de önskar pocketböcker eller DVDfilmer vid vigsel på Rhodos. Jag och Alexander samlar på filmer, så kan säkert plocka ut några bra därifrån som vi tar med oss. Ska man ha det OCH kaffe, eller endast filmerna? 

    Jag måste också börja skriva ner allt som ska packas och måste med. Inte roligt om man står där och kommer på att man har glömt något.. Går som tur är på semester nu efter jobbet på fredag, så har nästan en vecka på mig att förbereda allt innan vi åker på torsdagen. Så det borde räcka ^^ Idag ska jag till stan med syrran min och handla smink och annat som behövs :) Hon ska sminka mig samt fixa mitt hår, så det är ju bra om hon är med och hjälper till med inhandlingen ^^ 

    Hade du hittat någon florist eller hur var det nu igen? (är lite seg just nu och längtar såå till semestern så man kanske kan bli klarare i huvudet ^^ ) 
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    Jo jag såg de, vi tänkte ge två filmer. Borde väl räcka med bara DVD, dom ska väl va glada att dom får ngt alls kan jag tycka :P 

    nä precis, de vore en mardröm om ngt blev kvar hemma. :)
    Vad skönt att du har några dagar hemma, kan nog behövas så du hinner ta allt i lugn o ro.

    Jag har fått tag på en bröllopsplanerare från vårt hotell som löser allt med blommor, smink och håruppsättning.
    Jag ska maila henne bilder på hur jag vill ha allt så ordnar hon de. Väldigt trevlig och hjälpsam tjej.

    Har ni löst hur ni skulle göra med transporten mellan vigsel o restaurang? hittade du ngn limousine? :) 
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-22 06:49:28 följande:
    Jo två filmer borde räcka alldeles utmärkt. Vi hade nog också tänkt oss två. Som du säger - de får vara glada för det de får ;) 

    Vad härligt med en bröllopsplanerare! Det stod att vårat hotell också hade det, men har inte fått något svar på mina mail jag skickat. Såg att hemsidan inte var uppdaterad sedan 2010, så det kan ju vara fel mail eller liknande :/ 

    Vi har inte löst något med transport. Blir nog en sådan sak vi får planera när vi väl är där. Har 30e Augusti på oss att planera - träffa fotograf, åka in och prata med restaurangen, kolla efter florist samt kolla hur vi gör med transport.

    Bokade ni häst och vagn eller hur blir det för er? :)  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    Ja de är väldigt många olika företag jag har mailat men inte fått ngt svar ifrån.. som sagt, inte världens lättaste att planera från sverige alla gånger :P
    Då har ni en fullspäckad dag den 30e :D  

    Nä, vi bestämde oss för att lösa transporten på plats också.. gjorde några försök att maila biluthyrningar, men som sagt..inget svar :) Men de är inget jag oroar mig för, det är nog de lättaste att ordna där.
    Häst o vagn vore helt fantastiskt, men v ifår se hur de blir med de.
    Ska försöka få ner priset på plats..:) Annars blir de ngn fin bil :)

    Nu är de ju såååå nära...!! Jag längtar så jag dör :) 
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-25 22:07:20 följande:
    jag vet! Fyra dagar kvar tills vi åker och 6 dagar kvar till vigseln! Jag vill bara att tiden ska gå snabbare, samtidigt som jag inte har tid till att den ska gå snabbt just nu. Schemat fram till resan är fullspäckad. 

    Imorgon, måndag - optikern och få mina nya linser, hem till syrran för en sista håruppsättning och sminkning samt till frisören för att fixa ögonbrynen.  
    Tisdag - lunchmöte och se om vi kan fixa nytt jobb åt m2b och sedan på kvällen ska vi hem till min kollega som ska vara kattvakt. Äta middag och gå igenom lite små detaljer som kan vara bra för henne att veta.
    Onsdag - storstäda lägenheten, tvätta och packa. Vill ha skinande rent samt nybäddat när vi kommer hem från resan igen ^^ 
    Torsdag - resan till grekland :D haha.
    Fredag - träffa fotografen, kolla florist, transport och träffa restaurangen. 
    Lördag - BRÖLLOP!! :D 

    Så jag vill bara att tiden ska gå as fort, samtidigt som jag inte har tid till det. Tur man har semester så man har tid med allt... 

    Dock har m2b dragit på sig en förkylning. Den kom så fort vi blev lediga i lördags och slappnade av. Så han snörvlar och har feber. Det brukar bli en lätt förkylning på honom och när den väl kommer till mig så ligger jag utslagen i en vecka. Så håller mig undan så mycket som möjligt från honom just nu för att undvika att bli sjuk ^^  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    haha, ja du har nog inte tid att bli smittad låter det som :)
    Men bra att du har mycket att göra, då går tiden garanterat fort :)
     Ska ni va där en vecka eller stannar ni längre?
    vi är där en vecka och den kommer nog gå aaalldeles för fort :)  
  • Jenny1986
    aa precis..men skönt att ha bröllopet i början av veckan iaf, så att de blir "riktig" semester efter vigseln :)
    Tycker en vanlig vecka brukar gå fort :P

    Jo men det känns riktigt bra i planeringen, inte mycket mer man kan göra här hemma nu känner jag :) fick mail idag av bröllopsplaneraren som undrade vilke tider jag ville boka till frisören,sminket och när blommorna skulle levereras till hotellet.. fick gåshud genom hela kroppen..har inte riktigt fattat de hela :)

    Jag sa till Niklas igår att jag tror nog jag längtar mer till att få släppa bomben om bröllopet än själva dagen :P så känns de just nu iaf...få berätta allt..åhh vad jag längtar!!
    men måste säga att tiden har gått galet fort från dagen vi bokade vigseldatumet. Tänkte att de skulle gå så sakta eftersom att ingen vet om de :)

    imorgon ska jag till frisören för slingor och klippning och på onsdag blir de manikyr och pedikyr.
    Man känner sig som en drottning men alla roligheter inbokade :D
     

    Jag är dock lite orolig över min klänning. Hon som fixar den är rätt dålig på svenska. Har försökt ringa henne tre gånger idag, men får inget svar.
    Så orolig att hon inte förstår att de bara en vecka kvar tills vi åker..hon skulle ringa mig när den va klar så skulle vi åka dit och göra ny provning. Va den inte perfekt då så skulle hon sy igen....
    Jag ville ju vänta in i de sista med att lämna in den eftersom jag varit gravid.
    Då sa hon att två veckor innan gick bra.
    Men sen när jag va där så sa hon att den blir klar om FYRA veckor...Då dog jag för någon sekund och förklarade att hon sa att de gick bra två veckor innan.
    Då sa hon typ oj då får jag börja jobba nu..
    Så hon borde ju ha fattat!
    Men vill ha ett svar nuuuuu! Niklas har också sina kläder där :)
     
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-27 09:37:15 följande:
    Jo jag tror inte riktigt man förstår det förrän några dagar efter själva vigseln ^^ Det känns inte som att det var så länge sedan jag började min nedräkning - 302 dagar kvar :P Nu är det 4 dagar kvar :P 

    Igår var jag och fixade ögonbrynen samt gjorde sista sminkningen och håruppsättningen - är så sjukt nöjd! Känns riktigt bra att jag har min stora syster som hjälper mig (speciellt då jag inte har någon makeup eller frisör som ska fixa det åt mig där). Blir en neutral sminkning med fokus på ögonen. 

    Jag håller tummarna för att ni får tag på henne snart. När åker ni? Det börjar ju bli tight med tid nu :S Jag ringde sömmerskan två månader innan och frågade om tid. Då sa hon 1 månad till mig, då det är högsäsong nu att sy in brudklänningar. Men jag hoppas verkligen att det går bra för er :) 
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    Hehe ne de är nog sant.. får ta mycket kort under dagen sså man kan ta in allt lite senare o drömma tillbaka :)
    4 dagar, helt galen..vad tomt de kommer bli sen att inte hålla på o planera :)

    Skönt att de känns bra..brorsans tjej brukar alltid fix mig..men nu skulle ju inte hon med egentligen så då bokade jag allt :) 

    Hon ringde upp igår kväll...sååååå skönt :D Allt är klart imorgon så då ska vi dit o prova så allt sitter bra.
    Vi åker på söndag, så de va en lättnad när hon ringde :P
    Ska bli spännande att se vad de kostar, har inte den blekaste om vad sånt där går på :P
    Vart bara tipsade om henne att hon va duktig och billig...men vad billig är har jag ingen aning om i sömmerskaspråk :P
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-29 08:39:18 följande:
    Om 5 timmar åker vi mot flygplatsen. Känns overkligt.. 
    Så nu lär vi inte höras förrän vi är tillbaka från semestrarna. Jag hoppas du åtminstone slinker in här en sista gång och meddelar om hur allt gick för er :) Lycka till nu så får du ha en underbar vigsel och semester!
    Kram!  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    ÅHH!! LYCKA TILL!! Det måste kännas helt sjukt :) Absolut de lovar jag att jag gör! 
    Måste få se lite bilder från er dag också :D
    Tack det samma! Vem vet, vi kanske springer in i varandra där borta :P

    Ha det helt fantastisk bra nu och ta allt som de kommer.. och NJUT! :)
    Kram 
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-29 11:21:10 följande:
    Känns helt sjukt. Vill bara att tiden ska gå fortare nu så jag bara kan få landa på hotellet och påbörja ett steg på vårt livs resa! :) 

    Detsamma! Njut och ta vara på tiden! Det kommer en bildbomb här, och kommer nog även hänvisa dig till min blogg när jag har uppdaterat den också för mer bilder om du är intresserad! :D haha.

    Kram på er!  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    Härligt, ja helt klart! Jag vill se massa bilder, så de låter bra :D 
    haha jag förstår de, känns som att din tid borde gå sakta nu när de är så nära :)
    Jag fick precis ett mail om att dom blommorna jag vill ha finns inte på Grekland...så nu måste jag tänka om :P Men de löser sig nog!Dom är väldigt hjälpsamma måste jag säga!

    Hade glömt att de va idag ni åker...jag vill också ha den dagen nu ;)
    KRam 
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-29 12:00:10 följande:
    Oj! Vad var det för blommor du var ute efter? Hoppas dom kan fixa en snygg bukett åt dig ändå :) 

    Jo idag smäller det. Är inte framme på hotellet förrän sent ikväll, men då blir det rätt skönt att få sova nästan direkt efter ett par timmars resa! ^^  

    Lycka till!  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    De va lila kallor :) Nu vill hon tydligen försöka färga vita kallor som dom har hittat! Får se hur de här slutar :P
    De dumma var att Niklas slips och sonens fluga går i samma färg..så de skulle bli perfekt ihop med blommorna! Men som sagt..man får ta de som de kommer ;)  

    Ja men de är precis som vi, åker vid 18 på kvällen så blir sent..men ganska skönt att landa då tycker jag.
    Min mammas kompis bor på Rhodos och hon pratade med henne för några dagar sen, då va de 40 grader på dagen och 28 på kvällen! :D Är inte roligt att landa när de är 40 grader.. :)

    Absolut, har du ingen bukett i huvudet redan så kommer du garanterat hitta något fint.
    Är värre när man vet vad man vill ha :) 

     
  • Jenny1986

    Graattiiis! Wow vad vackert :) superfina, vi har tagit foton på samma ställe:) Riktigt vacker plats att ta bilder på måste jag säga. Hade kunnat gå där hela dagen och ta kort :)
    Jag vet dessvärre inte hur man lägger upp foton här...har sett i alla trådar hur dom misslyckas med att få upp alla bilder? Att man behöver några koder typ? eller är det så enkelt att man bara klickar på" ladda upp en bild" ? :P 
    vad härligt att ni har haft det bra och är nöjda. Samma här, över ALLA förväntningar! Sååå lyckat från början till slut. Känns lite sorgligt att den här underbara dagen är över nu. Hade velat uppleva den om och om igen :) Det är tur man har såååå mycket bilder och film från dagen så att man får drömma sig tillbaka :)

    Haha förstår att du glömde bort blommorna, jag kom knappt ihåg vad jag själv hette :P Jag har typ minnesluckor från vigseln för att jag va så nervös ;)

    Ja, det har varit riktigt roligt att följa er i planeringen och att ha någon att prata av sig med i "väntans tider" . 
    Vad härligt de låter att ta nästa steget mot familjeliv :) All lycka till er!

    Kram
     

  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-09-10 16:27:42 följande:
    Hur reagerade familjen då? :D Blev de riktigt överraskade eller hade de det på känn? :D 

    Jo dagen gick för fort. Jag har massa minnesluckor då jag var så nervös. Började gråta så fort jag såg mannen stå i sin kostym i hotell lobbyn och sedan under själva vigseln ^^ Känns fortfarande inte som att det är på riktigt. Vi får våra impulser här hemma och skriker "Vi är gifta!!! :D" haha.

    När det kommer till bilder så har jag bara tryckt på "Ladda upp en bild" och så har det fungerat för mig ^^ Förstår inte vad folk har för problem med det, men antar att de inte sitter vid en dator utan typ mobil eller platta eller liknande.

    Har ni några nya projekt nu? själv känns det lite tomt nu när man är klar med bröllopet och bara gå i väntans tider på att få plus på stickan istället :P 

    Kram!  
    Dom hade inga aningar alls..det blev ett stort gråtkalas på arlanda..haha :) Bara glada miner för alla som va med på resan o lite mindre glada miner från några vänner som ville vara med. :) 

    Haha de är precis som vi då, skriker också ut ibland o viftar med ringarna :) 

    jaha, haha! då borde jag lyckas med att få upp några bilder...är nog som du säger, att de är mobiler. Jag gör ett försök efter de här inlägget :P

    Ja nu har vi ett dop att planera som är i slutet av månaden. Mat till 70 personer, så de känns nästan som bröllopsplanering igen :P Sen nästa vecka ska vi börja bygga ut, så då finns de maaaassor att göra :P
    Men som du säger så känns de redan tomt :)

    Ah vad spännande, jag kan knappt förstå att jag hade ett liv innan jag fick barn :) En ny värld öppnas!
  • Jenny1986

    Såå de där va ju inga problem att få upp! Här kommer några bilder från vår magiska dag! :)





  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-09-12 06:48:53 följande:
    ÅÅh vad fina ni var! :D Ser riktigt magiskt ut! 

    Vad härligt att reaktionerna var bra. Vi hade också sura miner hos vänner som ville följa med, men hoppas att det ger med sig snart.

    Vad härligt med både dop och utbyggnad! Då önskar jag er lycka till med allt och tack för att du joinade med här! Kram och lycka till i framtiden! 
    Tack snälla! Ja magiskt va bara förnamnet :)
     Ja, de är skönt att ha något att pyssla med hela tiden :) Men den här månaden har varit liite extrem med planering :P 
    Men ska inte klaga, snart sitter man där och har bröllop,dop och husbygge bakom sig..då kommer jag klättra på väggarna ;)
    Ja, tack själv..har varit superskoj att bolla förslag och få prata av sig :)
    Du får titta in här och berätta hur de går med barn och hela familjelivet :)
    Kram 
Svar på tråden Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??