Inlägg från: Wardelli |Visa alla inlägg
  • Wardelli

    Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??

    Stort grattis Ceccan81!! Det låter hur underbart som helst!  

  • Wardelli

    Jag har tyvärr inte hittat någon florist än, tänkte ta det när vi väl är där och hoppas att de hinner få ihop något. Om inte ni har något bra tips, för då slår jag nog på det istället :) 

  • Wardelli

    Hej! 
    Nu har jag varit väldigt oaktiv i denna tråd då jag haft semester samt jobbat / jobbar natt för tillfället. Men jag hoppas att allt är bra med er och att planeringen går framåt :) Jag är så trött på jobbet just nu och längtar bara till semestern och framförallt bröllopet! I onsdags hämtade jag hem klänningen för sista gången - den här gången har de klippt bort lite lösa trådar samt pressat den - och jag bara längtar tills man får ha den på sig! 

    Som sagt, hoppas allt är / går bra för er? :)  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Oj! stort grattis till barnet! Så underbart! 
    Har själv inga barn, men planerna finns efter bröllopet :)
    Då var det ju jätte bra beslut att vänta med sömmerskan. Jag ringde till sömmerskan för ett par veckor sedan för att boka in en tid, då bad hon mig komma in redan i början av Juli då hon inte var säker på att hon skulle hinna annars. Så här har man inte fått gå varken upp eller ner i vikt :P rätt svårt med tanke på att man har haft semester.

    Jag är jätte nöjd med klänningen. Är dock endast nervös över att jag inte ska kunna få med den ^^ men det får bli att vika ihop den och hitta en stor väska att lägga ner den i. Får typ vika ihop den hemma - mäta den - och sedan köpa en väska som passar :P Men det ska nog gå bra (hoppas jag).

    Är du nöjd med din klänning? :D

    Planeringen har stått still ett tag. Känner att det inte är mycket mer vi kan göra förrän vi är på plats. Så fredagen innan vigseln ska vi träffa fotograferna, kolla om vi kan hitta en florist som kan fixa bukett åt oss snabbt, samt kolla hur vi tar oss till och från vigselplatsen...

    Tack för påminnelsen! Låg och tänkte på gåvan till församlingen inatt när jag inte kunde sova ^^ Så det har vi kvar att fixa.  

    Jag köpte presenter till mina systrar (mina tärnor) häromdagen, så ska hämta hem dem idag. Köpte ett armband till dem var, och ett till mig, så vi har likadana armband som ett tecken på vår systerskap :) Hoppas verkligen de blir glada, annars tar jag dem allihop ;)  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Vad sa du till din bror med sambo för att få med dem på resan? :D Hoppas ni lyckas övertala m2bs bror också! 

    Ja nu börjar jag känna av nervositeten lite. Jag har börjat räkna ner mina arbetsdagar innan semestern, annars tyckte jag att det kändes som att det var en evighet kvar :P Så 7 arbetsdagar kvar innan jag går på semester. vi åker den 29e, och landar sent, så har endast en dag innan vigseln som får gå till att planera allt som inte är gjort :P Bara hoppas vi hinner...

    När åker ni? :) Åker ni allihop tillsammans, eller blir det olika flyg och omgångar?  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Haha grymt sätt att få med sig dem på eran resa ^^ Någon som har några misstankar? :) 

    Har haft lite panik över att jag kanske inte får med mig min stora klänning. Så idag testade vi om den fick plats i våran stora resväska (som vi tydligen ägde utan att veta om det i princip :P ) och det gjorde den!! Visst fick jag vika tyllkjolen lite, men om man bara hänger upp den så borde det la lägga sig? Fick även ner kostymen i samma väska :D Så då slipper vi betala för att få med oss en till väska :) Förra året när vi åkte till Naxos en vecka, så klarade vi oss på en stor resväska och en liten, så då borde vi klara oss på två stora och två små den här gången ^^ trots all annan packning som ska med. 

    Men kan du inte hänga klänningen i badrummet och sätta på lite varmvatten så kan den hänga och bli rak i ångorna? Det är ett tips jag sett här på bröllopstorget faktiskt.  

    Vi har köpt såpbubblor som gästerna kan blåsa efter/under vigseln. Skaffade dem mest för barnens skull, men tror det kan bli en fin effekt på bilderna :)

    Det alla i min familj börjat noja sig över är magviruset som går på Rhodos. Eller som de flesta på det hotellet tror - att de blev matförgiftade. Så nu har vi köpt upp ett litet apotek att ha med oss. Magtabletter för akut diarre, resorb (vätskeersättning), handsprit, våtservetter, värktabletter etc. Så förhoppningsvis ska vi hålla oss borta från allt som kallas sjukdom ^^

    Nu får vi börja tänka positivt och bara se fram emot det här! som jag alltid säger till min lite paranoida och väldigt lättskrämda syster - "händer det, så händer det. Inget vi kan göra något åt". Så man får bara göra det bästa av situationen och inte stressa upp sig allt för mycket över saker man är rädd för att det ska hända :)

    Jag ska ha brudklänningen på mig hela kvällen. Så fort solen går ner i Grekland så blir det lite små kyligt, samt att jag nu har köpt en dyr klänning så vill jag ha den hela tiden ^^  Ska du byta om eller kör du all in med brudklänningen du också? :) Varmt lär det bli ^^ Min klänning har ju korsettsnörning i rygg och flera lager tyll i kjolen (slog på stort) :P Men ska man vara fin får man lida pin - eller vad säger man? :D 

    Btw, blev det Ippotikon som restaurang? :) 


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Aaah, justje ni var ju inte förlovade än :D Gud vad roligt att verkligen överraska så! Önskar man kunde göra det med min familj, men skulle nog aldrig få med dem på en sådan här resa om det inte var av en så här stor anledning :P 

    Om du har missat det med magviruset så ska jag inte oroa dig :) Det var något som skrevs en del om, men sedan dess har det varit tyst. Antagligen några som blev matförgiftade av buffen på hotellet och så ville hotellet skylla på något annat för att inte verka dåliga. Så inget att oroa sig över :) 

    Jag har som tur är låga sandaler. Är redan längre än m2b så känner mig inte bekväm om jag skulle bli ännu längre ^^ Dessutom skulle klänningen bli för kort isf. Den var perfekt i längden med mina sandaler till :)  Jag har dock inte gått in dem ordentligt, så hoppas verkligen inte på en massa skavsår. Har köpt skavsårsplåster, men det är ju aldrig roligt med ont i fötterna. 

    Jag mailade restaurangen igår och bekräfta vad alla ska ha att äta (kött eller fisk) och fick snabbt svar. Det verkar alldeles underbart och som du säger - bemötandet är helt otroligt. Hoppas det är likadant när man väl är där :)  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Det står på hemsidan att de önskar pocketböcker eller DVDfilmer vid vigsel på Rhodos. Jag och Alexander samlar på filmer, så kan säkert plocka ut några bra därifrån som vi tar med oss. Ska man ha det OCH kaffe, eller endast filmerna? 

    Jag måste också börja skriva ner allt som ska packas och måste med. Inte roligt om man står där och kommer på att man har glömt något.. Går som tur är på semester nu efter jobbet på fredag, så har nästan en vecka på mig att förbereda allt innan vi åker på torsdagen. Så det borde räcka ^^ Idag ska jag till stan med syrran min och handla smink och annat som behövs :) Hon ska sminka mig samt fixa mitt hår, så det är ju bra om hon är med och hjälper till med inhandlingen ^^ 

    Hade du hittat någon florist eller hur var det nu igen? (är lite seg just nu och längtar såå till semestern så man kanske kan bli klarare i huvudet ^^ ) 


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Jo två filmer borde räcka alldeles utmärkt. Vi hade nog också tänkt oss två. Som du säger - de får vara glada för det de får ;) 

    Vad härligt med en bröllopsplanerare! Det stod att vårat hotell också hade det, men har inte fått något svar på mina mail jag skickat. Såg att hemsidan inte var uppdaterad sedan 2010, så det kan ju vara fel mail eller liknande :/ 

    Vi har inte löst något med transport. Blir nog en sådan sak vi får planera när vi väl är där. Har 30e Augusti på oss att planera - träffa fotograf, åka in och prata med restaurangen, kolla efter florist samt kolla hur vi gör med transport.

    Bokade ni häst och vagn eller hur blir det för er? :)  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    jag vet! Fyra dagar kvar tills vi åker och 6 dagar kvar till vigseln! Jag vill bara att tiden ska gå snabbare, samtidigt som jag inte har tid till att den ska gå snabbt just nu. Schemat fram till resan är fullspäckad. 

    Imorgon, måndag - optikern och få mina nya linser, hem till syrran för en sista håruppsättning och sminkning samt till frisören för att fixa ögonbrynen.  
    Tisdag - lunchmöte och se om vi kan fixa nytt jobb åt m2b och sedan på kvällen ska vi hem till min kollega som ska vara kattvakt. Äta middag och gå igenom lite små detaljer som kan vara bra för henne att veta.
    Onsdag - storstäda lägenheten, tvätta och packa. Vill ha skinande rent samt nybäddat när vi kommer hem från resan igen ^^ 
    Torsdag - resan till grekland :D haha.
    Fredag - träffa fotografen, kolla florist, transport och träffa restaurangen. 
    Lördag - BRÖLLOP!! :D 

    Så jag vill bara att tiden ska gå as fort, samtidigt som jag inte har tid till det. Tur man har semester så man har tid med allt... 

    Dock har m2b dragit på sig en förkylning. Den kom så fort vi blev lediga i lördags och slappnade av. Så han snörvlar och har feber. Det brukar bli en lätt förkylning på honom och när den väl kommer till mig så ligger jag utslagen i en vecka. Så håller mig undan så mycket som möjligt från honom just nu för att undvika att bli sjuk ^^  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Vi är också bara där en vecka. Ångrar det just nu, hade varit skönt med två veckor. Tror också tiden kommer gå sjukt fort och man kommer inte hinna med att egentligen bara ha semester ^^ 

    Hur går det för dig? Det närmar sig för dig med. Hur känns det i planeringen? Ska det bli skönt att få säga det till någon nu efter så lång tid? :D  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Jo jag tror inte riktigt man förstår det förrän några dagar efter själva vigseln ^^ Det känns inte som att det var så länge sedan jag började min nedräkning - 302 dagar kvar :P Nu är det 4 dagar kvar :P 

    Igår var jag och fixade ögonbrynen samt gjorde sista sminkningen och håruppsättningen - är så sjukt nöjd! Känns riktigt bra att jag har min stora syster som hjälper mig (speciellt då jag inte har någon makeup eller frisör som ska fixa det åt mig där). Blir en neutral sminkning med fokus på ögonen. 

    Jag håller tummarna för att ni får tag på henne snart. När åker ni? Det börjar ju bli tight med tid nu :S Jag ringde sömmerskan två månader innan och frågade om tid. Då sa hon 1 månad till mig, då det är högsäsong nu att sy in brudklänningar. Men jag hoppas verkligen att det går bra för er :) 


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Om 5 timmar åker vi mot flygplatsen. Känns overkligt.. 
    Så nu lär vi inte höras förrän vi är tillbaka från semestrarna. Jag hoppas du åtminstone slinker in här en sista gång och meddelar om hur allt gick för er :) Lycka till nu så får du ha en underbar vigsel och semester!
    Kram!  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Känns helt sjukt. Vill bara att tiden ska gå fortare nu så jag bara kan få landa på hotellet och påbörja ett steg på vårt livs resa! :) 

    Detsamma! Njut och ta vara på tiden! Det kommer en bildbomb här, och kommer nog även hänvisa dig till min blogg när jag har uppdaterat den också för mer bilder om du är intresserad! :D haha.

    Kram på er!  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Oj! Vad var det för blommor du var ute efter? Hoppas dom kan fixa en snygg bukett åt dig ändå :) 

    Jo idag smäller det. Är inte framme på hotellet förrän sent ikväll, men då blir det rätt skönt att få sova nästan direkt efter ett par timmars resa! ^^  

    Lycka till!  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Åh herregud vad underbart vi har haft det! Det känns som en dröm som jag inte vill ska ta slut. Dagen blev jätte lyckad och både fotograf och restaurangen var så jäkla bra! :D Jag glömde totalt bort att skaffa bukett, men inte gjorde det något! Allt var så vackert ändå ^^ 

    Jag hoppas eran dag var helt magisk också, och att ni har en grymt bra semester! :D

    Tack för att du joinade detta forum och för alla tips och kommentarer! Nu börjar nästa steg i livet och vi ska istället joina familjeliv och se om vi lyckas på den fronten istället ;)
    Kommer att logga in här ett tag till för att se hur ni hade det!

    Kram! 





    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Wardelli

    Hur reagerade familjen då? :D Blev de riktigt överraskade eller hade de det på känn? :D 

    Jo dagen gick för fort. Jag har massa minnesluckor då jag var så nervös. Började gråta så fort jag såg mannen stå i sin kostym i hotell lobbyn och sedan under själva vigseln ^^ Känns fortfarande inte som att det är på riktigt. Vi får våra impulser här hemma och skriker "Vi är gifta!!! :D" haha.

    När det kommer till bilder så har jag bara tryckt på "Ladda upp en bild" och så har det fungerat för mig ^^ Förstår inte vad folk har för problem med det, men antar att de inte sitter vid en dator utan typ mobil eller platta eller liknande.

    Har ni några nya projekt nu? själv känns det lite tomt nu när man är klar med bröllopet och bara gå i väntans tider på att få plus på stickan istället :P 

    Kram!  

  • Wardelli

    ÅÅh vad fina ni var! :D Ser riktigt magiskt ut! 

    Vad härligt att reaktionerna var bra. Vi hade också sura miner hos vänner som ville följa med, men hoppas att det ger med sig snart.

    Vad härligt med både dop och utbyggnad! Då önskar jag er lycka till med allt och tack för att du joinade med här! Kram och lycka till i framtiden! 

Svar på tråden Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??