Inlägg från: Jenny1986 |Visa alla inlägg
  • Jenny1986

    Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??

    Hej! Vi kommer också att gifta oss på Rhodos Monte Smith, den 4 september.
     Vad roligt att läsa igenom hela er planering :) Vi har lyckats få med oss våra föräldrar på en resa till Grekland, men dom har ingen aning om att vi ska gifta oss :) Eller rättare sagt INGEN vet att vi ska gifta oss..jag vet inte hur jag ska lyckas hålla de hela hemligt. Vill tala om de för hela världen, men samtidigt känns de spännande och superskoj att hålla de hemligt.
    Planen är att vi ska beställa in champagne på Arlanda och då förlova oss och efter ett tag ge dom "inbjudan" till bröllopet tre dagar senare :P 

    Kram Jenny 

  • Jenny1986

    Det är riktigt svårt att hålla de hemligt måste jag säga.. Känns som en evighet tills de är dax att berätta :) extra jobbigt vart de när budbilen kom med min klänning som jag beställt på nätet. Har ni ngn koll på vart man kan sy in brudklänningar? Jag har nyss fått barn och kommer bli lite mindre innan bröllopet.. Alla jag frågat syr bara upp från grunden o vet inte om jag vågar gå till en vanlig sömmerska? Vigseln är på monte Smith med Gunnar o Kicki! Vi har valt Bort psalm o istället valt två solosånger. För kärlekens skull i början och aldrig ska jag sluta älska sig i slutet. Brudbukett, sminkning o håruppsättning fixar jag på plats. Det ska tydligen vara enkelt att ordna på direkten :) Det jag vill få klart nu är fotograf, de känns som den viktigaste delen att få bra foton! Vi är bara 8 stycken så vi har inte bokat ngn meny här hemma.. Svårt att veta vad som är bra när man inte kan åka dit i titta :) men kanske ska ordna de iaf så allt är klart.. Hur har ni fått tag på matställe ? Sökt själva på nätet o haft mailkontakt eller? Åå vad roligt att få prata av sig lite nu när jag inte får göra de med ngn annan :p Kram

  • Jenny1986

    hehe ne precis, jag hade inte räknat med att de skulle vara så enkelt att få med dom till Grekland! men jag skrev ihop ett sms från vår treåring som fick dom att smälta o säga ja direkt :P

    Okej, jo man får väl höra med en sömmerska om dom kan sånt.. Vill va ute i god tid. men vet inte hur mycket jag kommer gå ner..
    Nej, men varför skulle dom tycka att de är för mycket? :) Är det bröllop så är de...dom har nog sett de mesta skulle jag tro :)
    Jag har en ganska enkel, men prinsessig klänning...inte massa krussiduller på, men form som prinsess :)
    Vad har ni hittat för fotograf? finns de ngn hemsida man kan kika på? :)

    Ja skor har jag lite problem med också..Jag vill ha klack , men vet inte alls vad det är för underlag där vigseln är..?
    Smidigt med en syrra som kan rycka in med stylingen.. Jag skulle väl egentligen kunna fixa mig själv, tycker de är superskoj att hålla på o sminka o göra uppsättningar... men kommer va så stressad o pirrig den dagen, så då vill jag bara ta de lugnt o lämna över de till ngn annan. :)

  • Jenny1986

    Hallå igen! Nu är jag hemma igen efter midsommarfirande! VIla fina kort och vad snällt av dom att ta sig tid och fota. Jag har faktist pratat med dom redan, fastnade fort för deras foton på hemsidan. Men dom va tyvärr uppbokade på annat bröllop då. Har haft en del mailkontakt och dom verkar super gulliga, så de va tråkigt!

    hehe, du behöver inte oroa dig :) tror nog mer dom menar de "enkla" med att det inte är inne i en kyrka, att man inte går fram till ngt altare med musik, inga böner o allt vad man nu kan ha. Lät som de va så han menade jag pratade med gunnar. Brudparet och omgivningen är i fokus här och det är ju de viktigaste enligt mig iaf :)

    Jo jag läste de där med gåvor, de borde man ju lämna innan vigseln bara kan jag tycka :) Så gör vi iaf :D
    Jag undrar om det finns ngt rum där som man kan fixa sig eller om man ska vara helt klar när man kommer dit :/

    Igår va ja nära på att försäga mig till min bror o hans tjej.. Jag hämtade ringarna igår o va helt till mig. Men kom på mig själv o pratade bort de :) 

  • Jenny1986

    Ja de va riktigt synd..men nu har jag iaf hittat flera fotografer som är lediga, så håller på att titta igenom bilder o kollar priser! Så de ser ut att lösa sig :D
    Men de är ju perfekt...då blir de mer personliga foton också om det är nära och kära som fotar! :)

     Jaha, vad roligt! Vi bor också i kolymbia :D men jag har ingen riktig koll på hur långt de är? Ser ju inte sååå långt bort när man tittar på kartan :)
    ne, en smutsig taxi vill man ju inte råka ut för. Får köpa någon filt att ha med o lägga ut innan ni sätter er :)
    Jag har faktiskt kollat på häst och vagn, har mailat för att kolla priser. men inte fått något svar. Men de kanske jag kan glömma direkt då om de va en lång väg dit?
    Om inte häst fungerar så hyr vi limousin, vi är ju bara 8 stycken så då får alla plats att åka med.

    Jo men precis, vi har den första tiden vid 15 så då borde de väl iaf va lugnt..får höra med Gunnar kanske. 

    Jag har fått tips om en billig sömmerska nu som jag ska ringa. Hon va specificerad på brudklänningar så de känns ju bra. måste också ut och leta både underkläder och skor :D Hoppas du hinner hitta ngt som känns bra, är så jobbigt när man blir stressad tycker jag. Då hittar jag aldrig de jag är ute efter :) Men när man är fattig och inte behöver ngt, då hittar man en jäkla massa bra saker :P Konstigt de där!

    Tänkte på de där med middagen, tror du att de går att boka en "bröllopsmeny" när man är så få?
    Vi är ju egentligen bara 6 personer eftersom att barnen är så små. :/

    Vet du hur ni kommer göra med fotografen? Vart dom kommer ta alla bilder?  
    Hehe aa precis, känns redan mycket bättre när jag fått skriva av mig här.Fick prata ut med hon som hjälpte oss med ringarna också..haha :)
    Jag är sååå pirrig i magen och förväntansfull :)
     

  • Jenny1986
    http://www.limousinen-services.eu/stretchlimousine/rhodes/
    Har inte kontaktat dom ännu...men där finns det iaf om du vill höra med dom :)
    Fick svar idag från häst o vagn..dom skulle ha runt 500 euro för oss två och 800 för hela sällskapet :P

    hehe okej, ja ska du bara ha dom under en långklänning så spelar de ju ingen roll hur dom ser ut. Men hade du tänkt att ha nytta av dom efter så är de ju tråkigt med ett par skor man inte trivs i.

    Fick tag på några olika restauranger igår och dom sa att de inte va några problem alls..så nu börjar allt rulla på känner jag :)  Hur gör ni med bröllopstårta? jag skulle egentligen vilja ha en bara för sakens skull..men av tidigare erfarenheter så är bakverk oftast äckligt utomlands..o de vore ju tråkigt om de var så :P

    Okej, ja fotograferna är väl förmodligen öppna för förslag..jag skulle vilja ta både där uppe vid kapellet och även vid ngt vatten..men som sagt dom kan nog de där o vet vad som blir bäst :) Har ni beställt ngt speciellt fotopaket av fotograferna? 
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-06-29 09:52:28 följande:
    Jag tycker en tårta tillhör ett bröllop, men då vi planerar en fest i Sverige när vi kommer hem, så tänker vi att vi kanske ska satsa på det hemma i Sverige istället. Jag ska maila restaurangen för att bekräfta vad folk ska äta, så då tänkte jag se om de kan hjälpa oss med tårta eller inte. 

    Vi valde ett "paket" med sammanlagt 2 timmars fotografering. Så under vigseln och sedan 1 timme efter vigseln. Sen ska vi träffa dem dagen innan, så då kan vi bestämma lite hur och vad vi vill att de fokuserar på :) prata om upplägget och vad de rekommenderar. Har ni bestämt er för någon fotograf än? :)

    Jag ska testa skorna lite nu här hemma och se hur de känns. M2b tyckte de såg jätte snygga ut, men jag kände mig så pressad i affären så kan ha fått dåliga vibbar av det. Planen är ju att jag ska kunna använda dem resten av semestern, så jag slipper ha med mig massa par skor ^^

    Ska ni satsa på häst och vagn? Det är ju himla mysigt!! Var har du hittat det företaget? Jag hade kunnat tänka mig häst och vagn för hela sällskapet från vigseln till restaurangen, om inte limo är tillgänglig.  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    jo precis.. jag tar nog hellre en tårta som avslut än vanlig efterrätt.. får höra vad som finns :)

    ne, har inte valt fotograf ännu.. kan inte bestämma mig riktigt :P men imorgon ska jag väl ha gjort ett val är tanken... timmarna bara flyger förbi när man planerar! Jag har två små barn, så har inte tid att tänka på dagarna då lek o bus står på schemat.. men direkt jag har nattat dom så åker planeringen fram. :)
    Vi tänkte iaf göra som ni, fota under vigsel o en timme efter.

    Jag tror nog att jag ska lyckas övertala Niklas om att vi ska ha häst o vagn! Bilderna med vita hästar o vagnar fick mig att fastna direkt. Ett riktigt sagobröllop :)
     http://www.ippotikon.com/weddings.php är genom restaurangen vi fått info om häst o vagn!
    har hittat flera ställen som har de, men dom har jag inte fått något svar ifrån.

     
  • Jenny1986
    Ceccan81 skrev 2013-06-29 21:36:58 följande:
    Hej igen! Har varit lite frånvarande här ett tag känner jag. Hoppas allt går enligt planerna. Nu är det bara 11 dagar kvar till vår vigsel...jag är inte nervös ännu. Borde jag vara kanske? Väntar svar från floristen om prisuppgift på buketterna dock vilket gör mig lite stirrig emellanåt. Läste nåt om häst och vagn. Gud så mysigt och fint det lät Ha det gott!
    Oj så nära, vad spännande! Då hade jag nog varit heeeelnervös..fast kanske blir mer pirrigt hos mig eftersom ingen att vi ska gifta oss där :P
    Vad har du fått tag i för florist? ngn du googlat dig fram till? o vad är de för bukett?? :)

    ja, häst o vagn vore galet mysigt! Har bara en här hemma jag måste lyckas övertala :P
     
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-07-01 06:52:23 följande:
    Nu svarar jag lite hejvilt på era inlägg :)

    Enligt hotellinformationen om vårat hotell är det cirka 40 minuters resa från Kolymbia till Rhodos stad.. 

    Det är på Ippotikon vi ska ha vår bröllopsmiddag :) på en av deras terasser. Men kan de erbjuda häst och vagn från Monte Smith till ... hur långt? :D haha. Tänkte om man skulle unna sig en häst och vagn från vigseln till restaurangen, men det är så svårt att veta hur långt det är etc. Samt, vi är ändå 15 pers ungefär, så alla skulle ju inte få plats ^^ Så hos oss lutar det åt att se om inte hotellet kan hjälpa oss med en limousin eller något annat lite lyxigare åk :) 

     
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    haha va roligt, de är den restaurangen vi har kontakt med också :) världen är liten ;) när jag pratade med honom så sa han priserna o att de va ca en timme man fick åka.. enligt information jag hittat så ska de ta ca 40 min att GÅ till monte smith från gammla stan! 
    men 15 pers, då behöver ni säkert 3-4 hästar.. :) Vilket hotell bor ni på då??
     
Svar på tråden Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??