• Chicita

    Hur frakta klänningen vid vigsel utomlands?!

    Jag skulle nog ha packat klänningen i en egen väska, där den kan ligga så luftigt det går.
    Om den är slät och fin när du packar den, så brukar det (inte alltid men ofta) räcka med att du hänger upp klänningen på en galge i badrummet sen och skruvar på varmvattnet i duschen så att det blir fullt med vattenånga i badrummet.
    Då brukar de flesta skrynklor hänga ut sig. 

  • Chicita
    stormhelen skrev 2012-11-19 22:52:11 följande:
    Om du tänkte på mitt inlägg så skrev jag aldrig att hon skulle checka in väskan Flört
    Men jag vet att det inte är 100% säkert att du får hänga upp klänningen någonstans även om du har frågat i förväg. Och jag har hellre klänningen vikt så bra det går i en väska med hårt skal (helst) som går in i bagagehyllan. Än knölar in en klädpåse med klänningen i bagageutrymmet där andra kanske knuffar och pressar in sina väskor bredvid eller ovanpå...
    Så tänkte jag Glad 
  • Chicita
    drömmer skrev 2012-11-20 15:18:13 följande:
    Tack för era svar! Ska kolla med flygbolaget hur de tänker. Flyger med Thomas Cook och vet inte alls hur de är med servicen .
    Vi reste med dom senast och tyckte att dom hade bra service...
    Däremot har dom väldigt snåla mått när det gäller handbagage och dom är snabba på att ta extra betalt för minsta lilla övervikt eller extra väska.
    Familjen som stod före oss i väskincheckningen när vi skulle resa hem fick betala väldigt mycket extra pga att dom hade extra väskor med sig - trots att dom inte kom upp i maxvikten.

    Och tänk på att även om flygbolaget säger JA så kan personalen säga NEJ...
    Så förbered dig med plan B och C också Flört 
    Och i värsta fall så brukar de flesta hotell kunna hjälpa till med stryk och tvättservice om det inte skulle räcka med att hänga in den i badrummet och vrida på varmvattnet i duschen ett tag för att få "ångbastu"  
Svar på tråden Hur frakta klänningen vid vigsel utomlands?!