• Alyllyra

    Vill inte ha presenter - är jag ensam om det?

    Eftersom vi ber våra gäster resa en bit och därmed betala för sitt boende kommer vi inte begära något mer. Vi är hedrade bara av att de vill dela vår dag och att de tar sig tiden att åka hemifrån.
    Men jag tycker också att det är kul att köpa presenter till andra! Och då är det skönt att ha en önskelista att gå efter. Sen brukar inte vi följa den slaviskt, men det är lättare att spåna utifrån den än att ta nått ur luften.

    Tycker du även att det är pinsamt att önska dig något i t.ex. födelsedagspresent? Båda situationerna är ju sådana där man som gäst är förväntar sig att man ska ge present.

    Om ni inte vill göra en officiell lista så kan ni göra en för er själva. Sen kan ni, om nån ringer och frågar, säga typ "Oj, vi har inte tänkt så mycket på det där med presenter. Men vår stavmixer gick sönder häromdan, det kanske kan vara något att önska sig?"
    Byt ut stavmixer mot valfri pryl och ändra meningen så att den passar. ("Våra golv är så kalla, tofflor skulle sitta bra", "Nån mysig aktivitet tillsammans med er kanske?", "Ett bidrag till bröllopsresan vore ju förstås fint" osv.).

    Om ni verkligen inte vill ha presenter kan ni ju säga det istället. 

Svar på tråden Vill inte ha presenter - är jag ensam om det?