Inlägg från: Viola |Visa alla inlägg
  • Viola

    Orientaliskt bröllop

    Hej tjejer!!

    Pagnie,
    Ja, du ska självklart göra så som du känner dig bekväm. Om du känner dig obekväm i slöja så kommer du se obekväm ut, och det förstör ju liksom hela upplevelsen tycker jag. Jag lär nog ta av mig slöjan till festen, för jag tippar på att jag kommer känna mig obekväm med en slöja under hela kvällen, och jag vill ha så lite att tänka på som möjligt. Men vi får se.  

    Lavelli,
    Guuuud så jag vet hur du känner, jag har stora problem med att hitta inbjudningskort som jag gillar. Jag, precis som du är ute efter något tungt. Jag hittade en brittisk sida som gjorde (bokstavligt talat) tunga inbjudningskort, då kortet var 2mm tjockt, haha, så pass tjock att den fick en "kant" och man kunde välja om man ville ha kanten i guld (som gamla böcker), ja, och guldfolierad text. Väldigt enkel, tung, inget krussidull. Det liknar de korten som Kate Middleton och Wiliam hade till deras bröllop, fick jag veta när jag googlade den typen av kort. Så otroligt dum som jag är, har jag tappat bort länken till sidan. Jag är så himla irriterad på mig själv och har försökt googla mig till den igen, utan att lyckas. Och det var så himla bra pris för vad det var GråterGråterGråterGråter Tror att det skulle bli runt 4000kr för 200 kort. Eller något liknande. Kan du inte lägga upp bild på stilen som du är ute efter? Förutom att det ska vara guldfolierat.

  • Viola
    Kitkät,
     
    Det där med att OSA i våra kulturer är lite av ett skämt.Obestämd ...Men jag tror det kommer gå bra för er, ni har ju liksom bjudit era närmsta så jag tror inte folk kommer strunta i att OSA. Det är väl mer när bröllopet blir enooormt, med massa gäster som man inte är speciellt nära med (skulle jag tro) som det lätt leder till att gäster inte prioriterar att OSA och OSA rätt, om du förstår vad jag menar. Att man OSAr att man kommer, men inte dyker upp tex.

    Hursom, så tror jag som sagt att ni förhoppningsvis inte kommer stöta på det problemet att ni måste jaga folk. 
  • Viola

    Jag har en för mig STOR NYHET! Jag skrev på kontrakt för en lägenhet igår!! Vi föll för den här lägenheten när den kom ut på Hemnet för 2 veckor sedan, jag ringde och bad om en förhandsvisning för jag visste att under de här 6-7 mån jag tittat så har enbart en lägenhet från det området i den här storleken varit till salu, så jag var aningen desperat. Hursomhelst vi gick på förhandsvisningen, la bud över acceptpris för att slippa budgivning, men säljaren blev girig och tackade nej. Hursomhelst så var det visning i helgen, och det var några par som var intresserade, men alla hade något problem, ett par hade inte fått okej från banken, ett par hade inte sålt sin villa, osv. Så vi la ett bud igår, med det villkoret att vi isåfall skriver på kontrakt på en gång, annars får det vara och vi lämnar det. Lite av en gambling för vår del, då vi VERKLIGEN ville ha den. Hursomhelst, det slutade med att vi en timme senare skrev kontrakt, och vi får tillträde i mitten på august. Det är en relativt nybyggd fastighet (2006), men vi lär nog göra lite uppdateringar innan vi flyttar in, så vi har gott om tid. AAAh, så himla skönt, det har känts som att jag har burit hela världen på mina axlar senaste veckorna pga det här med boende. Och jag var säker på att om vi inte skulle få den här lägenheten så skulle jag inte bli lika nöjd med något annat. Den har verkligen allt, sovrum, arbetsrum, bottenplan, uteplats, insynskyddad, den har sol från morgon till kväll, över 3 m i tak, öppen planlösning, 12 min in till stan, 5 min gångavstånd till mina föräldrar. Okej, okej, jag slutar nu...men vi är såååå kära i den. Haha, jag och min blivande är i total extas. Sorry för den utdragna texten....Men jag är så glad att jag brjade gråta igår efter att jag lagt på med mäklaren när han sa att säljaren accepterade vårt bud.

    Jag har däremot inte kommit någonvart vad gäller bröllopet...Jag inväntar fortfarande Pronovias 2014 som kommer nu i dagarna. Har jag tur så kanske Sara på White Birds har beställt lite mindre storlekar, så om jag gillar någon klänning kanske jag bara kan köpa den som finns i butik.

     

  • Viola
    Goli,

    Tack!!! Ni har på något sätt blivit som en ventil för mig, hehe. Så tack för stödet. Som någon av er sa "gud glömmer ingen", tror det var Kitkät, hehe, jag har burit det med mig lite.

    Hur har det gått med din fästmans kostym? Han var väl och provade den? Är den klar snart? Vi vet itne hur vi kommer göra med min blivandes kostym. Vi är lite inne på att sy upp vi med, men han flyttar hem om tre veckor, så vi vet inte om det hinns med inom den tidsramen. Och här i Sverige kostar det säkert tredubbelt, så då kan man likaväl köpa en lite finare kostym som är klar...Vi får se. Men jag tror han är inne på en blå/mörkblå tuxedo utan "svans".

    Så vad är er stausuppdatering? När flyttar ni hem till Sverige? har ni hunnit handla möbler? Minns att du nämnde att ni ska göra det.
  • Viola

    Aaaaah, så stressad jag blir av att jag inte hänger med i era inlägg, har försökt gå in då och då under veckan och läsa ikapp, men ajg har inte haft så mycket att tillföra vad gäller bröllopsplanering, det har stått stilla senaste månaden i väntan på att min blivande kommer hem.

    Ska försöka svara på det jag minns från diskussionerna....

    Lavelli,

    Herregud, du stressar mig!!!! Jag har inte kommit någonvart med gästlistan, jag vet på ett ungefär vilka som kommer vara bjudna, så vi kan kalla det för en mental gästlista. Men shit, jag blir stressad över att ud redan är igång med det, mest för att vi gifter oss så nära varandra.

    Angående letandet efter boende, jag känner med dig, jag gör verkligen det. Men jag kan nästan lova dig att du verkligen kommer uppskatta ert boende sååå mycket när ni väl hittat det. Mitt enda tips är att du ska tänka kortsiktigt när du letar (vilket du redan gör) och inte fastna på detaljer, allt sånt går att ändra på, men det vet du säkert redan. Sätt upp några "krav" och leta utefter de. Så gjorde vi, våra krav var att bo nära våra föräldrar, uteplats till min hund (delad vårdnad med mina föräldrar, haha) men det var ett semi-krav, Juste nära kollektivtrafik och såklart fräsch. Men jag upptäckte att allt blev så mycket enklare när vi la restriktionen "nära föräldrar och kollektivtrafik", då var det bara att hålla ut i väntan på att en sån lägenhet skulle dyka upp. Stressa inte, ni har verkligen tid, fördelen med att ni kollar nu under sommaren är att det förmodligen inte blir så aggressiva budgivningar då marknaden är lite lugnare. Så se det från den positiva sidan att ni kanske kan göra ett klipp =)

     

  • Viola
    Kitkät,
    Haha!! Angående längtan att skaffa barn, jag förstår dig. Vi är väl i den åldern där den biologiska klockan börjar undra varför vi inte har befruktats...hahaha...Jag har alltid varit den som sagt att jag inte ska ha barn (eller gifta mig), och jag ville helt ärligt inte ha något av det, någonsin. Tills det att jag träffade min blivande, nu längtar jag så jag nästan spricker. Gissa om mina vänner har fått sig ett gott skratt...Skäms
  • Viola
    Goli och Pagnie,

    Haha! Så kul att era killar har sina svensexor samma helg. Hoppas de har grymt kul!!! Det är svårt att vara ifrån den man älskar, speciellt när man är van vid personens närvaro....SkrikandesJag är inne på tredje månaden utan att ha träffa min blivande, vi skypar visserligen ca 791 ggr per dag, men det är såklart inte samma sak som att ha honom här.

  • Viola

    Pagnie,

    Såklart du fick klaga, din saknad betydde inte mindre bara för att jag itne träffat min blivande på 3 mån =)...Herregud vad händig du verkar vara, allt är jättefint, men jag gillar VERKLIGEN barnstolen, jag tycker att mycket av det som tillverkas nuförtiden ser ut som rymdfarkost. haha. allt ska vara så high-tech, när de mest klassiska modellerna på det mesta är oftast finast.

    Så gullig du är, jag skulle vilja lägga en beställning på ett baby nest i beige om det går bra.

    Jag är förresten 27...=) Hur gammal är du? Och planerar ni att skaffa barn nu? Med tanke på att du pysslar med förberedelser. 

  • Viola

    Kitkät,

    Jag gillar din idé, tycker det är mer personligt och genomtänkt. Absolut. Men det är självklart en smaksak. Jag tror att det skulle vara jättelyckat på ditt bröllop, det är ju inte det typiska syrianbröllopet, i den positiva benämningen. Jag föredrar det framför en lista, de flesta bröllop jag varit på har varit med lista och några värdar (familjemedlemmar) som tagit emot gästerna vid dörren och skött placeringarna, nu var dessa bröllop relativt stora (350-700gäster), men jag ansåg inte det systemet som optimalt, det var lite kaos-artat.

    Jag har inte tänkt ut hur jag ska göra, är rädd för att det skulle bli en flopp med placeringskort på mitt bröllop, mest med tanke på att jag är rädd för "oinbjudna" gäster, vad gör man med dem liksom?? Och lista+värd vid dörren har itne heller varit lyckat på de större bröllopen jag varit på, men å andra sidan känns det systemet som mer flexibelt. Vi får nog känna efter när det närmar sig. Jag röstar iaf för placeringskort. =)

  • Viola

    Goli,

    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! (mitt glädjetjut om du undrade)...Idag blev det klart att han kommer någon gång nästa vecka!!!! Jag hoppas bara att fedex och guldsmeden inte klantar sig nu och att min ring hinner nå honom innan dess, annars måste han vänta på den. Gråter ...Den har inte skickats än. Håll tummarna! 


    Så sant det du säger, jag är så otroligt glad och tacksam över det vi har, jag har lärt mig mycket om mig själv, men framförallt om oss och hans outtröttliga stöd och kärlek för mig, min uppskattning för honom är verkligen oändlig efter detta. Med det sagt så är jag sååå redo för att lägga den här distansskiten bakom oss. 

    Kan tillägga att det är de första 2 veckorna som är absolut svårast, ett helvete, sen kommer man in i en vardagslunk utan personen och det blir faktiskt lättare. Men det har inte stoppat mig från att stundvis känna mig nedbruten, förvirrad och vilsen, OCH jag har fått massa gråa hårstrån på köpet...Undrar om jag ska fakturera honom för varje hårstrå Oskyldig.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop