• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • kitkät

    Lavelii,
    Vi kommer nog prata dekoration på mötet som är ca 6 veckor innan bröllopet! 
    Det blir nog att vi framför våra önskemål till bröllopsarrangören på Panorama som för vidare det till deras dekoratör tror jag. Jag har inte riktigt grepp om hur det funkar just hos dom! 
    Men dom samarbetar med en florist som sköter blomdekorationer i festlokalen på borden etc. 
    Men jag har inget behov av att träffa deras florist, utan jag litar på att dom kan framföra mina önskemål till honom. Jag är inte ute efter några speciella blommor i festlokalen, bara dom är vita och aprikosfärgade! 

    Det enda i blomväg som jag inte vill ordna genom Panorama och deras florist är min brudbukett och tärnbuketterna. Dom ska jag ordna från en annan florist! Jag vill välja ut en florist själv, just för att jag tycker att brudbuketten är viktig. 

    Ett tips, min kusin gifte sig i Hallunda festvåning och hon var inte alls nöjd med varken tårta eller brudbukett! Så försök att inte välja något komplicerat eller avancerat för att minska risken att det blir något helt annat än vad du tänkt dig! Även en kompis som gifte sig i Panorama (då var det andra ägare) vart missnöjd med tårta och brudbukett!
    Av den anledningen har jag valt att ordna brudbukett hos en florist som JAG valt ut. Och tårta ordnar vi också på annat håll eftersom vi vill ha cupcakes!  

  • Lavelii
    Viola

    Välkommen tillbaka!  
    Och omg... du slog huvudet på spiken där! Jag ORKAR INTE kolla boende mer!!
    Orkar inte ens skriva ner min frustration...men jag förstår dig helt och fullt och har nyligen gått igenom en liknande situation! Så jag har överlåtit det projektet åt min fästman... Han tycker ju att det är viktigast att jag tycker om lägenheten och att jag kan se ett hem i lägenheten, så jag följer med på visningar, säger min åsikt men resten får han sköta. Har inte ork, tålamod eller tid med dessa budgivningar och telesamtal osv! 
    Jättejobbigt!! 
     
  • Lavelii
    Kitkät

    Okej. Vi ska träffa dekoratören för första gången den 6 juni. När jag pratade med honom så sa han att vi minst kommer behöva ses 2 gånger. Så nu den 6e juni och sen någon gång i augusti, tänker jag och sedan någon vecka innan bröllopet. 
    Enligt Afram så får jag framföra till dekoratör, florist osv hur jag vill ha det. Dem får sen visa mig hur det kommer se ut med mina önskemål, och sedan modifierar man det därifrån. Så det är inte till Afram jag framför det och sedan han till dem. Men däremot måste jag återkoppla allt till Afram så att han kan inflika om han tycker att något inte stämmer.

    Tack för tipsen!! Tårtan bryr jag mig inte så mkt om om jag ska vara ärlig. Känns som jag aldrig någonsin kommer ihåg någons bröllopstårta (kanske tecken på att man är på för många?!)...definitivt inte smaken iaf. haha... Vi kommer ju ha en "falsk" tårta... sen ska jag köra en liten överraskning till min man med specialgjorda småtårtor till mig och honom. Resten får nöja sig med standardtårtan och dessertbordet.  
    Blommorna är jag desto mer kräsen med (inte för att jag är någon expert!) och definitivt brudbukett... så det ska jag ha i åtanke! Tack!
    Om jag inte får en bra vibe av floristen så kanske jag gör som du och fixar brudbukett på separat håll... 
    Hur gör ni med tårta? 
  • Viola
    Lavelii skrev 2013-05-15 23:05:11 följande:
    Viola

    Välkommen tillbaka!  
    Och omg... du slog huvudet på spiken där! Jag ORKAR INTE kolla boende mer!!
    Orkar inte ens skriva ner min frustration...men jag förstår dig helt och fullt och har nyligen gått igenom en liknande situation! Så jag har överlåtit det projektet åt min fästman... Han tycker ju att det är viktigast att jag tycker om lägenheten och att jag kan se ett hem i lägenheten, så jag följer med på visningar, säger min åsikt men resten får han sköta. Har inte ork, tålamod eller tid med dessa budgivningar och telesamtal osv! 
    Jättejobbigt!! 
    Tack =)!

    Ah, alltså du har tur kan jag tala om. Min visningspartner är min pappa (haha). Min blivande man följer däremot med på alla visningar via Facetime (återigen haha), så jag terroriserar honom med samtal vaaarje söndag och måndag när han sitter på möten, så han får hänga med på en snabb visning och prata med mäklaren. Tacka den moderna teknologin säger jag bara!...Men det är ett jäkla jobb med alla visningar..Död

    Han ska däremot sköta all typ av logistik kring renoveringen och inköp av möbler, eftersom han kommer vara ledig i några månader innan bröllopet och jag kommer jobba...

    Men jag tror jag blir ännu mer stressad pga min omgivning, våra familjer är oroliga över att vi inte hittat lägenhet och att jag inte har beställt klänning. Men, v.a.d. ska jag göra? Jag kan inte trolla fram en lägenhet!! Det tar tid!! 
  • Viola
    Kitkät, Lavelli,

    Nu när jag tänker efter så har i princip de flesta jag känner som har haft blommor i paketet inte varit fullt nöjda med brudbuketten. så det kan vara värt att beställa brudbuketten på annat håll... 
  • kitkät

    Lavelii,
    Men jag förstår inte riktigt. Vad är det som kräver att ni ska träffa dekoratören flera gånger?
    Vad är det ni ska planera med honom? Jag försöker tänka ut vad som kräver så mycket planering med dekorering av lokalen men kommer inte på något. 
    Vi ska träffa arrangören på Panorama ca 6 veckor innan bröllopet och tala om hur vi vill att dukningen och dekorationen av gästborden samt brudbordet ska se ut samt hur entrén ska dekoreras etc. Men det kräver ju inte flera träffar! Eller är det kanske jag som har missat något? 

    Vad gäller tårtan så syftade jag just på modellen, inte smaken! Både min kusin och kompis som jag berättade om valde en viss modell på tårtan men något helt annat rullade in när det var dags att skära tårtan. Ja, det är frigolit dom kommer ut med, alltså en "falsk" tårta, men den ska ju ändå stämma överens med modellen man ber om. Och det var dom tydligen dåliga på i Hallundas festvåning samt gamla ägaren på Panorama. 
    Min kompis fick en sådan chock när deras tårta rullade in att hon höll på att storgråta när hon upptäckte hur tårtan såg ut!

    Vi ska ha en tårta högst upp på våningsstället, för att ha något att skära i. Vår kommer vara i färgerna vitt, brunt och aprikost: 




    Och sedan ska vi ha roscupcakes i våningarna, som sedan ska serveras till gästerna istället för tårta. Även cupcakes kommer vara i olika färger, några bruna, några vita och några aprikosa: 



    Såhär kommer det se ut, fast ett mycket större våningsställ. Men själva grundidén är densamma. Tårta högst upp och cupcakes i våningarna: 


     
  • kitkät

    Viola,
    Jag förstår att ni känner er stressade angående bostad. Men jag lovar, Gud glömmer ingen! Det kommer lösa sig för er. Vi var också jättestressade först men sen löste det sig för oss och vi fick en drömlägenhet. Helt nybyggd, som står klar 1 sept. Perfekt tajming eftersom vi gifter oss 27 sept!

    Och angående dekoration av festlokalen som jag & Lavelii skrivit om. Hur har ni det? Ska ni också träffa dekoratören eller bröllopsarrangören flera gånger bara för att gå igenom dekorationen?  

  • Viola
    Kitkät,
    Tack, jag hoppas att han inte glömmer oss...=(

    Jag har helt ärligt inte hunnit stämma träff med dokeratören/floristen. Men jag träffade honom en snabbis när jag var på besök i festlokalen för några veckor sen. Och han sa i princip att jag avgör hur jag vill ha det, men jag misstänker att han kommer vilja ses ca 2 gånger, av att döma hur han arbetade. Jag tror mycket beror på hur avancerat man vill ha det, ska jag ha akrobater hängandes från taket och träd som centerpiecesTungan ute så kanske jag behöver träffa dekoratören mer än 3 gånger...Ska man ha ganska "standard" så tror jag 1-2 ggr räcker gott och väl, där tom 1 träff är tillräcklig. Men det är bara vad jag tror. Sen jobbar alla dekoratörer/florister olika, vissa vill ses fler gånger, andra färre.
  • Viola

    ...Jag har däremot redan hunnit träffa arrangören 2 ggr...och minst en gång till kommer det bli. Tyst

Svar på tråden Orientaliskt bröllop