Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Tack! Han återhämtar sig nu. Han ska gå på lite fler undersökningar men läkarn menade att det inte är något farligt men att de ändå vill göra undersökningar för att utesluta helt enkelt.

    Ja, alltså jag var faktiskt väldigt chockad. Jag tvättade av mitt smink och hade glömt min egen fuktighetskräm och påtalar detta för henne... hon sminkar rakt på ändå. Det är en sak om hon säger; "ok, men fuktkräm är viktigt så att vi tänker på de till bröllopsdagen..." Då visar hon iaf att hon faktiskt är medveten om det och ger mig känslan av att hon kan sitt jobb. Men näpp... och som sagt ingen primer, nothing! Tur för henne att hon inte kletade ut flytande foundation för det klarar inte jag av. Använder MAC puder"foundation" till vardags. Den täcker inte men den är bra och behaglig till vardags.
    När jag påtalade för henne när hon var klar att jag fortfarande inte trivs med basen och vill täcka ärren mer (jag tänker ju då på conceler under) så säger hon; "Ja, ok jag förstår. Jag kan ju lägga på ett lite tunnar lager till av foundation"...va?! Sa nej direkt. Det om något gör att man ser kakig ut i ansiktet.
    Usch, blir verkligen irriterad när jag tänker på det. Och så långsamt och osäkert hon jobba, förvisso väldigt lugn, men för lugn nästan. Hade ju fått panik på bröllopsdagen. haha...
    Och det värsta är att hon är dyrare än Ulrika Gedin, som ÄR bättre! Jag förstår fortfarande inte VAD det var som gjorde att jag i den stund valde att gå vidare med henne och inte Ulrika. Jag tror jag "lockades" av det faktum att hon sa att hon bott och jobbat i Paris faktiskt. Och sen när jag väl valde henne så reflekterade jag inte mer över det utan tänkte mer "skönt nu har jag fixat det!".

    Har faktiskt mailat Ulrika och har kontakt med en syriansk frisör också... får se om Ulrika är ledig fortfarande och den syrianska frisören får kanske ta hand om mamma och svägerskorna. Eller tvärtom.
    Många av de syrianska frisörerna är upptagna eller så "kan vi klämma in dig antingen 7 på morgonen (innan annan brud) eller 12 på dagen (efter annan brud)". För tidigt och för sent.

    Jag tycker absolut INTE att det är för mkt. Absolut inte! Tvärtom, jag tycker det ser mer avskalat och rent ut. Tro mig, efter att man sett vilka centerpieces som existerar idag med massa krimskrams som hänger i form av plast "kristaller" och täcker halva bordet samt gör att folk knappt ser varandra och inte kan kommunicera, så har man insett ännu mer att less is more.
    Afram har något liknande detta som jag är sugen på faktiskt (även om jag vet att det blir kandelabrar till slut haha). Det är också olika storlekar glasvaser/glascylindrar som de fyller med typ kristaller eller glaskuber och antingen använder de ledljus och trär i valfri blomma/blommor eller så trär de i blommor och har blockljus eller liknande mot toppen. Tycker det är jättefint!

    Något jag funderat mer och mer över är träkvistar, som centerpiece eller bakom honnörsbordet. Såg en på instagram idag (laddar upp sen) med typ hängande mindre glasskålar/kuber och i dom stearinljus. Såg väldigt höstigt och fint ut ju! Hmm, svåra beslut detta!
    Ska träffa dekor igen i oktober för jag kunde inte bestämma mig igår för färger osv. Brudbuketten har jag ändrat mig om också... Blir inte en boll av orkidéer och inte heller en boll av kallor. Blir nog, rosor, kallor, liljor (och orkideer tror jag det var). Olika nyanser av vitt/creme. När jag såg den buketten så kändes den mer levande på något sätt än bara rosor eller någon annan blomma.
    Hur ska din va?

  • Lavelii

    Förresten, tänk på med kandelabrar deras höjd. Jag var ju på det bröllopet förra helgen och det var faktiskt störigt när man försökte kommunicera med de tvärsöver bordet. Man fick böja sig eller höja sig liksom för att kunna se varandra. Vet inte om det stör dig men något att tänka på kanske för jag tänkte inte direkt på det innan.

    De kandelabrar vi ska ha som är i kristall är lite högre såg jag igår så det blir inte störande på samma sätt.

  • Lavelii

    Ah, glömde svara på det sista

    Min familj bor i Malmö. Och jag bor nu i Nyköping. Fick jobb här efter min utbildning (tog examen HT 12 och flyttade hit VT 13). Sökte aktivit jobb här i trakterna eftersom min fästman bor och har företag i Norrk. Så det är där vi kommer bo och jag får pendla mellan norrk-nyk.
    Så han är relativt nära mig ju och det är skönt! När brorsan åkte in så blev jag ju tokig här och fästmannen kom ju direkt. Det känns tryggt. Annars hade jag nog inte orkat bo så långt från familjen. Det är otroligt tomt! Speciellt att inte träffa lillebror varje dag, det gör absolut mest ont av allt! Det är ju dessutom bara vi två.
    Bodde i London i 3 år (2006-2010) och pluggade...och det funkade eftersom man visste att förr eller senare så ska jag hem igen. Älskar London men visste från dag ett att jag inte skulle bo eller fastna där resten av livet haha
    Vad pluggade du?

  • Lavelii

    Kitkät,

    Innan jag fått svar från Ulrika så hade jag kontaktat Charbel och Lorenzo preliminärt. Ulrika hade inte möjlighet och skulle inte heller haft möjlighet att fixa min mamma, plus 3-4 till (bland annat mina svägerskor). Hon rådde mig till att kontakta Melissa (mellose) men henne har jag pratat med tidigare och hon kunde bara fixa mig om jag åkte till hennes salong. Det ville inte jag.
    Hursomhelst, Lorenzo är bokad. Han fixar mig, mamma, mina svägerskor och blir vi fler så kommer Charbel efter den brud han hade att fixa. Syrianer kan ju hår, så är det ju bara så nu är jag lugn igen!
    Tror absolut att Ulrika kommer fixa det fint på dig nu när du fått en lite klarare idé över vad du vill ha. Man ser på hennes portfolio att hon vet vad hon pysslar med! Har också en känsla av att hon faktiskt övar mer på just uppsättningar...speciellt när hon vet att en kund vill ha på ett visst sätt.
    Så kändes det INTE med Sandra. Trots att jag ändå skickat flera bilder på uppsättningar och även skickat en bild på mig själv i en sminkning jag ville utgå från... Men men...

    Ang. centerpiecen... det finns ju olika stl på rosor? Kanske funkar med någon mindre? De har ju rosor i ena vasen väl eller är det inte det? Kallorna tycker jag var riktigt fina. Låter som en bra idé att stör rosenblad på bordet ist. Jag hade också skippat just den spegeln.
    Din bukett låter fin och jag håller med med att inte ha en så stramt bunden bukett. Det var det som gjorde att jag inte ville ha enbart rosor eller enbart orkideér (plus att orkideér konserverade inte blir så himla fina). Det känns mer levande med lite olika blommor, med olika snitt så att det inte bara blir en stram boll liksom. Däremot är jag osäker på om jag vill ha liljor. Är det inte dem som doftar så otroligt mycket? Fick en bukett för ett tag sedan med liljor och jag klarade inte av att ha de hemma. Mådde illa av doften. Tror att de va liljor.
    Förvisso kommer jag inte direkt dofta på min brudbukett liksom men fick en liten aversion för de blommorna haha...

    Pagnie,

    Ja, så kanske de är. Fast jag tycker att en vettig bas ska man kunna lägga på vem som om man är utbilda MUA. Sen att man kanske inte har superkoll på vilka färger som bäst passar en osv är en annan sak. Men som sagt, det är min upplevelse bara. Hon gör ju uppenbarligen ett bra jobb enligt många andra. Men jag trivdes inte i varken hennes extremt långsamma sätt att arbeta eller hennes sminkning/hår.
    Kanske för att jag blivit sminkad flera gånger förut och har ett hum om vilka steg som brukar tas i en sminkprocess? Ingen aning. Men det är ju tur då att man har provtillfälle   

    Nej, det hade jag ingen aning om!! Sörmlandsbo eller Östergötare?
    Hur går det nu med inredningen?

  • Lavelii

    Kitkät jag ska ladda upp bilderna jag lovar. Har besök hemma av min väninna så när jag väl kommer från jobb så glömmer jag bort datorn. Men det kommer...

  • Lavelii

    Hallo tjejer!

    Har varit borta några dagar. Är så mkt att stå i just nu plus att jobbet kickat igång ordentligt nu efter semester osv.

    Kitkät,
    Hur gick er middag? Och tyckte tärnorna om klänningarna? Får vi se en bild?
    Vi kan ju hoppas att det är samma Charbel...fast det är i så fall hans bror som ska fixa mig/oss. Lorenzo. Har sett bilder på hans uppsättningar och jag är inte orolig alls. Han behärskar rätt teknik för olika typer av uppsättningar så detta kommer bli skitbra!

    Nej, liljor ska jag inte ha. Det var ju dem som doftade något så otroligt. Usch! Men ståndarna hade de klippt av så klart. Vill dock ändå inte ha dem. Får hitta någon annan blomma att ersätta de med.

    Pagnie,
    Hade också valt tvättmaskin framför diskmaskin. Tur att jag slipper välja dock. Speciellt eftersom min kära man kanske diskat en gång i sitt liv och fyllt på en diskmaskin 3 gånger haha typ. Tvätta kläder är han duktigare på men det gör jag ändå helst själv.
    Men för din skull hejjar jag på tvättmaskin för er del!
    Jaha, där ser man! Eskilstuna då får jag ju anta Men var inte mer från uppåt landet? Eller är jag ute och cyklar? Har du bott "här" länge? Jag har ju bara bott här sen januari och flyttar nu i oktober ju...

    Lite uppdateringar då...
    Har varit mest lägenhetsfix dessa dagar. Valt kakel/klinker och badrumsmöbler. Intressant att leta toastol liksom. haha...
    Har dessutom valt tapeter och färg till väggar och fästmannen tittade på färgkartan jag valt och bara; "Jaha...jättefint...men alltså, ser du verkligen en skillnad på dessa olika nyanser?! För jag gör inte! Champagne och cottoncandy är ju samma???" Nja... lite rätt har han men jag är ju ingen grön, blå, rosa (förutom puderrosa) person när de gäller väggar i mitt hem haha... (inte han heller, men han tänkte mer att då kan alla väggar vara samma = creme, förutom där vi har tapet...).
    Aja, vi har beställt matbord och stolar också. Men soffbord är väldigt jobbigt känner jag!
    Pagnie, vad beställde ni för soffa från Mio? Eller tittade ni på? Vi beställde också därifrån nämligen. Vi vill också ha en fåtölj. Men tänkte vänta med den tills soffa och bord osv är på plats så man ser om det blir för trångt eller ej. Vi har ju ett extra rum som blir vårt mys/läsrum annars. Men vill ändå ha en fåtölj till pappa eller svärfar när de kommer på besök

    Iaf... på lördag ska vi träffa Afram, kolla lokalen, maten etc Har ju skickat ut lite kort osv. Iaf till de som inte har superkoll på när bröllopet är planerat. Så snart bör svar ramla in tycker man

    Förstår delvis att du saknar planeringen Pagnie, även om jag är mitt i den. Kommer bli tomt. MEN, just nu är jag innerligt trött på den. Varenda helg är bokad för lägenhets- eller bröllopsbestyr! Känns som jag inte hinner med annat. :-/

  • Lavelii

    Ja, och det var tråkigt för brudparet att det blev så. Tror det är undantag dock. Har varit på flera bröllop på Panorama - de är generellt väldigt duktiga. Iaf de gamla ägarna... tror att de bytt ägare senaste året eller 2 åren eller så? Kan ha fel.

  • Lavelii

    Hej tjejer!! Har varit bortrest med jobbet så jag har inte kunnat vara aktiv!

    Pagnie, Bra beslut du tog, tycker jag. Du kommer in i V-rås och då kan det bli så som du önskar; jobba och plugga. Plus att du får umgås med din man lite mer ju!

    Kitkät,

    Ni verkar ha haft en rolig middag!! Så kul att de vill lära sig danserna. Det vill knappt min syrianska man! HAHA... Han hoppas innerligt att han inte ska behöva dansa debke osv... Men jag har ju förklarat x antal gånger att han kan fet glömma det haha... Så han få snällt gunga bredvid mig. Shekhane är dock överkurs för honom. Och jag tror knappt jag kommer kunna dansa det i min klänning. Uffftttt... jobbigt det där ju. Jag ÄLSKAR att dansa så jag kommer ju inte kunna hålla mig från de, men tror jag kommer få ge upp eftersom klänningen tar så mkt plats.

    Iaf, vi åker och träffar Afram imorgon. Ska se lokalen dekorerad, prata med honom om baren, se så att de har alla saker som behövs för att blanda drinkar osv. Smaka av maten. Kolla dukningen etc... och få "lappen" som kan behövas när vi åker till Tyskland. Har skrivit upp massor av frågor som jag måste få svar på.

    Sen måste jag försöka boka en tid med fotografen igen. Det är problematiskt eftersom de aldrig kan träffa en på helger utan bara mån-tors. Likadant med dekoratören. 

    Min klänning måste jag också ta en titt på. Hon syr ju fast lite mer stenar... 

    Jag har kanske hittat en hårkam... vilken har du hittat Kitkät? 
    Jag funderar på denna; balunz.se/product.html/harkam---sparkly-rose-silver

    Just nu är det så mkt med lägenheten så det känns faktiskt som att bröllopet kommer lite i andra hand. Toaletten börjar äntligen se något ut De har fått upp plattorna på väggen och mosaiken, äntligen!! På söndag måste vi verkligen bestämma oss för badrumsmöbler. Vilka vi ska ha. Sen blir det en tur till ikea för hyllor till vår walk in closet osv... Så jag känner mig lite disträ från bröllopet nu.

    Men det är fortf så mkt kvar att fixa herregud!!!! 64 dagar kvar! Och ja, Kitkät, jag undrar också hur tiden gick så fort? Men samtidigt vill jag att tiden ska gå snabbare!!!!

     

  • Lavelii

    Hej tjejer!

    Först och främst Goli, så vackra bilder!!! Jag blev ju lite småkär i din bukett. Just formen. Den känns som ett lagom mellanting mellan den runda bollen och droppformad. Jag har ju sagt att jag vill ha en "boll", just för att jag tycker att de droppformade är "för" droppade hahaha... Men din ser ju perfekt ut!
    Vad roligt att läsa om er resa! Ni har haft det hur bra som helst verkar det som

    Jag har inte varit så aktiv på senaste... men jag har varit inne och läst (har inte varit mkt att läsa dock de senaste dagarna).
    Har varit otroligt stressad senaste tiden och igår fick jag någon form av nervöst sammanbrott haha... bara grät hejdlöst. Det behövdes tydligen för idag känner jag mig bättre.

    Vet liksom inte hur vi ska hinna med allt när jag jobbar som jag gör och enbart har helgerna till bröllopsplanering,och lägenhetsfix. Vi har inte ens beställt hälften av de möbler vi behöver. Dock är det viktigaste beställt iaf.
    Det blev ju katastrof med den MUA jag bokat så jag har bokat en ny nu (han du rekommenderade Goli var upptagen), men kommer inte hinna prova honom. Dock kan det inte på långa vägar bli sämre än det min förra MUA gjorde. Så jag är inte så nervös över det.

    Det som stressar nu är att vi fortfarande inte träffat fotografen. Vi har minst ett möte kvar med dekoratören, för jag kan inte bestämma mig ang blommor och stolöverdragen som jag vill ha. Vi måste boka in möte med sångaren. Alla dessa personer kan bara ses på vardagar, så då får man kompromissa med jobbet...
    Sen åker vi till tyskland om två veckor för att köpa spriten och passa på att träffa vår präst på vägen tillbaka. Veckan därpå ska killarna plus vår lilla ringbärare prova sina kläder och jag vill vara med. Samma dag åker jag till sthlm över dagen för att provsminkas. Helgen därefter ska jag prova min klänning igen och fästmannen sin kostym.
    Helgen efter det ska vi börja flytta våra grejjer in i nya lägenheten (som förhoppningsvis är renoverad och klar då!) och helgen efter det åker jag till Västerås för att fixa mitt hår, vilket blir två veckor innan bröllopet. Veckan innan bröllopet vill jag inte ens tänka på i nuläget.

    Och inbakat här någonstans måste jag ta mig till södertälje och beställa massa brickor med sötsaker osv som ska vara hemma innan kyrkan... Tur för mig (ironi) så stänger dem 5 eller 6 på dagarna och jag slutar jobb 5...så jag får väl flexa ut tid men jag tycker inte alls som att mitt jobb drabbas av detta.

    Har fortfarande inte beställt servetter, menykort, bordsnr kort eller bordsplaceringskort. Inte heller champagneglas med gravyr. Men detta är inte saker som tar flera veckor att få hem. Inte heller bokat hotell för bröllopsnatten... tycker inte jag hittar något alls i STHLM som lockar!!! Hjälp?! Vill ju ha ett fint, mysigt hotell, gärna med spa och liksom varma inbjudande rum! De flesta jag tittar på tycker jag ser så stela ut på bild iaf. Eller så är de för designeade så de ser liksom alldeles FÖR modernt och kallt ut. Eller så ser de för gammalt och klassiskt ut :-/ Total förvirring!
    Fick iaf hem mitt hårsmycke i dagarna. Jättefint.

    Alla inbjudningskort är inte utskickade... osa är satt till 29 sept (vilket festarrangören tyckte var lite för tidigt faktiskt och han rekommenderade att inte ens ge ut korten förrän typ 1,5 månade innan tidigast!!!!). Svärmor har inte delat ut sina än. Majoriteten av mina är ute. De som inte skickats ut är till personer som är självklara på bröllopet och redan vet alla detaljer och mer får en inbjudan för sakens skull liksom. Som minne.
    Hittills har ingen OSA:t varken ja eller nej dock... trots att jag hör på omvägar att de kommer osv. Men men ännu finns de 27 dagar kvar. haha...

    Aja, allt kommer ordna sig. När man är trött känns allt bara värre och det var en hektisk helg med födelsdagsfirande osv i Sthlm så jag var totalt slutkörd igår (och därav tårarna). I'm too old for this alltså. Hemkomst kl 5 på morgonen på dagar på raken funkar inte längre haha... SkrikandesCool

    Hur som helst, hur mår ni tjejer? Har någon av er fått videoinspelningen av bröllopet?

  • Lavelii

    En glad nyhet jag fick var att Afram beställt in precis en sån gigantisk kristallkrona som jag efterfrågade redan i januari till lokalen! Men då hade han inte de i tankarna. Men nu är en beställd! Dock sa han vid vårt senaste möte att den inte skulle hinna bli klar eller installerad till vårt bröllop och häromdagen ringde han och sa att han ringt och tjatat och nu har han fått lovad leveranstid 20 sept och installationstid någon gång i början på oktober!! Vilket ger bra marginal för vårt bröllop... wiihoo!!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop