• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • Pagnie

    så tjejer nu har jag och svärmor varit i stockholm igen. underbar dag kan jag bara säga.
    klänningen var helt perfekt. hon hade verkligen lyckats så jävla bra. den var mycket bättre än jag någonsin kunnat drömma om att den skulle bli. så behöver ni en sömmerska så är ebba montgomery the one för er. hon gjorde verklgien underverk. den satt som en smäck så att säga.
    Äntligen fick jag se hur den såg ut snörad för första gången då den varit för stor tidigare.

    hon sydde till figuren så den blev bättre och sen så sydde hon dit pärlorna så hela tygstycket satt fast och inte bara en del av det. så nu fick vi fram bysten lite mer också.
    jag är världens lyckligaste flicka. hihi.
    åker och hämtar hem den på tisdag när min tärna kommer hit. längtar så mycket till tosdag nu.

    sen så var jag ner på stan här också och hittade äntligen lite underkläder. eller i alla fall en BH. den såg så ful och konstig ut när man fick se den men fan så bra den satt och vad jävla skön den var. helt galet måste jag säga. den där kommer verkligen sitta bra hela dagen. den åkte verkligen inte ner. hade silikonband runt om som gjorde att den satt fast och ja den satt verkligen så jävla bra.

    hittade ett par trosor som skulle varit bra MEN dom kom bara i storlek 38 som var ungefär som en strl 36 men jag är ju närmare strl 34 så ja det var bara att glömma.
    Men nu så.

    tärnan har sen med sig lådorna så ska ni få se dom också. och jag kommer äntligen få se dom. wiiii!!!
    ja här betas det av en sak i taget och allt börjar verkligen fall på plats. 87 dagar to go girls.

    Här är BH:n tjejer:


  • Mustikka

    Pagnie vad roligt att du är nöjd och vilken fin bh. Har ingen aning om vad jag ska köpa för underkläder. Vill nig först se min klänning och se hur den passar innan. Men efter det blir det sexiga underkläder :) ska bli så roligt att shoppa. Men nu andas jag Thailand drömmer Thailand och är helt besatt. Vi har bestämt oss för koh samui. Det är varmt där då och solen skiner säkert även om det är regnperiod. Men vi har ingen aning om vilken strand vi ska ta. Hitta suuuper billiga bungalows men vi kan inte bestämma oss för vilken strand vi ska bo på fastnade för en bungalow som har duschen i utemiljö. Ingen ser utan de väggar runt men med bar himmel, och det var super billigt att bo där, men fick genom forum veta att stranden där inte alls är liks fin som stränderna på andra delar av ön. Börjar bli smått tokig av all research och fästmannen min är trött på mitt tjatande om Thailand haha

  • goli

    Pagnie, vad bra att du hittat din bh! tycker det är så svårt att hitta en bra strapless bh som inte hasar ner, speciellt om den har lite extra "kuddar". Har testat några gånger och det är så obekvämt att gå runt och försöka dra upp utan att andra märker vad man håller på med, hahaha! Själv har jag en inbyggd bh i min klänning vilket är både positivt och negativt. Den sitter ju väldigt bra men jag hade gärna haft lite extra push, om du förstår vad jag menar. Får prova min klänning igen när jag e hemma nästa gång så får vi se hur jag gör.

    Mustikka, jag förstår precis hur du menar, det e fan inte lätt att boka sin drömsemester! Det finns så många alternativ och ju mer man letar desto fler hittar man! Just nu har jag o fästmannen bara bokat för de fem första dagarna i Bali då vi ska vara i Ubud. Har planerat in elefantsfari, besök i monkey forest, forsränning osv. Ett tips jag fick var dock att när man bokar hotell ska man försöka boka direkt på hotellens hemsida för att undvika missförstånd eller att det blir fel med rummen osv. Men vad kul att ni har bestämt er för Thailand! Tro mig, bara det är ett STORT första steg, haha!

    Kitkät, hur går det med val av färg till tärnklänningarna? Har du kommit fram till något?

  • Mandis

    Goli, vad skönt att det gick bra på tentorna..nu är det inte mycket kvar =)! Vad kul att ni har bokat Ubud första dagarna, forsränning och elefantsafari är ett måste. Vi va i en elefantpark där man fick komma jättenära elefanterna och "gosa" med elefantbebisar. Andra saker som är kul att göra i Ubud är att vandra bland risfälten..hotellen brukar ordna vandringar, det är sååå vackert och romantiskt! Det finns även många matlagningskurser som kan vara kul...vi gick på en matlagningskurs men den var inte i Ubud...men jag tror att det fanns många kurser som rekommenderades i just Ubud =)! Ni kommer att få en underbar bröllopsresa =)!


     


     


    Mustikka, kul med Thailand...jag har oxå hört att det inte är någon större fara med vädret trots regnperiod...kul att ha något att längta till efter bröllopet =)!


     


    Pagnie, den Bh'n har jag oxå...tycker den sitter jättebra och glider nästan inte alls..så det var ett bra val =)!

  • Pagnie

    Mustikka: Ja den är verkligen jättebra så nu är jag nöjd. men trosor och underkläder till natten är fortfarande ett problem känner jag. men det får bli ett senare problem.
    Vad roligt med thailand. det kommer säkert bli jättebra det tror jag utan problem. men jag vet vad du menar med att det där är svårt.

    Goli: Ja jag vet vad du menar med kuddarna. svärmor tycker jag ska ha kuddar i så jag kommer i den där att lägga i några gelegrejer det förstorar en storlek. inte för att jag tror att det gör så mycket men alltid något. även fast jag inte har så mycket så känner jag att den där bh:n är skitbra så den rekommenderar jag verkligen. verkar ju Mandis göra med. Haha

    Mandis: ja visst är den bra? tror jag verkligen hitta en bra grej här. :P

  • Pagnie

    Okej nu kör vi ett helt nytt inlägg. haha. Har så mycket jag vill berätta jämt. Vet inte ens vart jag ska börja. Har i alla fall haft det underbart dessa dagar. har bara varit på barnakuten under veckan och det är sååå roligt. av någon konstig anledning älskar barnen mig och dom är såååå lätta att handskas med. Hade en liten flicka som var rädd men det gick sjukt bra ändå. Stolt känner man sig. Hon fick leksak efter det också. haha. Snäll sköterska ni vet.

    Hur som haver så glömde jag bort en av sakerna jag skulle berätta men vi tar den andra helt enkelt. Har kollat massor på resorna till japan nu. vi åker nog på kvällen efter bröllopet direkt till tokyo och flyger sedan därifrån till okinawa. Blev billigare än att flyga direkt till okinawa så vi startar och slutar i tokyo. sen flyger vi med air asia mellan tokyo och okinawa.
    1000 kr kostar det för oss både mellan de två ställena. enkel resa då men ändå.
    Sen har jag kollat på massa hotell. så 5 nätter kommer vi nog spendera på detta hotell:




    Det hittade vi. ett femstjärnigt hotell som verkar hur bra som helst. har spaavdelning och allt och har massa aktiviteter på dagarna. Där tänkte vi stanna 5 nätter och bara rå om varandra och mysa.

    Sen åker vi upp till tokyo igen och utgår därifrån och åker ut på landet för att sedan vara i tokyo de sista 3 dagarna. Så 5 nätter där, 5 dagar att resa runt och 3 dagar i tokyo som det ser ut nu. Sen kommer vi åka till paris i slutet av augusti när jag fyller år och sen i slutet på oktober åker vi till filippinerna i 10 dagar. Blev mycket resande i år om vi får som vi vill. Men det kommer vara så värt det. helt underbart.

    just det nu kom jag på det andra jag skulle säga. jag har börjat få mardrömmar om bröllopet. helt galet. men fan alltså. drömmer att allt blir galet. inte roligt alls. till och med en utav mina tärnor drömmer om bröllopet. haha. inte mardrömmar då men ändå. ;)
  • goli

    Mandis, ja vi kände att eftersom vi e borta i bara 2 veckor så kommer vi nog skippa Singapore och spendera mer tid i Ubud för där verkar det vara så otroligt mycket att göra! Vi ska definitivt se risfälten och gå på vandringstur på marknaden mm och ha lite tid till att chilla oxå! Så då kommer vi bara spendera tid i Bali men vi vet inte riktigt hur vi ska göra de andra dagarna. Funderar på Nusa Dua de sista dagarna eftersom det kommer vara nära flygplatsen och några dagar på Lombok. Sen vill vi gärna se Gili-öarna också men vet inte om vi ska nöja oss med dagstur dit eller spendera några nätter där. Tack, Mandis! Jag hoppas verkligen att det blir en fantastisk resa. Saken är den att jag har bara varit på en solsemester i mitt liv så jag är inte alls kräsen, har inget att jämföra med direkt! Det väljer jag att ta som något positivt! Skrattande Hur går det för dig då? Fortfarande trött o längtar till semestern? Glad

    Pagnie, vilket fantastiskt hotell! Har visserligen inte sett rummen men tror knappast det kommer vara ngt problem. Wow! Låter helt underbart! Och jag älskar den färgen på havet o de vita sandstränderna... mmmm... börjar längta mer till smekmånade än bröllopet, haha! Air Asia har jag hört bra rekommendationer om, en kompis till fästmannen har åkt mycket med det flygbolaget och han sa att det var det bästa.
    Vad kul att det har gått bra på jobbet och att du fått lite övning också, mamma Pagnie! Skrattande

    Undrar var Kitkät håller hus? Har inte hört av sig på ett tag... Hoppas allt e okej o att du inte jobbar o sliter för mycket, Kitkät!!!

  • Pagnie

    Goli:

    Ja rummena var fantastiska och man kunde välja med havsutsikt. otippat va? Hav hela vägen runt liksom. haha.
    Nej men dom gick i blått också vilket passar mig perfekt. haha.
    Men hur som är det helt underbart. borde dock kanske boka snart kan jag känna. hihi. men det löser sig.
    men vad bra då behöver jag inte vara orolig alls. då kör vi på dom.

  • goli

    Ja, Pagnie, skynda dig att boka! Har själv märkt att alla rum bokas upp väldigt snabbt, speciellt som det är under sommaren också!

  • kitkät

    Nu är jag tillbaka efter ett kort frånvaro! Vilket fint hotell, Pagnie!

    Vi har bestämt oss för Mauritius och ska nog boka flyg & hotell ikväll! Det känns jättekul! Vi åker nog någon månad efter bröllopet, vi vill inte åka på en gång eftersom vi känner att vi vill andas ut lite efter bröllopet och njuta av att vi äntligen bor ihop i ett gemensamt hem innan vi åker på smekmånad! Och så är det roligare att ha något att se framemot efter bröllopet :)

    Angående tärnklänningarna så är dom ännu inte beställda, jag väntar på ena brudtärnans mått! Men jag funderar på att beställa i nyans 78 ändå. Då vet jag i alla fall vad jag får, och jag har nog ändrat mig lite angående att inte ha en pastellaktig nyans av aprikos. Vi kan ju ha olika nyanser, både pastellaktiga och lite mer åt orangehållet! 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop