• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • kitkät

    Mustikka, 
    Japp. Jag kan svara på din fråga. Detta har jag faktiskt pratat med många guldsmeder om!

    Det finns tre olika saker som man ska tänka på när man köper en ring.
    1. Slipningen - ju bättre en diamant är slipad, desto mer glittrar den! Slipningen sägs vara det viktigaste om man vill att en diamant ska glittra mycket. Det finns olika nivåer på slipningar som du kan läsa mer om via google!
    2. Klarhet - Innebär hur klar diamanten är. Varje diamant har små, små, små svarta stenar i sig (svårt att förklara). Och ju fler såna "inclucions" (kommer inte på ordet på sv.) desto sämre diamant. Dessa "inclusions" syns inte med blotta ögat, men dom hindrar ljus från att reflekteras på diamanten, vilket leder till att diamanten glittrar mindre! P betyder Pique finns längst ner på skalan över "inclusions", vilket innebär att diamanten har många sådana "inclusions", dvs. små svarta stenar (prickar)! Och när man kommer så långt ner i skalan så kan det kanske vara så att man kan se dom med blotta ögat? Jag är inte helt säker! 
    3. Färg - Detta är alltså färgen på diamanten. Det finns alltifrån River - Yellow. River är alltså högt upp på skalan och innebär att stenen är MYCKET SÄLLSYNT VIT. River har man oftast bara på väldigt stora diamanter, alltså runt 1 karat. Onödigt att ha River på en sten som är t ex 0,30-0,50. 
    TW kommer efter River på skalan och innebär Top Wesselton, dvs. SÄLLSYNT VIT! Vilket alltså är top notch! :) 

    Hoppas du förstod lite mer nu? Så om du har en ring med TW/P så innebär det att ringen är SÄLLSYNT VIT, men har många "inclusions", små svarta stenar i diamanten. Men jag tvekar som sagt på att man kan se dom med blotta ögat, även så långt ner i skalan! 

     

  • kitkät

    goli, 
    Först och främst! Ett stort, stort grattis! Vad kul! Nu blev jag jätteglad för er skull!
    Så nu till sommaren blir ni klara med läkarutbildningen i Polen och flyttar till Skellefteå?
    Vad spännande att flytta till en ny stad. Min fästman älskar Norrland, så vi kan komma och hälsa på er där någon gång i framtiden haha! :)  

    Nu kommer jag tänka på dig & din fästman varje gång jag tittar på Greys Anatomy! Vilken avdelning ska ni sommarvikariera på? Och vad skönt att ni båda fick i samma stad! 

  • kitkät

    Här kommer en bild på min förlovningsring. Jag var & hämtade den hos guldsmeden idag efter att ha lämnat in den förra veckan för lite småjusteringar! 

    Det är en 0,30 ct vitguld TW/VS, dvs. Top Wesselton, Very Small Inclusions.



     
  • Pagnie

    Grattis Goli. men det är din förlust det är du som får åka längre för att komma och hälsa på oss ;) hihi

  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-02-28 18:00:35 följande:
    Här kommer en bild på min förlovningsring. Jag var & hämtade den hos guldsmeden idag efter att ha lämnat in den förra veckan för lite småjusteringar! 

    Det är en 0,30 ct vitguld TW/VS, dvs. Top Wesselton, Very Small Inclusions.


    Det är en jätte vacker ring Kitkät. du vet hur man väljer det bästa ;) Vad roligt att du äntligen fått hem den. Ska du ha på den eller är det den du ska ha sen när ni gifter er?
  • Mustikka

    Goli! Du har ju strååålande nyheter ett stort GRATTIIIIS till er båda. Oj vad roligt att det löste sig för er och att tentan också blev godkänd, nu får du se till att hjälpa alla stackars sjuklingar i Sollefteå. Har själv aldrig varit i Sollefteå men hört mycket fint on Norrland,Solig

  • Mustikka

    Ringexperten!
    Tack det var faktiskt en bra förklaring =) Betyder ju att jag har en fin diamant med små små mikro fläckar som jag absolut inte bryr mig om ett dugg! Ska genast maila dem och be dem lägga undan den. Enda problemet är ju ska man köpa den även om man inte provat ringen? var på stan idag och provade en 1 carats ring på stan idag och den var tyckte jag för stor för mina ynkliga fingrar, då borde en 0.50 carat vara PERFEKT :D 
    Vet inte varför jag är så osäker, det är ju endå en ring jag gillar men känslan av att köpa den via nätet utan att prova känns lite jobbigt! 

  • Mustikka
    Lavelii skrev 2013-02-27 23:03:17 följande:
    hahaha! Helt rätt barn är ärliga!! Råkar faktiskt vara så också att jag kommer ha min ena lilla prinsessa ("systers"dotter/fasters dotter egentligen men hon är inte många år äldre än mig så vi tycker det låter sjukt skumt när jag kallar hennes barn kusiner!haha...) med mig förmodligen och hon är klockren ju!! Hon ger liksom bara en sne blick "Ärligt, menar du allvar???? ahaa... okeeej då...." då vet man att det är bara att ta av den! hahaha!!! <3 <3 
    Fast sen har jag ju en väldigt ärlig mamma också. Har alltid varit det också. Så hon är egentligen den bästa att gå med. Vem vill liksom se sin dotter gå ner för altaret i något som inte är fint eller sitter fint på en ju? Det blir nog bra!!

    Va modigt av dig!!! Var beställde du den ifrån?? (Du har kanske skrivit det tidigare...)
    Hahaha det är preciis såna personer som ska med, dem som ger dig en blick som säger allt! Min mamma tyckte jag var fin i allt, hon är så känslig hahah! Så det är bara bra att din mamma vågar säga som det är och inte är lika gulligt töntig som min mami. 

    Beställde den från Finland, det är en madeline garner klänning, Alma heter klänningen och är suuper fin enligt mig höhö! Har hört både WOW för den och vissa som tyckte att den var sådär. Men så länge man själv älskar klänningen så blir man den vackraste bruden i världen! Det är också viktigt att tänka på. Hittar du en klänning som du ÄLSKAR och andra kanske inte tycker som dig så ska du endå köra med klänningen du känner mest för =) 
  • Pagnie

    okej nu har jag hittat en grym sångerska till bröllopet tror jag. för hon den först gjorde ju inte vår låt så där jättebra tycker jag.
    men nu har jag nästa problem. vi har ingen som kompar i kyrkan. hur fan löser man det?

  • kitkät

    Pagnie,
    Du menar solist som ska sjunga på vigseln?
    Vilken kyrka har ni bestämt er för att vigas i? Oftast så finns ju musiker på kyrkan som spelar under vigseln. Har ni kollat upp detta?  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop