Inlägg från: Sofiiiz |Visa alla inlägg
  • Sofiiiz

    hur skydda min ekonomi nu när vi blivit sambos i hans bostadsrätt?

    Har läst vad de andra redan har skrivit. Och håller med om att ni bör gå till en jurist, inte bara för att reda ut vad som gäller er emellan.
    Men också för vad som ska gälla för barnet som är påväg.
    Skulle de hända er något när barnet är fött, så är det ju barnet som ärver er. Så skulle din sambo råka illa ut så ärver ju erat gemensamma barn de som han äger. Och då är de ju inte så mycket rättigheter via samboavtalet.

    Ett bra samtal hos en familjejurist är jättebra! Och då kan man skriva ett testamente som tryggar er båda om någon skulle hända er. Nu när ni ska bli en familj. De kostar inte allt för mycket heller, vi betala 1500 för rådgivning och testamente. Då skrev vi testamentet så de fungerar även sen när vi gift oss så behöver inget nytt. Vi la även till att våra gemensamma barn får arvslotten som enskild egendom, så deras blivande make/maka får inte del av arvet när vi går bort. Utan tillfaller enbart barnet att göra vad de vill med arvet. Annars så har ju en make/maka rätt till 50% om de skulle skilja sig.

    Jag tror också som de andra skriver, att han sörger. Då tänkter/agerar man inte alltid som förväntat.
    Så även lite familjeterapi skulle passa bra, brukar finnas via kommunen där man bor.
    För det händer mycket i ens liv när man ska få sitt första barn, och det är bra om ni nu innan barnet kommer får komma varandra lite närmare! Berätta för honom hur du upplever det, och att du inte alls är ute efter "hans" del. Men att du som blivande mamma måste vara säker på vad du har framför dig, och att ni måste båda känna er trygga. För barnets skull!

    Det är så mycker regler och paragrafer när de gäller, samboavtal, arv, osv.  Så är bra att reda ut det hos en sakkunnig!

    Lycka till!

Svar på tråden hur skydda min ekonomi nu när vi blivit sambos i hans bostadsrätt?