Inlägg från: knyttan |Visa alla inlägg
  • knyttan

    Varför vitt guld istället för silver?

    Jag hade en silverring som förlovningsring, hade den i drygt fyra år och den oxiderade ("svartnade") inte minsta lilla!! Däremot blev den ju lite repig, men guld är också en mjuk metall o kommer också att repas. Däremot så kan det vara så att silver inte är så bra för infattningar, det har jag ingen koll på... Tänk också på att en vitguldsring kan gulna och måste rodineras ibland för att behålla den "vita" färgen. Så bara för att det är vitt guld så är det inte säkert "bättre"...

  • knyttan
    Celnns skrev 2012-08-24 08:16:57 följande:
    Jag älskar silver och silver ringar, har dem på mig dag in och dag ut, mitt feta silverhalsband är min ögonsten.
    MEN förr eller senare måste man alltid lämna in dem, vitt guld och silver ser bara likadant ut i början sedan börjar silvret ocidera vilekt gör att det för en svart beläggning som man måste puttsa. Du har säkert sett på filmer om hur betjänterna måste puttsa silverbesticken.

    Isåfall är platina (jag tror även  titan)  ett bättre val, för det står sig bättre i färgen.
    Fast vitt guld måste ju lämnas in och rohdineras om vilket inte är gratis, medan silver kan putsas upp hemma (precis som silverbesticken!), -om det nu behövs det har jag aldrig gjort med nått av mina silversmycken och min silverförlovningsring som jag hade i drygt fyra år var fortfarande blank o fin när jag tog av den i sommras. Så det var ju snarare ett argument till silvrets fördel.
Svar på tråden Varför vitt guld istället för silver?