• Fremm

    Vinterbröllop 2012-2013

    Hej!


    Kanske finns det redan en tråd med brudar som gifter sig den kommande vintern?


    Tipsa mig gärna om dessa annars.


    Jag är precis i startgroparna att planera vårt kommande bröllop som blir på nyårsafton i år. Ser att det är många som planerat sen mer än ett år innan så jag börjar känna mig lite smått stressad.


    Min M2B friade till mig kvällen innan vi gick på semester och jag blev så klart överlycklig och vi ville inte vänta för länge med att gifta oss dessutom har han varit gift innan och det va ett sommarbröllop och eftersom sommarbröllop är så vanliga så fick det bli ett vinterbröllop.


    Men som sagt jag har inte varit på mer än ett vinterbröllop och det va ett tag sen så jag kommer inte ihåg detaljerna kring det mer än att det va supervackert, men det va i februari och massor med snö. Det kan man ju inte garantera att det blir i år.


    Snälla kan vi inte samlas här och bli ett gäng brudar som planerar tillsammans, annars tipsa om någon annan liknande tråd, vore kul om vi blev ett gäng brudar som kunde följas åt och som precis som jag är i startgroparna med deras planering... om det finns?


    VÄLKOMNA och hoppas ni hittar hit!!

  • Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013
  • Fremm
    lillaHjärtat skrev 2012-08-22 12:57:42 följande:
    Vad har ni andra i festhäftet?
    Och vad ska ni göra på festen, lekar mm, planerar ni det själva eller vill ni bli överraskade?
    Jag vill inte planera festaktiviteter för mycket för det är ju roligt om festdeltagarna fixar sånt utan vår vetskap.

    Hur långt i förväg skickar ni ut inbjudan?
    Vi ska ju gifta oss i februari men är redan nu sugen på att skicka ut dem, men det känns för tidigt.

    Annars känns det som att jag har allt under kontroll också här, känns skönt.

    Just det, ska ni hyra fin bil från kyrkan till festlokalen, vad i så fall?
    Vi funderar på limouisine för att jag aldrig hyrt det och ser inte att jag kommer göra det någon gång.
    Då funderar vi faktiskt att ta med tärnorna och best man i bilen, vad tycker ni om det?
    Har svarat lite om detta tidigare, festhäftet lejer vi bort det mesta för som du skriver är det ju kul att bli lite överraskade oxå, likaså med lekar och underhållning. Vi kommer inte kosta på något band utan ska göra spotifylistor som passar alla till dansen sen.

    Jag postade våra inbjudningskort idag, vi gifter oss på nyår... det kändes lite tidigt men samtidigt så är det ju ett speciellt datum som folk kanske bokar upp tidigt sen eftersom vi har hållt bröllopet hemligt fram tills dess att inbjudningarna är ute så kändes det extra skönt nu när alla får veta och man kan prata om det öppet! :)

    Usch jag känner inte att allt är under kontroll, nja de viktigaste bitarna är det men sen är det så mkt man vill göra och hinna med och nu börjar tiden bli knapp... pompoms, spellistor, stolsöverdrag och allt möjligt pyssel... hmm

    Transporten har min m2b lovat att ordna så det lägger jag mig inte i, det får bli vad det blir men så klart hoppas man ju på något ovanligt ;) 
  • LyckligaBruden

    Är det nån mer än jag som ligger och vrider och vänder på sig och inte kan sova för att det snurrar en massa tankar om dekoration, hur festen ska bli, bröllopstårta osv.? Jag borde vara jättetrött för har haft en kompis här idag med sin vilda bebis men nej det går ta mig fan inte att sova! Börjat fundera på detta med värdar. Verkar vara en bra grej. Ännu en sak att fundera på. Vår toast madam tillika min blivande svägerska kommer hit på lördag så får spåna på det med henne.

  • Fremm

    Hmm jooo jag har börjat drömma om bröllop på nätterna i alla fall och nog tänker jag bröllop innan jag somnar... drömmarna är oftast väldigt uppstressade och alltid är det något som krånglar/eller går fel ;-/


    Ja det är ju lite olika hur man gör med värdar, jag tror i alla fall att det är uppskattat om man är fler än en som kan dela upp arbetet lite om man vill att toastmadamen/ värdinnan ska göra mkt så är det ju lättare om de är flera oxå.

    Jag var toastmadame/värdinna på min systers bröllop, helt själv hade jag hand om allt och jag kände själv efter ett tag hur tjatig jag lät - jag hördes ju och syntes hela tiden (iaf upplevde jag det själv så) därför valde jag att avstå från mitt eget tal som jag hade planerat vilket jag har ångrat sen dess bara för att jag trodde att gästerna va "trötta" på att höra mig ;).

    Nu blir det min ena syster och hennes man, min m2bs syster och hennes man. VIssa saker kanske är svåra att göra ihop om man inte träffas mkt men då kan man ju dela upp vissa uppgifter... tror det blir kvinnorna som sköter planerandet och så får deras män ställa upp på saker de planerar. :)

  • smulan8118

    Jo jisses, satt med bordsplaceringen i går kväll... så i natt har jag bara drömt om den. Funderar massor innan jag ska sova etc. Känns som allt kretsar kring bröllopet just nu, med all planering å så. 
    Men det är ju mest kul.

    Funderar på skor... inne kan jag ju givetvis ha festskor...men vad har ni till/från kyrkan å så?  

  • Ekna

    Smulan8118: jag ska ha samma från och till kyrkan sen har jag köpt ett par ballerina som jag antagligen kommer att byta till på kvällen. Jag köpte stövletter just för vädert kan vara skit. fremm: så kul att höra att du gick så himla bra :) man blir så glad av att läsa och höra om alla som blir så glada :) lyckligabruden: du är långt ifrån ensam att tänka vrida vända drömma och fundera om allt kring bröllopet. Själv ka jag tycka att de blir för mycket bröllop ibland så då har jag"bröllopsfria" dagar vilket jag vet låter jätte löjligt men de är för att jag inte ska tänka på de hela tiden då man dock har ett liv utanför bröllopet med. Kul att alla är helt inne i sina planeringar nu :) Sen såg inte vem som hade skrivit de men den som skulle gifta sig i febuari. De ska vi med och skickar våra inbjudningar nu. Då vi har osa de 1/12-12.


  • Pekkiisch4

    Idag har svaren börjat trilla in på inbjudningarna :) Men som jag trodde och tur är väl det, att jag ränkande med fler gäster än vad vi bjuder då folk frågar om respektive som är ganska så ny i deras förhållande osv. Men som jag sagt att sker det någon förändring i deras förhållande måste jag veta det fort ;D

  • Cicci78

    Oj! Här har det hänt en massa sedan jag var inne sist. Är inne på min andra jobbvecka efter semestern och det har inneburit väldigt lite bröllopsplanerande. Men nu på lördag ska vi träffa de som har hand om catering m.m i festlokalen vi bokat så nu är vi på gång igen :)


     


    Fremm: Jo, medaljongtapeten köpte vi på Rusta. Vi sprang runt i några tapetaffärer och letade, men hittade till slut precis det vi sökte på Rusta, billigt och bra :) Såg att du hade beställt DIN klänning, kul!!! Och vilken maffig klänning sen, wow!! Min klänning är lite mindre klänning om man säger så, eller i alla fall mindre mängd tyg :) Men den är verkligen min stil och passar jättebra på (eller i alla fall sen när jag har fått lagt upp den lite och tagit in den litegrann upptill... eller om jag bara ser till att trycka i mig lite extra choklad och fyller ut den) :D


     


    Verkligen jättekul att läsa om allas planerande. Jag blir superinspirerad! Ska definitivt surfa lite smycken, bordsdekorationer o.s.v. innan det är läggdags :)


     


    Har också haft många funderingar kring jacka/bolero. Eftersom min klänning är utan axelband vill jag gärna ha något som man kan dra över axlarna. Hittade till slut den här "tyllboleron" som jag har beställt. Länge var jag inne på att köpa den här istället, i päls men det blev det alltså inte (kan liksom inte ha den inne i kyrkan och utomhus kommer vi inte att vara, inte mer än nödvändigt i alla fall).

  • LyckligaBruden

    Är helt körd i skallen idag. Hade tänkt sitta och skriva i tråden och svara på alla trevliga inlägg men efter en dag på jobbet och sen planering av bordsplacering och rumsindelning... *skjut mig* haha! Skummade lite bland inläggen och ser att jag inte är ensam om att ha bröllop snurrande i skallen halvt om halvt 24/7

    I natt hade jag tydligen pratat i sömnen. M2b kunde inte sova i sängen för den är för mjuk så han la sig på vardgasrumsgolvet och vaknade av att jag låg och nynnade AS-HÖGT på bröllopsmarschen Drömmer
    Sen drar ena katten iväg som ett skott för att jag halvt vrålar "Det ska vara VINRÖTT sa jag!!" och efter det hade jag ett samtal med min pappa (som jag tänkte be spela på bröllopet) i sömnen och påpekade då att hans gitarr var ostämd.

    Dags att sova *god natt*

  • Pekkiisch4
    Fremm skrev 2012-08-22 22:14:07 följande:
    Okej tack, nu är de utskrivna i alla fall så får vi vänta lite till med att posta dem men när beställer man nytt körkort och sånt?
    Det var en bra fråga, måste kolla upp. Dels för att min m2b har sådär överdrivet mycket bevis som måste ändras namn på, Fast det hade jag också haft om jag bytt namn så spelar ju ingen roll :p Vi kör lastbil. Men körkort/ pass tar väl ungefär bara en vecka och få hem ?
  • Pekkiisch4

    En uppgift i körkortet har ändrats
    Transportstyrelsen skickar dig automatiskt en ansökningsblankett (grundhandling) för förnyelse av körkortet om du till exempel byter namn eller personnummer eller om körkortet inte längre visar rätt behörighet.


    Om Transportstyrelsen har beslutat om förlängning av din högre behörighet (C, CE, D, DE), ska den nya giltighetstiden föras in på körkortet. Du får automatiskt en ansökningsblankett (grundhandling) när Transportstyrelsen har beviljat din ansökan.


     


    www.korkortsportalen.se/jag-har-korkort/fornyelse/

Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013