Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Syrianskt/svenskt bröllop

    Mustikka, 
    Ja, save-the-date-kort är som sagt ett kort där man skriver något i stil med:  "Bröllop lördagen den (datum) mellan Anna och Peter. Inbjudan och information kommer längre fram". Så om ni ska ha med all information om bröllopet på ett sådant kort så är det inte längre ett save-the-date utan ett inbjudningskort. 
    Vi vill också att våra gäster ska få extra information om bröllopet, om t ex boende. Därför så har vi tänkt att vi kort och gott ska skriva ett inbjudningskort OCH ett extra kort - med all extra information som inte hör hemma på ett inbjudningskort. Så vi kommer skicka ett inbjudningskort tillsammans med ett extra "informationsblad". Dessa skickar vi alltså ut samtidigt, i samma kuvert. Jag har sett exempel på det här på BT, tycker det är smidigast att göra så, än att t ex skriva viktig information på en hemsida eller blogg istället och riskera att vissa gäster missar det. Man kan t ex inte räkna med att dem äldre gästerna har datorer osv. 
    Vi ska skicka ut inbjudan tidigt, vi gifter oss i september och funderar på att skicka ut inbjudan redan i februari. Ni kan ju också skicka ut er inbjudan tidigt. 

    Vad gäller präst så kommer vi endast att låta en svensk präst viga oss. Jag ser ingen anledning att ha en syriansk präst OCKSÅ. För mig spelar det ingen roll om prästen är syrian, svensk eller indier. Så länge vi vigs inför Gud och får vårt äktenskap välsignat! 
    Dessutom så har jag aldrig ens haft en tanke att gifta mig i en syriansk kyrka. Jag tycker syrianska vigslar är opersonliga och jag förstår inte vad prästen säger (jag förstår inte syrianska, bara lite arabiska). Så för mig var det en självklarhet att vi skulle gifta oss i en svensk kyrka. Jag tycker svenska vigslar är vackra, personliga och man kan i samråd med prästen få möjlighet att utforma vigseln efter egna önskemål. 
    Men om jag vore ni, så skulle jag slå ihop vigseln och ha både en svensk och en syriansk präst. Är din fästman med i svenska kyrkan? En av parterna måste vara med i svenska kyrkan för att ha RÄTT att gifta sig i en svensk kyrka. För att få gifta sig i svenska kyrkan eller av en svensk präst krävs det att minst en av er är medlem i svenska kyrkan. 

  • kitkät

    Har du kollat upp vad sångaren heter? Vi har bokat Bashar Youhanon. Han är riktigt grym och jag har alltid velat att just han ska sjunga på mitt bröllop, så nu får jag min önskan uppfylld! 

     

  • kitkät

    Föresten brudar, hur har ni tänkt göra vad gäller spriten? Vi funderar på att åka till Tyskland och köpa spriten. Att köpa sprit på Systemet till ca 200 gäster känns inte som ett alternativ. 

  • kitkät

    Mustikka, 
    Om du vill så kolla på Calligraphen, dom har fina kort.

    Jag förstår att ni vill gifta er med både en svensk & syriansk präst. Om man själv eller familjen har en nära relation till en viss syriansk präst, så förstår jag om man vill att just han ska viga en. Och en liten vigsel i Finland låter inte heller som en dum idé. Då får ni ju gifta er två gånger. Haha. 

    Klänningen du skriver om nu, är det den du visade oss förut? Den som du hade hittat på blocket? Den är jättefin. Har du varit och tittat på den? Visst kan du chansa, du har ju ändå ett tag på dig att försöka gå ner i vikt för att komma i den. Men vad hände med dina planer att sy upp en likadan i Istanbul eller Kina? Jag har faktiskt suttit och kikat lite i Kina-trådarna här på BT och kopiorna ser inte alls dumma ut, speciellt dom som beställt från Landybridal eller Millybridal tycker jag har fått hem jättefina klänningar, likt orginalet. Så jag funderar nästan själv på att beställa från Kina och ta en chansning, blir det inte bra så är det ändå inte många tusenlappar det handlar om. Men jag har inte varit runt i butiker och provat brudklänningar än, vill göra det först innan jag bestämmer mig. 

    Vad skönt att det känns som att allt faller på plats. Så fort man bokat dom stora sakerna, så känns det som allt går på räls faktiskt. Det är början av planeringen som är jobbig, när man inte vet vart man ska börja.

    Tack för tipset om sprit i Estland. Det ska jag absolut kolla upp, låter mycket smidigare än att åka till Tyskland. Men hur funkar det, får man ha med sig hur mycket sprit som helst från fastlandet på båten tillbaka till Sverige?  

    God jul på er! Edo bricho!  

  • kitkät

    JimmySundell, 

    Vad trist att hennes föräldrar inte accepterar er kärlek. Kanske behöver dom bara lite tid för att "smälta" det faktum att deras dotter har fallit för en icke-syriansk man.

    På vilket sätt kan vi hjälpa dig, menar du?  

  • kitkät

    Burre,

    Ja, jag håller med dig. Syrianska bröllop är kul! Är du också syrian, eller kanske ska gifta dig med en syrian? 

     

  • kitkät

    Mustikka, 
    Det låter faktiskt som en bra idé, att åka till Estland istället för Tyskland. Vi får se hur det blir till slut!
    Det vore ju smidigt, som du skriver, att åka med flera bilar och handla! :)

    Kan inte du ta reda på vad sångaren/djn heter? Jag blev nyfiken nu. Vad får ni betala?

    Kan inte du visa bild på din brudklänning? Vad skönt att du kan bocka av det på checklistan! Jag var och tittade på brudklänningar igår för första gången, tillsammans med mina två brudtärnor, men jag hittade tyvärr inte det jag sökte! 

    Annars så har vi också kommit väldigt långt i planeringen. Vi har bokat sångare och dj också. Så nu är dom "stora" sakerna bokade. Nu behöver jag bara boka hår/makeup. Jag funderar på Makeup-store och Klippotek1 i Skärholmen, SKHLM.

    Hur långt i förväg bokade ni festlokalen? Jag läste att ni ska gifta er den 27 juli och om jag inte minns helt fel så var det inte så längesen ni bokade festlokal! Eller har jag fel? 
    Jag tänkte på att när vi skulle boka festlokal så var dom lokaler som vi var intresserade av fullbokade sommarmånaderna... 

  • kitkät

    Mustikka,

    Men jag räknade faktiskt inte med att hitta drömklänningen på en gång. Jag vill ju prova fler innan jag hittar den rätte Flört Nästa jakt kommer ske i Sthlm, där finns mycket mer utbud än i Örebro. Jag har en ganska klar bild av hur jag vill ha min brudklänning.

    Något i stil med dessa brudklänningar har jag tänkt  mig. 



  • kitkät

    Mustikka, 
    Vi ska gifta oss i Södertälje, stämmer bra. I Panorama! Jag tror att vi har pratat om det förut. Men det är svårt att hålla koll på alla brudar, jag vet :) Vi ska gifta oss 27 sept. 

    Haha, nu skriver vi både här och i andra tråden, "Orientaliska bröllop". 

  • kitkät

    adinas,

    Vad kul att du har hittat hit! Och vilket sammanträffande - jag är också syrian och ska gifta mig med en svensk, sista helgen i sept. Vi ska gifta oss den 27 sept.

    Vi ska gifta oss i en svensk kyrka, med enbart svensk präst. Bröllopsfesten ska hållas på Panorama, i Södertälje!

    Det vore kul att hjälpas åt med planeringen via BT! :) 

    Vad gäller Fadi Komo så har jag hört honom live, jag tycker att han är helt ok faktiskt. Ett tips är ju att söka på youtube, så kan du höra hur han låter på live-inspelningar! 

    Vi har bokat sångaren Bashar Yuhanon och en svensk Dj. 

    Hur många gäster komma ni vara på ert bröllop?

    Och en till fråga... Du nämnde ovan att du vet några bra Kina-sidor. Vill du dela med dig? Jag blev nyfiken!
    Jag har ännu inte hittat min drömklänning och börjar få smått panik. Jag funderar på om jag ska chansa och beställa en Kina-klänning efter egen design och om den inte blir bra så köper jag en ny i värsta fall!  

  • kitkät

    Mustikka,

    Nu hängde jag inte med? Ska inte fotograferna som ni bokar via Mona Lisa fotografera er utanför kyrkan? Dom ska väl vara med er hela dagen? 
    Vad är det för trams?  

  • kitkät

    Mustikka, 
    Alltså vad jag förstått så följer dom med hela dagen utifrån vilka tider man bestämt och så filmar dom utomhus i någon fin park samt tar porträttbilder. Men jag kan ha missförstått, kan mycket väl vara så att man får betala extra för det i så fall?
    Men varken jag eller min man vill filmas i en park där vi ska gå runt och hålla i hand och låtsas att vi är med i en Hollywood-film. Du vet säkert vad jag pratar om? Jag tycker det ser onaturligt och pinsamt ut! Så för vår del gör det ingenting om det inte ingår att dom filmar oss i en park/utomhusmiljö.

    Och vad gäller porträttbilder utomhus så har vi anlitat två fotografer som arbetar ihop (svenska fotografer), som ska ta porträttbilder på oss efter kyrkan i Gripholms slott, som ligger i närheten av kyrkan! Vi har bokat dom i en timma.

    Och utöver det så har vi vår vän som arbetar som fotograf, som kommer följa med oss hela dagen också. Så det blir bra!

    Vi ska träffa Oscarsfoto nästa söndag (dom som ingår i paketet hos Panorama), så då får vi se vad som ingår och inte ingår! Jag kan berätta för dig när vi varit där! 

  • kitkät

    Mustikka, 
    Är du syrian och har missat Hollywood-klipp som brudpar har i sina bröllopsfilmer? Hur kan du ha missat det? Alla syrianer har ju det... Dom filmas när dom får direktiv av kameramannen om att dom ska se kära ut, dom ska gå hand i hand och låtsas som att allt är väldigt spontant, men det är allt annat än naturligt och spontant! Och inte nog med det så redigerar kameramannen in olika effekter för att göra det ännu mer onaturligt om möjligt! 

    Gå in på www.oscarsfoto.se, klicka på Video och titta någon av videona som är inspelad i en park, så får du se vad jag pratar om!
    OBS: Inget illa menat mot någon av brudparen i videona, alla har olika smak, men jag skulle absolut inte känna mig bekväm att bli filmad så!  

    Hahahaha, jag vet precis vad du menar med fake kärleksbilder, när brudparet står mot ett träd och bruden sträcker ut sina armar mot trädet för att visa sina fina fake-naglar, och brudgummen står med ena foten mot trädet och händerna i fickorna.... JÄTTE NATURLIGT! Det är precis så kära par gör!  

  • kitkät

    adinas, 

    När ska ni hålla en förlovningsfest? Och ska ni ha en stor sådan? Vissa har ju jättestora förlovningsfester, nästan lika stora som bröllop! Och vissa har med dom närmsta i familjerna bara. 

    Jag & min fästman ville absolut inte ha någon stor förlovningsfest. Mina föräldrar hyrde en liten lokal och så bjöd vi bara våra föräldrar, syskon, far- och morföräldrar. Men det blev riktigt lyckat och vi höll på till kl 4 på morgonen! 

     

  • kitkät

    Adinas, 
    Det blir nog säkert en underbar kväll för er! Och känslan att äntligen bli fästmö och fästman är häftig! 
    Då vet man att man är ett steg närmare bröllop! :Och jag kan bara föreställa mig hur det kommer kännas sen när man blir man & hustru. 

    Och föresten, vad kul att ni ska gifta er den 28 sept. Vi ska nämligen gifta oss den 27 sept. Vi kommer alltså gifta oss på fredagen!  

  • kitkät

    adinas,

    Ja, jag hoppas på bra väder och fina höstfärger! Jag håller tummarna för att höstfärgerna ska hunnit komma fram till dess! :)

    Och vilken bra idé med att fotas i slottet, ifall vädret inte skulle vara på er sida! Vi ska fotas vid Gripholms slott i Mariefred, jätte fin miljö vid vattnet, men slottet stänger kl 16, så jag vet inte om vi får lov att vistas och fotas i slottet efter vigseln! Men man kan ju alltid fråga.... Det ska jag faktiskt göra nu när du nämnde det!  

  • kitkät

    adinas,

    Ja, jag hoppas verkligen att det blir en favorit i repris i år med! Först så hade vi tänkt gifta oss första helgen i okt, just för att jag vill ha ett höstbröllop. Men sedan valde vi ändå sista helgen i sept, av någon anledning. Det kan jag ångra lite ibland, eftersom jag vill vara säker på att höstfärgerna hunnit komma fram tills dess. Men det blir säkert bra ändå! 

    Vi kommer inte ha några näbbar av två anledningar, 1. Vi kommer inte bjuda några barn till bröllopet. 
    2. Jag vill inte involverade barn i vigselakten. Dom är för oförutsägbara Tungan ute

    Men vi kommer att ha två av mina närmsta vänner som brudtärnor samt min bror & hans bror som bestmans. 

    Hur har ni tänkt?  

  • kitkät

    Mustikka,
    Min fästman ska möta mig vid altaret, eftersom vi inte vill se varandra innan vigseln. Min pappa ska föra mig fram till altaret och där ska min fästman stå. 

    adinas,
    Googla på typ "bröllop dekoration", "bröllop inspiration" etc. Det borde komma upp massor med olika bilder... Så har jag gjort i alla fall!  

Svar på tråden Syrianskt/svenskt bröllop