Inlägg från: MA1 |Visa alla inlägg
  • MA1

    Syrianskt/svenskt bröllop

    Fästmön skrev 2012-11-23 10:23:27 följande:
    Kitkät

    Vi körde vår dans ganska tidigt men inte direkt. Det var ju ganska mycket dans när vi kom in i lokalen (våra toastmasters gjorde ett jättebra jobb att få upp alla!). Sen satt vi och åt en stund och sen dansade vi vår tryckare. Vet inte om det var bra eller dåligt - jag var så exalterad så jag tyckte det var rätt så skönt att få en stund i min mans famn. Det kändes verkligen som att det inte var någon annan i lokalen då. Sjukt att känna så =) 

    Jag kan maila ett av utkasten på vårt festhäfte till dej. Kortfattat så hade vi;

    Välkomstord
    Meny
    Roliga presentationer av de närmaste gästerna
    Bilder på oss när vi var små
    Dos dos-ramsan (skitkul när svenskarna hängde på!)

    Läste att ni skulle ha gemensam frukost dagen efter - det är en jättebra idé! Vi bjöd på brunch dagen efter i prästgården där vi hade bröllopsfikat. Det var väldigt trevligt att få träffa alla under mer avslappnade former. Man hinner ju inte riktigt prata med alla på själva festen. Så hade vi lite presentöppning också men det var sådär. Jobbigt att spela överlycklig när man får ännu en karaff...

    Mustikka

    Tips om hotell - ring och fråga om ni kan få "grupprabatt" på hotell. Vi gjorde så och fick ner priset med typ 20 % för de gäster som bokade och angav att de skulle på vårt bröllop. Sen hade våra toastmaster koll på gäster som var ensamma - och så frågade de dem om de kunde tänka sej att dela dubbelrum istället så blev kostnaden lite lägre för dem. 
    Fästmön,
    Har läst igenom denna tråd och ser att ni verkar ha många bra tips! Är själv svensk och ska gifta mig med en syrian och behöver ALLA bra tips man kan få! Nervöst!

    Skulle det finnas någon möjlighet om du kunde skicka ditt utkast på festhäften till mig också? :$ så otroligt smart och roligt av er att ha med Dos Dos ramsan.  :D det gillade jag skarpt!

    Tack på förhand!
  • MA1
    Fästmön skrev 2012-11-20 12:48:25 följande:
    Jag är syrian och gifte mej med en svensk man i våras!

    Vi hade DJ Samer och Fadi Said - de var jättebra! Vi hade bara ett problem med att vi preliminärbokade först och sen när jag ringde och skulle kolla några saker en vecka senare så hade de redan hyrt ut sin utrustning samma datum. Så vi fick betala 1000 kronor mer för att de skulle hyra högtalare eller något sånt.

    Mustikka - fin klänning! Jag hade en ganska "stor" klänning i början av kvällen (fast mindre än den på bilden du har) och bytte sen till en lite enklare för det är SJUKT JOBBIGT att gå omkring i stor klänning. Det är rätt så tungt...

    Vi gifte oss i en svensk kyrka med svensk präst som vigselförättare och en syriansk präst som gjorde klilo bido.

    Har ni haft förlovningsfest med svenskar/finnar? Vi hade det och då fick svenskarna "känna på" lite hur det är att vara på syrianfest och hur man dansar och så. Det var väldigt bra för sen på själva bröllopet så dansade verkligen ALLA. 

    Det vi hade som var "svenskt" var att vi hade två toastmasters som skötte planering av alla tal och sånt. Sen var vårt bröllop väldigt tidigt - vigseln började kl 15.00. Det var väldigt skönt faktiskt för alla var pigga hela festen sen. Musiken var blandad - både syrianskt/arabiskt och engelskt. Tom lite dansbandslåtar så svenskarna fick bugga =)

    Jag svara gärna på frågor om ni vill!  
    Fästmön, 

    Såg att du skrev om DJ Samer och Fadi, bra tips! Vi vill gärna köra både svensk och syriansk musik.  Körde DJ Samer svensk musik då? Hur styrde ni upp det med hur månge DJn skulle spela och sångaren skulle sjunga?

    Blev lite nyfiken på vilken kyrka ni gifte i er? Har du något tips på hur man gör med syrianska prästen? Är det okej för dem flesta av dem att dela cermonin med en svensk präst i en svensk kyrka och så? Har noll koll på det.. Kanske svärföräldrarna får hjälpa till med det där..

    Så du vet kommer jag säkert bomba dig med fler frågor innan det är dags!! :D
  • MA1

    Fästmön,

    Tack för tipsen! Du har helt rätt, borde försöka lösa prästfrågan så fort som möjligt.

    Känns skönt iaf att den svenska prästen är en vän till familjen och har varit med på syrianska vigselcermoni förut så han borde ha koll och känner säkert till syrianska cermonin och prästerna. Så den prästen har jag koll på iaf! :) Sen tror jag att svärföräldrarna får hjälpa mig med vilken syriansk präst vi ska ha. Kan vara så att dem vet en dem gillar och gärna vill att vi använder.

    Ska kolla på länken du skickade. Kan vara bra att ha lite koll själv vad dem antagligen kommer att säga/göra osv.

    Tack tack!

  • MA1
    kitkät skrev 2012-12-05 21:26:40 följande:
    MA1 - vad kul med ett till syrianskt/svenskt bröllop! När ska ni gifta er, och vart? Hur långt har ni kommit i planeringen?
    Ska ni ha både ett live-band och en dj? Vi tänker nämligen ha så, och då har vi tänkt att vi får tala om till dj:n respektive bandet hur vi vill att körschemat ska se ut! Vilket band/dj har ni tänkt anlita? 

    Vad gäller syriansk präst i svensk kyrka så ska det  nog inte vara några problem. Vi ska dock gifta oss i svensk kyrka med enbart en svensk präst. Varken jag eller min familj känner att det är viktigt att just en syriansk präst är med på vigseln. 

     
    Kitkät - Insåg precis när jag läste dina frågor att det var för exakt EN VECKA sedan han friade och jag har redan hunnit prellbokat lokal, bokat fotograf, samt kontaktakt de flesta kyrkorna som ligger i närheten av lokalen vi ska vara i. Så jag tycker att jag har nog hunnit hyfsat långt på bara en vecka! :D

    Vi vill gifta oss i augusti 2013 och vi har prellbokat Olles Krog. Kyrka har vi inte bestämt än och inte heller präst - det är dem svåra bitarna för mig själv att bestämma tycker jag då jag inte har så mkt erfarenhet av syrianska bröllop (har varit på två). Men i morgon ska jag träffa hans familj och ska be dem om hjälp med hur vi löser det.

    Jag vill gärna ha både liveband och DJ. Även här så är det svårt för mig att bestämma eftersom jag inte har hört så många sångare, men det löser sig säkert med hjälp.

    Idag ska vi gå och kolla på ringar, så just nu svävar jag på moln på jobbet :)
  • MA1
    Mustikka skrev 2012-12-07 17:40:04 följande:
    Du är verkligen snabb =) duktig du är med allt. Men man ska nog vara snabb för jag märkte med en gång att lokalerna var nästan fullbokade 6 månader innan. Så du är i god tid. Kyrkor och präster är också viktiga att boka in, min hade nästan fullt upp den dagen med andra som skulle vigas. Du kanske kan fråga din fästman om han känner till eller kanske fråga runt hans släkt om sångaren? är också jätte dålig på att veta vilka som är bra, så vi valde DJ, han spelar alla sångaren haha ;) Vi har Dj Samer, han ska vara bra har jag hört. Innan hade vi bokad dj samer och fadi ( finns två olika dj samer) men tydligen så dubbelbokade vi. Min bror talade med Dj Samer som har ett samarbete med Mona Lisa och han har jag hört är riktigt duktig. 

    Vi ska se på ringar nu till Julen, Åååh vilken känsla bara tanken gör mig pirrig :D 
    Precis! Har kollat upp lite i hans familj nu. Alla är i gång nu och ska prata med präster och med kyrkor åt oss, så det känns skönt. Ska kolla med en av hans kusiner, som gifte sig i somras, hennes sångare var duktig (vad jag tror, har inte 100% koll på hur det ska låta) så ska kolla vad han heter och så.

    ÅH idag ska jag ta med svägerskan och min bästis så ska de få godkänna mina ringar jag har valt, sen blir det till att beställa!! iiiihhh! :D
Svar på tråden Syrianskt/svenskt bröllop