Inlägg från: Sjörå |Visa alla inlägg
  • Sjörå

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Jag är lugn vilket oroar mig faktiskt. Det känns som om vi ligger bra till i planeringen men den stora frågan är vad vi har glömt. Ringarna beställde vi och betalade i lördags. Vi hade missat att min blivande mans ring blev dyrare om man tog en större storlek så där hade vi räknat fel på cirka 3500 kronor. Så kan det visst gå. Nu är de på väg till gravören och sedan kan vi hämta dem. Min vigselring är mitt livs dyraste investering så det känns lite läskigt att äga något så exklusivt. 

    Brudklänningen har anlänt till Stockholm så på torsdag ska jag åka och prova den. Håller tummarna för att den passar och om inte så har jag drygt tre månader på mig att komma i den. Men den borde passa eftersom den är måttsydd efter mig.

    Har bokat in möte med herrgården där vi ska vara, tårtmakaren, fotografen, floristen, make-up artisten och frisören. Det blir en intensiv helg i mitten av juni. Idag har vi även bekräftat sångerskan och boka in musikutrustning. Det känns med andra ord som om det flyter på.  

  • Sjörå

    Nu är brudklänningen provad för första gången. Den satt nästan perfekt, går jag ner något eller några kilor så blir den ännu bättre. Den är dock förlång men det är mitt eget fel eftersom jag inte visste hur höga klackskor jag skulle ha på mig. Så nu hänger denna hemma hos mig, den sista justeringen ska göras den 6 augusti. Känns som om det mesta börjar falla på plats nu. 

  • Sjörå

    Glömde skriva att min brudklänning är från Matildas fest och jag är supernöjd med hur den blev. Bra sydd och i gedigen kvalitet. Känns som vilken annan brudklänning som helst, min är nämligen sydd i Kina.

  • Sjörå

    Idag lämnade jag in mitt pärlhalsband för omträdning och avkortning. Det blev rätt dyrt men eftersom det är mammas halsband vill jag gärna använda det. Ska ta den avkortade biten och göra ett armband av. 

    Annars rullar det på. Helgens stora övning blir att göra klart vigselakten och börja skriva på festprogrammet och sätta ihop en musiklista.  

  • Sjörå

    Jag försöker bestämma vilken typ av frisyr jag vill ha. Har alltid tänkt att jag ska ha halvuppsättning men nu börjar jag tveka och kanske ska ta en heluppsättning istället. Tänker att det kan bli varmt med halvuppsatt hår. Nåja, jag har två veckor på  mig att fundera innan jag ska träffa frisören för en konsultation.

    Våra ringar är klara så det som återstår nu är att åka till Stockholm och hämta dem. Funderade på att ta en dagstur dit nästa helg men kom på att det är väl då det är kungabröllop. Känns som om man borde hålla sig från staden då om man kan.  

  • Sjörå

    Nu har jag hämtat våra ringar, de är jättefina och gravyren är underbart vacker. Vi har fått dem handgraverade av en väldigt duktig kvinno som heter Michiko och har en firma som heter Michiko gravyr. Och så passade jag på att köpa underkläder till bröllopet när jag ändå var i Stockholm. Jag kommer att köra på bekvämt och inte sexigt. Vill jag piffa upp mig så byter jag om innan bröllopsnatten. Så jag kommer att ha ett par sidentrosor med ben och ett par korta sidensockar. Slipper jag hålla på med strumpbyxor som jag enbart tycker kliar. Det finns ju sidenstrumpbyxor att köpa i vissa affärer men inte i min storlek. 

    På söndag är det sista OSA och ännu är det rätt många som inte har svarat. Fyra personer har tackat nej än så länge.  

  • Sjörå
    7011e gången gilt skrev 2013-06-06 14:55:32 följande:
    vilket pris tror ni man får ge för att förminska en ring??
    Det beror nog på hur mycket den ska förminskas. Jag har kollat vad det kostar att förstora en ring och det går på cirka 500 och jag tror att kostnaden är ungefär densamma för att förminska ringen. Kan bli något billigare om det är en slät ring och något dyrare om det är stenar i den. 
  • Sjörå
    7011e gången gilt skrev 2013-06-07 07:20:17 följande:

    jag ahr gått ner ca 35 kg så jag tappar min men sambon kan ha sin å han älskar den ringen å skulle se dumt ut om jag har en annan å han behåller sin


     


    Om du vill ha en ny ring tycker jag att du ska köpa det. Det blir allt mer vanligt att hans och hennes ringar inte matchar varandra. 
  • Sjörå

    Tittade på vår att göra lista och där känns det som om vi verkligen ligger i fas. Så den stora frågan är vad vi har missat att vi ska göra för jag är inte det minsta stressad. Och det var jag helt säker på att jag skulle vara vid det här laget. 

  • Sjörå
    lovisas skrev 2013-06-07 14:17:50 följande:
    Men det kanske beror på att jag aldrig haft en drömbild av mitt bröllop. Jag vill såklart att det ska bli fint. Vi gifter oss utomhus på en udde vid vattnet, kommer ha en saxofonist som spelar disneylåtar som ingång (circle of life) /utgång (havet är djupt eller hakuna matata, vad tycker ni?) och några låtar (känn en doft av kärleken + en helt ny värld) mellan vigselförrättarens prat. Sedan kör saxofonisten mingelmusik och vi har en bjudning för 70 pers, trerätters + tårta och vickning. Sen kör DJ:n igång och eftersom det kommer vara en mörk augustikväll och lokalen har panoramafönster över vattnet skickar vi upp lite kinesiska lyktor under kvällen.
    Jag tycker Hakuna Matata, den är så skön. 

    Har ni anmält/sökt tillstånd för hos Transportsstyrelsen för att sända upp kinesiska lyktor? Det måste man nämligen göra och på en hel del ställen är det inte alls tillåtet. De kan nämligen gå såpass högt upp i luften att de stör flygtrafiken. Vi ska gifta oss nära Landvetter flygplats och där får man aldrig tillstånd.  Annars hade vi bestämt oss för att skicka upp sådana lytkor. 
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!