Inlägg från: Alvstina |Visa alla inlägg
  • Alvstina

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Till alla 3 augustibrudar: stora lyckönskningar inför dagen!

  • Alvstina
    130810 skrev 2013-08-04 07:40:42 följande:
    Om du inte känner dig som dig själv, så är det inte du! Jag säger som Makeupmyday, klipp inte i klänningen. Jag har också en klänning med släp och hur många gånger i livet får man egentligen möjlighet att ha det!? Men främst för att när du kände dig som dig själv så var du nöjd med den och då är den rätt!

    Jag är säker på att det är dina bröllopsnerver. Känner själv att det börjar krypa närmre och jag tänker att jag egentligen "bara vill ha det gjort" för jag känner mig så stressad över allt.

    Jag gifter mig om 3 veckor och först igår besökte jag en florist och bad henne att göra min bukett. Jag kände mig illa till mods hela dagen för jag satte ett tak på 500 där. Vad rädd att hon skulle tycka att jag nedvärderade hennes arbete och själv kunde diktera villkor för pris osv.. 

    Fick ytterligare ett avhopp på gästlistan idag.. en barndomskompis sambo har tydligen social fobi och vill inte följa med. Dock har en annan kompis börjat om med sin man, så den mannen får ta hans plats vid bordsplaceringen. Jag orkar inte bry mig ifall det blir en bra plats för honom, för jag vill inte göra om allt. 
  • Alvstina
    FrökenCitron skrev 2013-08-04 13:46:54 följande:
    Dessutom har vi inte fått talat med en präst. På pstorsexpiditionen säger dom hela tiden att prästen ringer vilket dags som helst. Det har dom sagt i över två månader nu. Hoppas att katorn tycker det är ok med musiken, för någon kantor har vi inte heller. 
    Jag tycker att det låter konstigt att ni inte har fått veta vilken kantor som kommer att spela än. Sommarschemat brukar oftast läggas i maj redan. Har ordinarie kantor semester och de försöker få tag på en vikarie eller vad är det frågan om?! 

    Jag vill inte skrämma upp dig, för det är fortfarande 4 veckor kvar, men just med tanke på att kantorn kanske behöver öva in något nytt stycke så tycker jag att ni ska ringa pastorsexpeditionen i morgon och be att få telefonnummer och mailadress till tjänsgörande kantor, sen kontaktar ni. Normalt sett brukar inte kantorn kontakta brudparen, utan man får själv ta den kontakten.
  • Alvstina
    Tessla skrev 2013-08-04 18:06:19 följande:
    Så nu är man gift! Vår dag blev hur bra som helst...precis så avslappnad, mysig och rolig som vi ville...det hjälper att man har hur galna vänner och släktingar som helst. Lycka till alla! Och stressa inte upp er!
    Vad underbart att höra! Finns några bilder att visa oss andra nyfikna??
  • Alvstina
    Tessla skrev 2013-08-06 10:54:30 följande:

    Nu äntligen har jag tillgång till dator så jag kan ladda upp en bild från i lördags :)


    Underbar dag, med mkt himmel på Alvaret ...

    Till er som funderar på att hålla tal, GÖR DET! Jag är inte den tuffaste av människor men det kändes så bra att berätta för mina nära och kära hur jag känner för min man! Och jag fick börja så jag kunde slappna av sedan :) Det var inte långt, endast ca 8-10 meningar .... 
    Åh, underbara Öland. Jag längtar hem när jag ser din bild, det är så vackert och ni var också jättefina!
  • Alvstina
    Nivi och Jesper: Du överdriver inte alls! Det är väldigt nonchalant av dem att inte se till att få hem karln till natten om de först inte har förvarnat om att han kommer att bli borta i ett dygn (!) Sen att han inte förklarar varför. Ok, alla kan göra misstag, men då ska det ju skötas snyggt! Sen gör det ju inte saken bättre om du är extra känslig just nu heller. Nej, jag förstår att du är sur på honom och han kunde gott kosta på sig en ursäkt tycker jag!

    Hoppas bara att dethär inte kastar någon skugga över Er dag sen, då jag antar att mannens bestman även ska stå tillsammans med er under vigseln.

    Själv är jag himla känslig med.. drömmer ofta mardrömmar om den dagen.. Inatt drömde jag att jag fick en vissen brudbukett från floristen, jättekonstiga blommor var det också, men försökte sätta dem i vatten så att de skulle piggna till. När det var dags för kyrkan kom jag på att jag glömt att gå till frisören tidigare på dagen.. det hela slutande med att jag blev jagad av en liten krokodil som satt inne på toaletten och lurpassade på mig.  Vaknade precis innan han skulle hugga mig.

    Normalt... :/ 
  • Alvstina

    Nu börjar jag också känna av denhär överkänsligheten. Jag blir så irriterad när blivande svärmor ringer och pratar om detaljer. Hon vill ju hjälpa till, så hon får dekorera tårtorna. Vi fixar tårtorna, vi fixar dekor, men nu idag fick jag ett mail där hon vill att vi gör en ritning till henne exakt över hur dekorationerna ska vara..

    Min kollega tyckte att jag överreagerade för jag blev så irriterad över det, men jag klarar inte av att styra och fixa allt själv. När jag delegerar så vill jag inte behöva stå som ansvarig längre, jag vill bara slippa att tänka på det. Annars kan jag ju lika väl göra det själv. Nu sitter m2b och gör en ritning på datorn och om hon nu inte kan vara kreativ själv så är mina enda instruktioner "sätt alla blommorna i mitten".

    Och så satt jag och tjöt hemma efter jobbet för jag kände mig bara SÅ ledsen.. någon hade lagt upp ett hemskt klipp på facebook där människor skadar och dödar djur. Till råga på allt träffade jag en totalt galen människa på jobbet som var en av de otrevligaste jag någonsin träffat. Hon satt där och var passivt aggressiv och bara öste ur sig sin bitterhet över sin situation på mig och fast vi aldrig hade träffats innan var hela hennes liv mitt fel! Att folk bara inte kan beté sig! Jag är så glad att jag slipper detdär jäkla skitgörat efter sommaren när jag får jobba med ungdomar i stället som inte bara sitter och är bittra utan faktiskt har lite framtidshopp och ambitioner.

    Förlåt för att jag gnäller.. men dethär forumet är det enda som jag inte känner mig knäpp i. 

  • Alvstina

    Ah men gumman... det är tusan inte lätt. Har du förresten någon bild på den nya klänningen? Eller kommer det om 2 veckor kanske ;)

  • Alvstina

    confuzed86, det var en jättefin klänning som du har fått tag på! Vilken midja du har!!

    Jag har inbillat mig att jag ska bli hippad i morgon.. men samtidigt tror jag inte riktigt att det blir så. Jag har inte supermånga nära vänner här. De som jag säkert vet skulle ordna med en möhippa (om de bara hade bott lite närmre) finns 50 mil bort.  

    Vi får se.. min syrra skulle komma och hälsa på, på söndag kl. 17, vilket är en udda tid eftersom hon också bor ca 50 mil bort. Försökte höra om sambon visste om nåt genom att föreslå att vi skulle åka till Malmö hela dagen i morgon. Hade han vetat något skulle han försökt att hålla mig hemma.. antog jag. Men han sa inget. Nåväl. Jag hoppas ju, men som sagt, mina nära vänner är ju inte här. Jag har ändå inte bott här i stan superlänge, men 5 härliga tjejer från jobbet är ändå bjudna till bröllopet. Får se...

    Såg förresten 30 minuter på Sharknado samt slutet på samma film idag.. Den lever inte riktigt upp till sin rating på 3.7 på imdb :D 

  • Alvstina

    Grattis alla som blir fruar idag!! Det hade jag också tänkt göra om inte kyrkan hade varit bokad redan...

    Själv ska jag och sambon cykla ner till några stränder i södra Helsingborg och reka fina fotoplatser. Tar med picnic och badkläder :)

  • Alvstina
    sommaren13 skrev 2013-08-10 15:25:02 följande:
    Gjorde klart bordsplaceringstavlan idag, har satt fast alla lappar med fototejp, så jag kan lätt flytta om det blir några ändringar. 
    Jag funderar dock på om jag ska göra om den och ha den på höjden istället, nu känns det som om det är så mycket tomrum. Hade funderingar på lila ornament, men har inte hittat några...vad tycker ni att jag ska göra? Borde haft en vit ram istället, men hade den här hemma, så det kändes onödigt att lägga pengar på en ram när jag hade hemma. 
    Har ni TGR där du bor? Tyckte jag såg lila ornament som klistermärken senast jag var där. Tycer att det är fint när tavlorna är liggande, men det kan nog bli bra med något som fyller ut i kanterna.

    Vår bordsplaceringstavla är lite krångligare, vi skriver ut ett A3 som vi sätter i en ram som jag hittat på second hand för 30:- så mitt tips är att kolla på begagnat om du vill ha lite bättre pris. Dock måste vi skriva ut en ny eftersom det blev lite ändringar i gästlistan efter att vi gjort denna. (Det är jag som kladdat på den)


     

  • Alvstina

    Min möhippa blir också idag. När jag kom hem från jobb igår (+färgning av bryn och fransar, samt sista provning och hämtning av brudklänning) såg jag att mina båda systrar, som har åkt 50, respektive 80 mil, satt i soffan och såg luriga ut.

    Jag trodde inte att det skulle vli något eftersom detta är sista helgen innan vi gifter oss. Dom har fortfarande inte avslöjat vad som händer idag, men dom har fortfarande inte ätit frukost, så jag 

    Grattis till alla som gifter sig idag!! 

  • Alvstina

    Vad härligt att se alla era bilder!! Själv har jag vikt och häftat festprogram idag.

  • Alvstina

    Wow, vad häftigt det var! Vigseln var helt otroligt vacker och när gospelkören drog på kunde varken jag eller mannen låta bli att klappa och sjunga med! Vigseltalet som prästen höll var så fint och tänkvärt, hon skulle maila det till oss. 

    Det första som överväldigade mig var väggen av kameror mot oss när portarna i kyrkan slogs upp. Därefter fortatte överraskningarna resten av kvällen. Det ena talet vackrare än det andra + lite skoj och skratt förstås. Det var så personligt och jag är så otroligt glad över min släkt som ställde upp så fint för oss.

    Nu är det så skönt.. det är härligt att ha denhär dagen att se tillbaka till, att hämta kraft från, som prästen sa. Dagarna efter bröllopet har varit så härliga! Jag är inte nervös längre, utan jag känner i stället en sån värme och lycka! 

    En bild som en av våra gäster tog utanför kyrkan:



     
  • Alvstina

    Och jag tycker att det känns så skönt att inte längre ha stressen över bröllop, att ha kommit ut ur bröllopsbubblan och få ha lite vardag tillsammans med mannen. Har så otroligt fina minnen från dagen och saknar inte planeringen det minsta!

  • Alvstina
    Fröken Finemang skrev 2013-08-29 19:35:32 följande:
    MÅSTE ni göra om bordsplaceringen? kan de inte va som de är fast ni uker just det/de borden annorlunda, de ser de ju är de sätter sig.

    Allt behöver inte va perfekt. Ni kan få avhopp på lördag också å då gå det inte att göra om. TRO MIG, DET LÖSER SIG! 

    så gör inget ni inte behöver. ni har säkert nog att göra ändå!

    (vår bordsplacering blev inte riktigt sm den skulle men så blir det! 
    Samma här, vi fick två avhopp 4 timmar innan vigseln. Det var bara så det blev. Vi tog bort de platserna och glesade ut gästerna lite. Jag tror inte att någon märkte det, och vi hade också en inaktuell placering i festhäftena, men det är egentligen bara att gilla läget. för brudgummen kom ju i alla fall :)
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!