Inlägg från: Helipa |Visa alla inlägg
  • Helipa

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Aug 2013 skrev 2013-07-19 23:19:51 följande:
    Idag blev det hårfix med frisören och något i stil med detta kommer det att bli.
    Gud det är itne ens en månad kvar nu och det märks på nerverna som flera känner av.

    Imorgon är det dax för m2b s svensexa, får se om även jag får en rolig dag eller om jag blir lämnad hemma själv?!

    Dett blev resultatet


    Håret ser underbart ut! Jag är så avundsjuk på er som har så långt hår att ni kan ha sådana här frisyrer, hade lätt valt något liknande om det inte vore för att jag klippte page för två år sedan och nu dras med segt halvlångt hår :(

    Snyggt med pärlorna också! Precis lagom mycket och de ser fina ut i det mörka håret.  
  • Helipa
    Aug 2013 skrev 2013-07-19 23:28:28 följande:
    En "liten" sak tjejer!
    Glöm inte att äta lunch och frukost under dagen ordentligt, något som jag blivit tillsagt flera gånger att inte glömma
    Framförallt inte att missa att avsätta tid för detta under all annan fix inför kyrkan (eller var man vigs) tänk att svimma pga näringsbrist, det får ju bara inte hända!
    Ett annat tips som jag har fått är att planera en lätt lunch eftersom man ofta har svårt att äta pga nerverna, så kanske att man tar med sig en sån där drickbar måltidsersättning också så att man kan dricka sin lunch.

    Sedan gav min florist tipset att stoppa ner små godisbitar eller dextrolsol i buketten eftersom man ofta får ett litet blodsockerfall i slutet av vigseln när nerverna och adrenalinet släpper (kombinerat med värme i kyrka och klänning).
  • Helipa
    confuzed86 skrev 2013-07-20 09:23:29 följande:
    Helipa: kommer vara vita dukar, mörkrosa servetter med silvrig servetthållare. Kommer även ha bords "glitter".
    Det låter ju jättefint! Kommer säkert passa bra ihop med ljusen och ljuslyktorna!
  • Helipa
    Längtandsfull skrev 2013-07-20 10:20:12 följande:
    Helipa : kan du inte sätta i löshår sånt du bara har över dagen.. Det ska jag ha..
    Jag har funderat på det, dock har jag blont hår med röda inslag (ej färgat) och har än så länge inte hittat något löshår i samma nyans. och att köpa löshår och färga i min hårfärg känns alldeles för avancerat, men jag har hittat en frisyr jag gillar som jag ska ha, så det är ingen fara :) Tack ändå för tipset!
  • Helipa
    FrökenCitron skrev 2013-07-21 10:08:05 följande:
    Nervös!

    Ska om två timmar träffa sömerskan. Brudklänningen satt som ett smäck för 4 veckor sedan vid inköpet, så det enda som skulle fixas var en sptes som ska sys på. (Bor 60 mil från brudbutiken i skogen när fjället..)

    Nu IDAG när jag testar den igen så är den på gränsen till FÖR LITEN!!! Panik!! Det är 41 dagar kvar till bröllop (31/8) så jag lär kunna gå ner 1 centemeter som behövs i midjan. Men så trist! 

    Dessutom är jag tok förkyld... Pepp pepp! Glad 
    Äh, 1 centimeter är ingenting! Det fixar du på nolltid! 
    Men jag känner igen paniken, ska själv panikträna armarna eftersom jag precis insåg att jag kommer vara baraxlad på bröllopsdagen och armarna råkar vara den kroppsdel jag är minst stolt över, hahahaha!   Så nu dammar vi av hantlarna och kör 20 min varje kväll så att man åtminstone kan känna att man gav det ett försök :)
  • Helipa

    Det märks att vi börjar närma oss den stora dagen, allihopa! Gud så roligt det ska bli att få se alla sen (hoppas att ni lägger upp bilder)!!

    Vi har en miljon saker kvar att fixa, massa småpill. Men sambon är ledig hela augsti och vi är båda två lediga veckan innan. Och idag har vi varit ute i trädgården där vi ska ha festen och tittat ut hur alla bord ska stå samt att vi har varit vid kyrkan och tittat ut bra fotograferingsplatser.
    Sedan hade vi hela brudföljet + toastmastern över på middag i fredags och fick en del fixat då.
    Det kommer inte bli exakt så som vi hade tänkt oss, men det blir nog jättebra ändå!

    Nu har jag dock räknat ut när min möhippa kommer vara: lördagen innan bröllopet, alltså en vecka innan. Inte helt ultimat ur planeringssynpunkt eftersom jag säkert kommer ha en massa att vara uppstressad över då, men å andra sidan har jag nu räknat ut det så då kan jag planera utifrån att jag är upptagen hela den helgen. Hellre det än att räkna med att vara ledig då och sen bli överaskad..

    Vi stannar hemma veckan efter bröllopet och tar vår bröllopsresa till New York på våren året efter, så vi kommer (förhoppningsvis) ha kvar bröllopskänslan ända tills dess :) 

  • Helipa
    viXan skrev 2013-07-28 23:07:03 följande:

    Vi är lediga veckan innan och veckan efter, ska bli skönt :)


    Imorgon ska jag träffa frissan o spåna lite på frisyr & naglarna fixas helgen innan bröllopet.


     


    Wiiiiee kan inte fatta att det bara är 5v kvar!!! Fantastiskt spännande <3


     


    Vi kommer vänta med vår bröllopsresa då sambons (som ska ta mitt efternamn) nuvarande pass


    har gått ut i juni.... Känns lite kaka på kaka att först skaffa ett nytt ihans gamla namn o sen ett i hans nya...


     


    Är alla klara med planering av mat o tårta?


    Det är helt otroligt vad snabbt tiden går! 

    Jag ska också prova frisyr med min frisör den här veckan :)

    gällande maten ska vi provsmaka två bufféer på onsdag och förhoppningsvis bestämmer vi oss då för någon av dem eller båda :) vi har ingen riktig b-plan ifall inte maten är god..
    Tårtan är så gott som klar, en av tärnornas svägerskor ska göra den och jag har haft lite mailkontakt med henne, dock har jag inte fått svar på mitt senaste mail, men jag ger henne lite tid, vill inte stressa för mycket eftersom hon är en privatperson och inte en konditor. Men utseende och smak är bestämt, det enda vi inte är klara med är transporten (om hon kan köra den till festplatsen på bröllopsdagen eller ifall vi ska hämta den dagen innan).
  • Helipa
    Usch, lider med er som drabbas av både olycka och otur och hoppas innerligt att ni kan släppa allt det när det väl är dags och njuta av dagen! Förstår att det måste kännas tungt och jobbigt, oavsett vad det är som kommer ivägen!

    Här går det segt, oroar mig för vädret i och med att vi har vår fest utomhus. Men å andra sidan så finns det en miljon andra saker att fokusera på så just nu nöjer jag mig att lägga pannan i djupa veck när jag ser regnet utanför, haha

    Idag blir det provsmakning av bufféen, ifall det är gott så bokar vi direkt och har redan kollat med cateringen ifall datumet och avståndet fungerar för dem. Skönt!

    Håller nu också på att ordna ljudanläggning, vi ska försöka låna ihop utrustning från våra musikintresserade vänner, men hyr annars. Känns bra att kunna bocka av det snart också.
    Har gjort pompoms i veckan och målet att ha alla dekorationer klara tills söndag känns någorlunda realistiskt. Snart är också personalen bokad och bekräftad.

    Vi sitter också, som ni andra, och funderar över ingångs- och utgångsmusik. Var tidigare inställd på Wagner som ingångsmusik och Mendelhsson ut, men har börjat leka med tanken att ha "Gonna Fly Now" (Rocky-soundtrack) på orgel som ingångsmusik. Bakgrunden är att jag under hela den här bröllopsplaneringsfasen har börjat nynna på den istället för Mendelhsson och sedan fått rätta mig. Först var det ett kul misstag men nu har det liksom blivit en grej eftersom det hela tiden är det introt som poppar upp när vi tänker på ingångsmusik. Kanske, vi får se. Supertöntigt och fånigt, men det hade verkligen varit ett roligt sätt att minnas hela planeringstiden. Och allt kan ju inte vara allvarligt jämt :) 
  • Helipa
    Gummenuttan skrev 2013-07-31 14:18:48 följande:
    10 dagar kvar!

    Sitter och ska ta tag i bordsplaceringten nu
    har massor kvar att fixa känns det som

    Har inte hittat pärlor till håret eller ens underkläder  

    Catering klar men när vi åkte dit nästan fyra mil dit ghade de inget vi kunde provsmaka på lite tråkigt tycker jag men hoppas det vi beställer är bra
    Glitter har fyrpack med pärlor till håret för 39.90:- 
  • Helipa
    Augusti13 skrev 2013-07-31 15:48:28 följande:
    Tack snälla, jag tar åt mig lite av dina fina ord :) Min morfar gick bort i natt, så nu blir det begravning nästa onsdag, alltså 3 dagar innan vårt bröllop. Så vi flyger in till Trondheim tisdag kväll, och tillbaka till Stockholm efter begravningen på onsdags kväll. Känner att detta tar så mycket energi :/ Tror jag måste ta ledigt torsdagen efter, för att återhämta mig innan bröllopshelgen drar igång på fredag (vi har ju en stor bjudning även den kvällen).
    Det ska du ta åt dig av, de var riktade till dig bland andra! Jag beklagar sorgen, vet hur det känns att förlora en närstående och tycker oerhört synd om er som ska behöva drabbas av en så stor förlust bara dagar ifrån bröllopet. Men ni får helt enkelt försöka fånga stunden som den är och låta minnet av din morfar vara med under dagen och passa på att hedra honom. Kanske kan ni be prästen (om ni gifter er kyrkligt) att säga några ord om din morfar eller kanske inkludera att ni tänder ett ljus för honom under vigselakten, kan blir ett fint sätt att låta honom vara med. 
    Man ska ju ändå gråta på bröllop så det gör ju inget ifall det blir lite extra känslosamt ;)
    Även om det kanske blir svårt att verkligen vara genuint glad  så försök fokusera på allt det positiva ni har framför er och att inte låta sorgen ta udden av allt det roliga och glada och positiva, det hade säkert inte heller din morfar önskat. 
     
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!