Inlägg från: Sjörå |Visa alla inlägg
  • Sjörå

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Hannis23 skrev 2013-03-05 21:00:21 följande:


    Jag tycker att den är för blingig, i min värld är det snyggare om man ser ädelmetallen också. Men nu är jag inget större fan av stenar alls på ringar så mig ska du inte lyssna på. Behåll den om du vill. 
  • Sjörå

    Här rullar det på. Härnäst är att beställa tid för måttagning av brudklänningen. Brudskorna är provade och tillbakaskickade, det var en bläckfläck på dem. Nya skor är på väg och jag funderar på jag inte ska ha ett par med bredare klack, vi gifter oss utomhus. Reservklänning är inköpt. Jag är livrädd för att spilla på mig under middagen (är en drällkråka och spiller alltid på vitt) så nu har jag köpt en billig klänning att ha i reserv. Kom igår men eftersom jag bor på annan ort i veckorna får jag vänta tills helgen att hämta ut den. Spännande att se om den passar. 

  • Sjörå
    Karolajia skrev 2013-03-06 22:28:33 följande:
    Åh, vilken bra idé... man kanske också skulle ha en reserv... Om olyckan är framme. Fast känns ändå som en ganska onödigt budgetpost om man inte använder den... eller? 
    Jag köpte min här via Köp och Sälj, den kostade 1000 kronor oanvänd så jag tycker inte att det är en så onödig budgetpost. Det verkar ju gå bra att sälja brudklänningar om man har lite tålamod. För mig är det helt klart värt 1000 kronor att slippa oroa sig för att spilla på den stora dagen. 
  • Sjörå

    Vi har också valt trerätters och idag fick jag menyn. Så mycket gott så vi kommer aldrig att kunna bestämma oss. 

  • Sjörå

    Nu har jag bokat tid för måttagning av min brudklänning, måndagen den 18 mars åker jag till Sundbyberg för provtagning. Och nyss pep det till i mobilen att våra kort har kommit. Så i helgen ska vi pyssla ihop dem, skriva kuvert och lägga dem på lådan. Ska även hämta ut min reservbrudklänning och eventuella brudskor. Det känns som om det rör på sig nu. 

    Lite frågetecken kring ringarna kvarstår än. Jag kommer att ha en tvådelad Fusionring och Georg Jensen har precis kommit med en ny del. Jättesnygg men än så länge har jag inga prisuppgifter på den. Och det kan ju vara bra att ha.  

  • Sjörå

    Idag har inbjudningarna dimpt ner hos gästerna och vi har fått några anmälningar redan. Och tyvärr även första person som har tackat nej. Min älskade farmor orkar helt enkelt inte med ett bröllop. Hon fyller 90 år i höst och är i princip blind så det är förstårligt att hon inte kan komma. Tyvärr så kan vi inte heller visa bilderna för henne sedan eftersom hon inget ser. 

  • Sjörå
    Alvstina skrev 2013-03-11 21:44:33 följande:
    Sjörå, så tråkigt med farmor. Min farmor har inte svarat och hon är också ganska skör nu :/ Om din farmor hör så kanske man kan göra en ljudinspelning (eller om någon filmar) så kan hon i alla fall få höra era löften och när ni säger ja till varandra?
    Vilken väldigt bra idé. Min farmor hör bra och är klar i skallen så det borde gå bra. Eftersom vi ska vara utomhus så hoppas jag att det går att spela in utan att det enda som hörs är vindbrus. Vi får tänka ut något som gör att farmor ändå känner sig delaktig även om hon inte är med. 
  • Sjörå

    Idag har jag beställt min klänning. Nu kommer det att vara en lång och nervös väntan tills den kommer i slutet på maj. Hoppas att den verkligen kommer att passa och vara så vacker som jag hoppas på. 

  • Sjörå

    Jösses så tiden springer iväg. Nu är det 4,5 månader kvar så det är verkligen dags att sätta fart. Får avsätta söndagen till att lägga upp den fortsatta planeringen med min blivande. Eftersom jag enbart bor hemma i helgerna är det svårare att planera. Nästa stora steg för oss är att skriva samman vigselakten såsom vi vill ha den. Eftersom vi har en borgerlig vigsel är vi friare i vårt utformande. 

    Klänningen är beställd, nu väntar enbart en nervös tid innan den levereras från Kina i slutet på maj. Vi har fortfarande inte beställt vigselringar men det ska vi göra under april eller början på maj. Jag saknar 5000 för att kunna få min drömring men det ska nog gå bra ändå, hoppas på en saftig skatteåterbäring. Jag har bestämt mig för att ha tre delar på min vigselring men har inte lyckats bestämma mig för om jag ska ha delarna i rosé-vitt-gult guld eller rosé-vitt-rosé.  

  • Sjörå

    Glasen var jättesnygga, funderar på att köpa sådana till oss. Nackdelen är att vi har oerhört mycket glas i dagsläget så jag funderar på att ta två av dem och låta gravera. 

    Idag kom skattebeskedet och jag kommer att få tillbaka såpass mycket på skatten att jag kan köpa min drömvigselring. Det känns lättande så nu ska bara jag och min blivande man boka in en helg i Stockholm för att beställa dem. Vi kommer att byta ut våra förlovningsringar och enbart ha vigselringar.  

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!