Inlägg från: Alvstina |Visa alla inlägg
  • Alvstina

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    soderpling skrev 2013-05-02 11:53:06 följande:
    Kan ni hjälpa mig på tips på psalmer.....
    Vi  funderar på att ha "En vänlig grönskas rika dräkt" och "möt mig nu som den jag är" 767. Möt mig handlar visserligen om närheten till Gud, och är ingen vigselpsalm egentligen, men jag tycker den är så fin med alla stämmorna, och så är ju texten väldigt fin:

    Möt mig nu som den jag är
    Håll mitt hjärta nära dig
    Gör mig till den jag ska bli
    Och lev i mig

    Jag är inte så förtjust i melodin på de vigselpsalmer som finns..  jag har fått min pappa att spela alla för mig, -han är kyrkomusiker Flört

    Andra jag tycker om är "du vet väl om att du är värdefull" (spelas ofta på dop, men kan vara svår att sjunga om man är ovan) och "jag vill ge dig o herre min lovsång".

    Man kan ju ta två sommarpsalmer rakt av om man vill att församlingen ska känna igen psalmerna och kunna sjunga med, "en vänlig grönska" och "den blomstertid nu kommer" (som kronprinsessan och Daniel hade).

    Du kan nog hitta alla dessa förslag på youtube.. med skiftande kvalité.
  • Alvstina
    Längtandsfull skrev 2013-05-07 00:40:53 följande:
    Måste fråga er som vet =) den sidan men kyrkmusik ni pratat om är alla låtar där psalmer som finns med i psalmboken?? Bra att veta om vi kan välja va vi vill.
    Jag vet inte om jag gör något fel, men jag kan inte hitta några psalmer alls på kyrkomusik.se. En psalm behöver man aldrig betala för att få noterna på. Bara gå till närmsta kyrka och låna en psalmbok.

    Sv kyrkan i Borås har däremot lagt upp de vanligaste vigselpsalmerna med text och musik som man kan lyssna på HÄR
     
  • Alvstina

    På den sista sidan får jag upp en liten "spelare" under varje titel, och då får man höra alla psalmerna med sång. Som bilden jag bifogar nu. Om du inte ser den, prova med en annan webläsare. Jag har Google Chrome.


  • Alvstina
    Längtansfull: Det stämmer att "på bröllopsdagen ber vi" inte är en officiell psalm än, så om man vill ha den får man själv trycka upp texten och dela ut till gästerna i kyrkan.

    Vad jag förstår är det dock bara prästen som ska godkänna om den används eller inte. Kyrkomusikern har sällan något att säga till om. Mina föräldrar är kyrkomusiker och tycker att den är hur fin som helst på bröllop. Jag har själv varit på bröllop där man haft den, så chansen att ni kan ha den skulle jag nog gissa på, är ganska stor.

    Lycka till! Berätta gärna hur det gick sen! 
  • Alvstina

    Angående festprogram så kommer vi ha A4 som viks på längden. Det blir nog 3 papper på varje.

  • Alvstina

    Tusan vad stressad jag blev ikväll. Har känt mig lugn nu i flera veckor, men nu kryper allt närmre. Vi ska träffa fotografen i morgon och hon har sin ateljé ca 6 mil härifrån. Vi har ingen bil och när jag kollade bussturerna ikväll så visar det sig att bussen kör förbi hela samhället utan att stanna på grund av vägarbete och allt bara brast och jag kände mig superstressad. Vad än stackars blivande mannen sa så bara fräste jag tillbaka. Känner hur det bara kryper i kroppen på mig och det blev nästan svårt att andas. Det slutade med att han ringde upp fotografen och hon hämtar upp oss på en hållplats 3 km därifrån..

    Vad tusan är det med mig? Jag blir aldrig sånhär och jag har sån ordning på allt annars, men nu känner jag att jag inte orkar hålla i dehär kontakterna. Känner mig superledsen. Hela tiden, på jobbet, på kören, familjen... hela tiden får jag frågan (i all välmening förstås) om hur det går i planeringen. 

    Just nu vill jag bara få det gjort :( 

    Och nu ska jag diska, för det lovade jag mannen efter mitt helt oprovocerade utbrott.. skäms lite. 

  • Alvstina

    Soderpling: Dom passar verkligen fint ihop, ringarna. :) Jag har en slät guldring (förlovningsringen) och vigselringen kommer bli en alliancering, som du har, båda i rött guld.

    Och tack, allt gick ju bra sen såklart.. och fotografen var superproffsig och det känns SÅ skönt att kunna lämna oss till henne under de två timmarna.. Fast ibland undrar jag vad jag har gett mig in i. Försöker hålla distans och idag sa en kollega att jag pratar väldigt lite om mitt förestående bröllop, om jag jämför med andra kollegor som gift sig tidigare. 

  • Alvstina
    soderpling skrev 2013-06-06 17:56:06 följande:
    Sitter och försöker välja musik till bröllopet som skall spelas förutom psalmerna.

    In och utgångsmusiken är redan vald...eller nu har jag börjat tveka om utgångsmusiken ( Triumfmarschen ur Verdis Aida).
    Nej ingen Mendelson.

    Har helt snöat in mig på Änglagårdslåten (började nästan gråta när jag hörde den och tänkte på hur mycket jag älskar J).

    Funderar också med att överaska med lite solosång från mig och mina tärnor under vigseln
    Nej, det är verkligen inte lätt.. Vi kommer att ha Änglagård som utgångsmarch. Canon in D av Pachelbel som ingång om kantorn kan/vill träna in den. Resten av musiken är i alla fall vald, hoppas bara att de flesta i kören som ska sjunga, dyker upp. 

    Fantastiskt romantiskt om du klarar av att sjunga för din blivande man under vigseln! Vad ska du sjunga i så fall? 
  • Alvstina

    Jag är glad nu! Kantorn har sagt att hon kan öva in Canon som vi har önskat som ingångsmusik! Känns jättebra och jag vet ju vilket jobb det kan vara att träna in ett nytt musikstycke, utöver alla andra arbetuppgifter.

    Angående OSA, hade vi också ett gäng som inte hade svarat när tiden gått ut. Vi ringde och skickade sms till dessa redan dagen efter sista OSA. De flesta ev dem tackade nej, någon hade glömt svara medan andra verkade tro att om man inte svarade så var det lika med ett "nej tack, men tack för inbjudan".  

    Detta har gett mig en bild av hur nära min blivande släkt står varandra, dvs. inte alls :( 

    Det känns väldigt skönt att ha gästlistan klar nu, och vi fokuserar på dem som kommer och gläds åt dem i stället.

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!