Inlägg från: Sjörå |Visa alla inlägg
  • Sjörå

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Ja, det lilla bara att jag ska gå ner i vikt också. Men eftesom jag har lyckats minska mitt midjemått cirka 20 cm sedan i somras borde jag kunna gå ner lite till. Fast december är en hopplös månad. Jag får börja om igen efter nyår. Göra ett nyårslöfte helt enkelt. 

  • Sjörå

    Igår tillfrågades toastmaster och tillika marsalk samt tärna. Båda två tackade ja. Så nu är det ytterligare en sak att bocka av på vägen. Vigselförrättare är det som känns mest akut men det får vi ta tag i efter helgerna. Och så make-up artist, nagelteknolog och frisör. Jag letar runt och har hittat någon jag tror blir bra. Tips på nämnda saker i Göteborg/Härryda trakten tages tacksamt emot.

  • Sjörå

    Igår var jag på GeKås och inhandlade några få saker till bröllopet. Vi kommer att gifta oss på en herrgård så all dekoration står de för. Jag hittade ett jättefint vitt fotoalbum med vita tomma sidor i som vi antaligen kommer att ha som gästbok. Var först inne på att köpa en via calligraphen men det här blir mycket billigare. Och så köpte jag jättetomtebloss så kallade party bloss som vi ska tända under kvällen. 15 kronor för fem stycken, på nätet kostar motsvarande mängd 59 kronor. Ibland gör man fynd på de mest oväntade ställena.

  • Sjörå

    Vi kommer antagligen har vigsel klockan 16.00. Vi vill hinna fotograferas innan i lugn och ro och eftersom vi har vigsel och fest på samma ställe blir det inga transportsträckor för oss eller gästerna. Jag tror inte att det blir för sent med förrätt 18.15, har varit på bröllop där första rätten serverades vid 18 och allt flöt på i ett helt lagom tempo. 

  • Sjörå

    Här står det också still just nu. Nästa steg blir att bestämma vigselförrättare men jag tar tag i det efter helgen. Det är så få som svarar på kommunen på helgen och tur är väl det. Jag funderar på att börja skriva på en checklista, det känns som om det är  så mycket man ska hålla i huvudet samtidigt att det börjar bli lite fullt och rörigt där. Är rädd att jag glömmer något också. 

  • Sjörå

    Vi har färgtema och valde inte alls med tanke på vilken månad vi gifter oss i. Vi kommer att ha rött som färgtema eftersom det är vår favoritfärg. Mitt tips är att välja en ganska vanlig färg så att det inte krånglar till mer att ha en temafärg. Och välj någon som ni båda gillar. 

  • Sjörå

    Jag funderar också på att gå på en bröllopsmässa. För min del blir det i Göteborg men jag vet inte vilken av de två mässorna jag ska gå på? Är det någon som har något tips? Den ena är Bröllopsmässan den 2-3 februari och den andra är Allt om bröllops mässa den 9-10 februari. 

  • Sjörå

    Eftersom hyran av lokalen, personalen och blomsterdekorationer med mera ingår i vår kostnad. Vi betalar 1300 per person och då ingår inte drycken. Så cirka 1500 per person och vi räknar med 40-45 gäster. 

  • Sjörå

    Här rullar planeringen på. Jag har gjort en checklista i excel för att kunna hålla koll på allt. Och då har jag ändå säkert glömt hälften. Nästa sak på listan att ta tag i är att boka en vigselförrättare. Svårt bara att veta vem man vill ha. På lördag ska jag gå och hämta ut mina brudskor, köpte dem på rea, 75% rabatt så jag hoppas att de passar. Om inte annat kan jag säkert sälja dem vidare. Vi kommer att ha ett utomhusbröllop (om det inte regnar) så därför har jag valt lågklackade skor. Så slipper jag fastna i gräsmattan. 

  • Sjörå
    Disa skrev 2013-01-11 16:11:03 följande:
    Vi gifter oss den 31e augusti, och jag hade en tanke på att skicka inbjudningarna i juni med osa i juli - är det för sent tro? 
    Jag tycker att det är lite sent, eftersom det finns risk att folk är uppbokade just den helgen. Vi kommer att ha skickat ut våra inbjudningar senast i mars eftersom det är då all semester läggs på företagen. Ett annat sätt är att skicka ut save-the-date kort innan så är alla förberedda. I så fall är det inte sent att skicka ut inbjudningarna i juni. Men ni gör som ni vill. 
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!