• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • rosadröm

    Wardelli- Vill också se bild på hur era inbjudningskort blev sån härlig idé med det rosa passmotivet.Vi har också tänkt beställa från dem,så skulle vara roligt att se hur korten blir från dem.


    Fröken Finemang- Förstår känslan när det blir billigare än vad det var tänkt En vän till min syster som har gjort bruduppsättnignar förut ska fixa mitt hår, behöver bara betala för löshår och bjuda på lunch, Bästa är att jag kan få testa brudfrisyrer flera gånger, kommer hur biligt undan som helst :D


    I helgen tittade vi på ringar, var underbart mysigt att gå runt i butikerna och pröva massa ringar. För min del blev det faktiskt en ring som jag var helt emot i början men efter prövat olika modeller så fastnade jag mest för halvallians med fadeninfattnig.Skenan på ringen gick inte ihop med min vigselring och det var inga problem att få samma skena och samma höjd utan extra kostnad, kallar jag bra service :) Kan starkt rekommendera butiken Två hjärtan i Skärholmen, var super trevlig och kunnig personal. Sköna är att vi höll vår budget!



  • Deede

    Nu har vi äntligen fått menyn bekräftad!


    Den kommer se ut såhär:


     


    ca 15,30 Champagne och tunnbrödssnittar, skagen + saltkött med pepparrot


     


    ca 16,00 Förrätt: Sallad med lufttorkad skinka, serveras med melon, dressing och bröd.


    Dryck: Vin, öl snaps, vatten, läsk, ramlösa


     


    Varmrätt: Helstekt gris, potatisgratäng,ugnstekt färskpotatis, bbq-sås, bearnaisesås, rödvinsås,


    grönsallad, fetaostsallad, äppelmos, bröd, smör.


     


    Dessert: Chokladpannacotta med hallonsås.


     


     


    Tårta (Inte bestämt vilken än) kaffe och avec


     


    Gottebord.


     


    Pris för detta, inklusive Lokalhyra, all personal och städning för upp till 60 pers blev 15500:- ( 258:-/pers)


    (Men då ordnar vi grisen (4500 och tårtan (ca 2000 själva)


     


    Tyckte ändå inte att det blev så farligt dyrt??

  • Stefan och Caroline
    Deede skrev 2012-11-12 16:04:38 följande:

    Nu har vi äntligen fått menyn bekräftad!


    Den kommer se ut såhär:


     


    ca 15,30 Champagne och tunnbrödssnittar, skagen + saltkött med pepparrot


     


    ca 16,00 Förrätt: Sallad med lufttorkad skinka, serveras med melon, dressing och bröd.


    Dryck: Vin, öl snaps, vatten, läsk, ramlösa


     


    Varmrätt: Helstekt gris, potatisgratäng,ugnstekt färskpotatis, bbq-sås, bearnaisesås, rödvinsås,


    grönsallad, fetaostsallad, äppelmos, bröd, smör.


     


    Dessert: Chokladpannacotta med hallonsås.


     


     


    Tårta (Inte bestämt vilken än) kaffe och avec


     


    Gottebord.


     


    Pris för detta, inklusive Lokalhyra, all personal och städning för upp till 60 pers blev 15500:- ( 258:-/pers)


    (Men då ordnar vi grisen (4500 och tårtan (ca 2000 själva)


     


    Tyckte ändå inte att det blev så farligt dyrt??


    Vad gott det lät :) Det är billigare än de jag tittat upp för de ligger runt 20-30000, så 15500 är ju ett mycket bättre pris :)
  • Skogus
    Deede skrev 2012-11-12 16:04:38 följande:

    Nu har vi äntligen fått menyn bekräftad!


    Den kommer se ut såhär:


     


    ca 15,30 Champagne och tunnbrödssnittar, skagen + saltkött med pepparrot


     


    ca 16,00 Förrätt: Sallad med lufttorkad skinka, serveras med melon, dressing och bröd.


    Dryck: Vin, öl snaps, vatten, läsk, ramlösa


     


    Varmrätt: Helstekt gris, potatisgratäng,ugnstekt färskpotatis, bbq-sås, bearnaisesås, rödvinsås,


    grönsallad, fetaostsallad, äppelmos, bröd, smör.


     


    Dessert: Chokladpannacotta med hallonsås.


     


     


    Tårta (Inte bestämt vilken än) kaffe och avec


     


    Gottebord.


     


    Pris för detta, inklusive Lokalhyra, all personal och städning för upp till 60 pers blev 15500:- ( 258:-/pers)


    (Men då ordnar vi grisen (4500 och tårtan (ca 2000 själva)


     


    Tyckte ändå inte att det blev så farligt dyrt??


    Jag tycker det var ett mycket bra pris! Är det på restaurang eller har ni egen catering i lokal? Vi har bokat en restaurang där  det ingår välkomstdrink, snittar, tvårätters med kaffe + avec samt tre glas vin för 475:-/kuvert. det tycker jag ändå är ett bra pris eftersom det då ingår personal och vi slipper städa dagen efter. Tårtan står vi dock för själva. Vi kommer ca 45 vuxna och tio barn. (Barnkuvert 100
  • Deede

    Skogus - vi hyr en bydgegård där det finns en kock som hyr in sig och brukar ordna olika evenemang.

  • Makeupmyday

    Deedee: Väldigt bra pris måste jag säga!


    Vi har bokat en bygdegård och anlitat ett cateringbolag.


    Mingelmat = Ålandspankaka med vispad grädde och sviskonkräm. (Åländsk tradition, helst med snaps men nu blir det skumpa)


    Förrätt= Kallrökt laxcheesecake på åländskt svartbröd


    Varmrätt= Åländsk lammfilé med citronvinegrett och rostade rotsaker och blomkålspure.


    Nattamat= wraps


    Vi är 100 personer och det skulle kosta 50.000 kr. Då tillkommer ju all alkohol och tårtan, så billigt är det inte :/

  • Fröken Finemang

    Idag har jag o min sambo varit förlovade i 2 år, och det är 3 år sen vi träffades för första gången.

    jag vill bara dela med mig av känslan, lycka och glädje.
    ni vet :D

    hurra för oss ;) 

  • Skogus
    Fröken Finemang skrev 2012-11-12 21:13:27 följande:
    Idag har jag o min sambo varit förlovade i 2 år, och det är 3 år sen vi träffades för första gången.

    jag vill bara dela med mig av känslan, lycka och glädje.
    ni vet :D

    hurra för oss ;) 
    Grattis! Och många fler år ska det bli!!
  • Mandala

    Nu börjar jag känna att jag borde ta tag i det hela med bröllopet, jag har inte gjort något sedan i aug och då skickade vi bara ut save-the-date-korten. Tanken var ju att vi skulle vara ute i god tid men nu börjar det nästan närma sig! Kanske dags att skriva fullständig gästlista, bestämma budget och sendå...vet inte var jag ska börja.

    Det jag gjorde idag i alla fall var att jag ringt och bokat tid för att prova bröllopsklänning! Det känns så kul! 


  • JossanKossan

    Hej brudar, lite uppdatering härifrån, bröllop den 17:e Augusti på Gotland! Har fått menyförslag idag och det kändes spot on, förrätt pilgrimsmussla med blomkålspure och skinkchips, varmrätt blir lammfile med rostad färskpotatis och chevresås, efterrätt saffransparfait med varm salmbärsröra och bondkakegranola, sitter i dagsläget och bollar idéer över vad som ska finnas på gottisbordet och letar febrilt efter en chokladfontän. Ska kolla med prästen (en speciell) om han vill viga oss och sen skicka ut Save the dateboxarna, annars ska det letas annan präst :)

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!