• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • Nivi och Jesper

    Och förresten, jag var tvungen att smsa och fråga hans bestman (3 dagar innan) när hans svensexa var. Så om jag inte hade smsat, 3 dagar innan... hade jag fått veta det samma dag eller inte alls??

  • Längtandsfull

    Håller med om att man borde bli iallafall lite informerad om vad mannen skall hålla hus på sin svensexa. Men att hålla det hemligt om när är ju inget konstigt. Jag blev också dåligt informerad och kunde inte ha någon kontakt med mannen eftersom att dom tog hand mobil. Def blev jag sur för.

  • Nivi och Jesper

    Jag kan ju tycka att man ska informera när det är, med tanke på att det var 2 veckor innan bröllopet. Då kanske man har fullt upp med planering med bröllopet... Aja, får se om han ringer mig snart och ber om ursäkt..

  • Längtandsfull

    Vi visste inget om när våra dagar var men vi hade våra misstankar och dom stämde bra. Men kan ju lite räkna ut när det kan bli och då får man ju planera efter det.
    Vi blev irriterande på några efter svensexan men vi åkte och löste det med direkt för vi kände att så kan vi inte ha det när vi ska gifta oss.

  • Sjörå

    Igår gjorde jag en provning av klänningen. Det är en del som ska ändras på den, den ska släppas ut över bysten och sedan ska axelbanden flyttas lite. Så på måndag ska allt vara klart och jag ska göra den sista provningen. Då hoppas jag verkligen att den passar. Kanske borde ha valt snörning istället men jag tycker det var väldigt mycket snyggare med dragkedja och knappar på den här modellen. Visade sig att klänningen hade blivit lite felsydd, den kom med ett kort släp. Men jag tycker att det blev snyggare med det lilla släpet så jag behåller det. 

    1,5 vecka kvar idag och nu känner jag mig nästan lugn på alla fronter. Min mamma är snäll och pysslar med småsaker som att knyta röda band kring såpbubblorna och pappa har vikt alla våra favouraskar. Skönt att det mesta sådant är gjort. Och på fredag börjar min semester, skönt att inte behöva jobba och ordna bröllop samtidigt.  

  • sommaren13

    Nu är det bara 10 dagar och vi känner oss lugna...

    I lördags så var det svensexa och möhippa. Svensexegänget var på grönan och hade 7-kamp och åt och drack massa gott
    Min möhippa blev lugn med picknick på djurgården och sen träffa en makeupartist, vi blev fotade av ett proffs och sen middag i Gamla stan Jag fick en bok som jag skulle runt och be folk skriva råd och hälsningar i, fick även en hälsning från Anders Borg som vi stötte på i kön till toan på donken ;)
    Så det blev en lugn och skön möhippa Mycket skratt Ser fram emot bilderna och filmen från dagen ;)

    Igår så var den blivande iväg och provade permisuniformen och den satt som en smäck, så nu kan vi bocka av den. Idag ska vi åka och träffa fotografen. I helgen ska barnen få prova sina kläder igen så att dom sitter där dom ska. Känns som om vi har det mesta under kontroll, jag känner mig dock lite off...man har planerat det här i ett och ett halvt år och nu på slutet så försvann orken..men det kommer nog tillbaks i helgen när man inser att det bara är en vecka kvar ;) 

  • SiriochPer
    Nivi och Jesper skrev 2013-08-06 23:33:45 följande:
    Aja, får se om han ringer mig snart och ber om ursäkt..
    Låt det inte bli en sak som kan förstöra er dag bara. Det är det inte värt, och kanske var det helt enkelt ett misstag av vännerna, lätt hänt att man har roligt och missar tiden på en svensexa.

    Själv fick jag inte veta så mycket angående svennsexan (mer än när det skulle vara iof) men jag var nog beredd på att min kille kanske inte skulle lyckas ta sig hem den kvällen, och jag var inte orolig på grund av det. 
    Din m2b skulle ju inte vilja gifta sig med dig om du inte var kärleken i livet, och det riskerar man inte för en svensexa, det är jag helt säker på :)

    Kalla det stereotypt, men alla män (eller iof kvinnor) är inte direkt bra på att planera, men det behöver inte betyda att man menar illa. Men om du tycker det är viktigt så är det såklart upp till vännen att be om ursäkt, oavsett vad vännen egentligen tycker.
  • soderpling
    Nivi och Jesper skrev 2013-08-06 14:50:47 följande:
    Åå jag känner igen mig där! Jag är så himla känslig nu för tiden. Kan gråta för det minsta. Men jag vet aldrig om jag överdriver eller om jag kanske underdriver. När min kille var på sin svensexa, hade jag ingen aning om var dom skulle vara. Det enda jag visste var när (fick reda på det 3 dagar innan) och vad jag skulle packa ner till honom (ett par byxor och en skjorta för middagen). Jag var såååå nervös hela dagen och ville bara få hem honom så att han kunde berätta för mig vad han fick göra. 

    Jag får ett sms av hans bestman 01.10: "J kommer inte hem ikväll, han sover hos M". Och då kokade jag av ilska! Sånt kan jag tycka att man ska informera mig om så att jag inte väntar i onödan. Men det var inte det som gick i mina tankar just då. Jag trodde det hade hänt något dåligt, för han skrev ju aldrig varför han inte skulle hem. Har han däckat på sin svensexa? är han på sjukhuset? Har han hamnat i slagsmål? Har dom fått honom till att bli så full att han inte vet vad han gör? Har han "blivit" tvingad att pussa en annan tjej så att han mår så himla illa för sen för det är otrohet... Efter ett tag skrek jag ut i lägenheten: "Jävla pucko!" (bestmannen då alltså)

    Jag frågade varför, varför kommer han inte hem ikväll? Då får jag ett svar som gjorrde mig asförbannad : "Vi missade tåget från köpenhamn för att hinna med sista tåget från Helsingborg... Sorry." Fy vad förbannad jag var! Varför kunde inte han ha informerat mig om att de inte ens ska vara i landet??? 

    Överdriver jag? Jag är fortfarande förbannad på min killes bestman!! 
    Jag förstår att du blev arg.  Killar kan inte organisera eller tänka skärskilt långt.

    Jag fick veta någon vecka innan att  m2b svensexa skulle vara och blev total lurad av alla. Vi var nämligen ute och seglade med m2b jobb och helt plötsligt åker vi in i en hamn och där står m2b kompisar och kidnappar honom. Vi är i en hamn någonstans och om jag skulle bli lämnad där vet jag inte hur jag skulle ta mig där i från.
    Jag viste inte var jag skulle ta vägen eller vad som skulle hända. Jag kände mig ganska förlöjligad. Det hela slutade med att jag var ute och seglade hela dagen med m2b jobb.
    Jag var jävligt förbannad efter svensexa och m2b vänner har fått ganska syrliga kommentarer från mig och kommer fortsätta att få det, Varje gång jag tänker på det blir jag faktiskt sur. En gemensam tjej kompis som var med på svensexan beskrev planeringen som väldigt ostrukturerad och hon förstod att jag blev arg. Hon hade sagt att hon inte orkade styra upp alla små detaljer.   
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!