Inlägg från: Augusti13 |Visa alla inlägg
  • Augusti13

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Skogus skrev 2013-02-06 10:16:44 följande:
    Nu har jag äntligen hittat MIN klänning! Var inne i stan med mina två tärnor i lördags och provade massor av klänningar på Lillys, inte en enda som föll i smaken. Jag hade innan egentligen bestämt att jag skulle beställa från Kina och ville mer veta vilken modell och stil som jag passar i. Efter provtiden på Lillys gick vi till Milagro utan större förhoppningar och gissa vad jag fann där!? Såg en klänning som en annan tjej provade och sa direkt till henne jag fick hjälp av att jag ville prova just den. Sagt och gjort opch den satt som ett smäck! Jag jublade, mina tärnor jublade och henne jag fick hjälp av jublade! Sen fick jag veta priset... 8000:- dyrare än min tänkta klänningbudget. Jag insåg ganska snabbt att jag skulle få glömma klänningen och fortsätta min jakt. I går kväll när jag kom hem från ett arbetspass hade min m2b hällt upp vin och tänt ljus. Han började fråga lite om jag tänkt något mer på klänningen och jag sa att det inte var realistiskt att ens tänka tanken. Då ger han mig ett kuvert - ett kuvert där kvittot på den lagda handpenningen låg i! Han hade åkt upp under dagen och beställt klänningen helt utan min vetskap! Och den mannen ska jag gifta mig med!!!   <3
    Gud vad roligt för dig, grattis! Och grattis till att ha en så snäll fästman! Klänningen var perfekt till dig.
  • Augusti13
    Lakinna skrev 2013-02-10 14:03:37 följande:
    Vill bara påpeka att idag är det ett halvår kvar för oss 10e augusti-brudar!!
    Åh :D Och idag kan vi säga att det är MINDRE än 6 månader kvar. Hihi
  • Augusti13
    Aug 2013 skrev 2013-02-13 19:21:42 följande:
    Idag var jag bara tvungen att prova min klänning igen! tänk att det kan vara så svår att pilla på den hela tiden när den "bara ligger där" :D

    Några kilo till bort så kommer den sitta som ett smäck tror jag ;) (hade dock snörat den själv ibak vilken inte var det lättaste men de gick ;)  den är även i behov utav en stykning, någon som vet var man kan göra sånt man vågar väl inte använda sitt eget strykjärn!? )


    Klänningen sitter ju hur bra som helst! Enligt mig behöver du absolut inte stressa ner dig i vikt för att passa klänningen - superfin! :)
  • Augusti13
    millaochsb skrev 2013-02-18 01:02:11 följande:
    Nu blev jag ännu mer orolig när jag såg era osa... mitt osa är bara 1 mån innan själva bröllopsdagen :O hjälp!!

    Det är helt normalt! Vi skickar våra inbjudningar 10 maj, och kommer ha OSA runt början på juli – drygt en månad innan dagen. Det sägs ju att inbjudningar ska skickas ut 6 - 8 veckor innan dagen. Svårt för många att OSA flera månader i förväg också, så det blir nog bra

  • Augusti13
    MissFannie skrev 2013-02-21 20:31:48 följande:

    brud20130817 - gå på magkänslan! vilken ring vill du ha på ditt finger? vilken är mest du? :) den med nedsänka stenar är mest jag, så den hade jag valt, men det är ju du som ska trivas med den :)


    Amandizzen- grattis till graviditeten! :D


    idag har vi haft vigselsamtal med prästen! så mysigt och så nervpirrande :D så nu har vi ett hum om hur själva vigselakten kommer att vara, ska vi bara hitta en fin kärleksdikt (har någon något bra förslag på sida där man kan hitta bra dikter?!) och bestämma hur musiken ska se ut.. :D såå roligt med bröllopsplanering! <3


    Vigselsamtal redan?! Wow, nu känner jag faktiskt stressen komma :p Vi har inte ens fårr veta vilken präst vi får, så demesterlistorna inte är gjorda än inför sommarn..
  • Augusti13
    MissFannie skrev 2013-02-22 12:32:32 följande:

    Du behöver inte känna stress! Prästen är en vän till familjen så det var därför vi hade samtalet redan nu :D


    haha phu, det känns skönt ;) Får jag fråga vad man pratar om under ett sådant samtal? Är det särskilda frågor man bör tänka på innan?
  • Augusti13

    Vi funderar mycket kring bröllopstårtan nu för tiden. Har alltid velat ha en riktigt trevåningstårta, men det är ju helt otroligt dyrt! Inte många som verkar göra just tre våningar på varandra heller, svårt att hitta någon ju.
    Är det verkligen rimligt med drygt 60 kr per bit? Helt otroligt! Vi som har drygt 100 gäster måste ha 100 bitar. 6000 kr på en tårta.. haha:p Hur gör ni andra?

  • Augusti13
    confuzed86 skrev 2013-03-05 13:57:56 följande:

    Jag har gått via folk på facedbook faktiskt. Brukar finnas de som gör tårtor på olika ställen här i landet. Jag bor utanför Borås. Där är en tjej i Borås som gör för 35kr/bit sen har jag en annan i reserv utanför Borås som förra året tog 32kr/bit. Möjligtvis någon krona plus beroende på dekorationer osv då de gör allt av flowerpaste/marsipan osv.


     


    Var i landet bor du?


    Bor i Stockholm, så det är väl därför priset är till att få hjärtstopp av. Smart att förhöra sig via Facebook, ska nog göra det!
  • Augusti13

    Gillade också nr 1 bäst, den var supervacker :) Nummer 2 var också snygg, men nummer 3 var inte alls efter min smak. Har svårt för den stora "valken" (haha vad kan man kalla den!?) i mitten :p

  • Augusti13
    Carli skrev 2013-03-14 22:05:10 följande:
    Hej
    Jag är ny här och i behov av lite bollplank Glad.
    Vi gifter oss den 3 augusti i Malmö, borgerligt i trädgården till det ställe som vi kommer att ha själva bröllopsmiddagen och festen på. När vi pratade med restaurangen hade de som förslag att bjuda gästerna redan till kl. 15.00 för mingel, fördrink och tilltugg (som vi såklart inte är med på) innan vigseln som är kl. 16. Vigseln lär ta max 20 min och därefter brudskål och ytterligare mingel till vi sätter oss til bords vid 17.00/17.15. (Är det för tidigt att äta? Vi har trerätters plus tårta).
    Jag gillar verkligen idén med mingel innan vigseln, inbillar mig att det kan bli mer avslappnat, men tycker att det känns som ett himla långt pass, blir ju nästan 2 timmar "mingel" för gästerna... räcker det kanske att bjuda till 15.30? Är det någon annan som haft champagne och tilltugg för gästerna innan vigseln eller är idén helt tokig?
    Sitter och grunnar på vilken tid jag ska skriva i inbjudningskorten (som alla ni andra redan verkar ha skickat ut ...)
    samt hur jag ska formulera mig avseende tiden för att det ska bli tydligt!
    Många frågor och fler blir det säkert Glad
    Jag tycker det låter som en urhärlig grej att ha mingel innan! Gästerna kommer, som du säger, säkert vara mer avslappade under vigseln, något som ger en ännu bättre stämning :) Finns det stolar för gästerna att sitta på under mingel och vigsel? Om de måste stå hela tiden håller jag med om att det känns för länge, men annars tror jag folk bara tycker det är kul.
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!