Inlägg från: jenniferochaugust |Visa alla inlägg
  • jenniferochaugust

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Fan också! iPaden vill inte byta rad! Ursäkta för mitt röriga inlägg ovan...

  • jenniferochaugust

    Ochutöver de 96.000 jag precis skrev om så har vi ju ringar, inbjudningskort och lite annat smått och gott...

  • jenniferochaugust

    Vad skönt det är att läsa om era budgetar, det känns som att vi ändå inte har "fläskat på" som jag får för mig ibland.
    Min familj och vissa vänner som inte varit inne i "bröllopssvängen" tycker att det är helt sjukt att lägga +100.000 för ett bröllop, men det kostar ju! Så är det! Visst kan man komma undan om man känner en kock, en sångerska, en fotograf, en bagare osv... Men det gör inte vi, så måste betala alla dessa leverantörer och det är ju inte billigt precis :(

    Vi har varit tvungna att backa för vissa grejer, tex så ville vi hyra båt för alla gästerna men det skulle kosta oss 20.000 kronor - så se! Vi är ekonomiska hehe!

  • jenniferochaugust
    sommaren13 skrev 2013-07-03 08:54:08 följande:
    Hjääälp...imorrn em ska jag göra provuppsättningen och make och jag har ingen aning om vad jag vill ha för uppsättning, halv hel slöja tiara???? Börjar få lite panik....
    Gå in på Pinterest och sök på "wedding hair" så kommer du att få massa inspiration! Jag har gjort en massa inspirationsmapapr och efter att jag kikat runt ordentligt så är jag 100% säker på vad det är för typ av uppsättning jag vill ha. Romantiskt, lite flygigt och "slarvigt" och gärna med fläta. Typ som bilden nedan:


    Det finns ju så många olika uppsättningar att välja mellan. Tänk också på vad du känner dig bekväm i, vad som är "du". Jag skulle till exempel aldrig känna mig bekväm i en stram och blank uppsättning, jag måste ha lite hår som faller ner i luggen.
  • jenniferochaugust
    Mandala skrev 2013-07-04 09:07:46 följande:
    Vad har ni för smaker på bröllopstårtan? Vi ska bestämma oss till imorgon då vi ska träffa konditorn.
    Vi har inte provsmakat än, men vi har gett lite riktlinjer för tårtan. Vi vill att den ska smaka fräscht och syrligt, inte för mäktigt och sött. Så hon föreslog saftiga vaniljbottnar med lemoncurd, rårörda hallon och eventuellt något annat citrus-aktigt. Ska bli spännande att få smaka! Jag är ingen tårtälskare egentligen så vi kommer att ha ett dessertbord med cake pops, macarons, cupcakes och lite andra kakor. Så har vi lite valmöjligheter... :)
  • jenniferochaugust

    Bordsplacering är så svårt!
    Vi hade gjort ett utkast, men kommer att göra om allt igen. Det känns liksom inte bra. Det som gör det extra komplicerat är att vi inte kommer att ha ett klassiskt honnörsbord, helt enkelt för att det inte går att få till i lokalen.
    Men vi tänker i alla fall som så, att vi inte ska placera roliga och glada människor med de lite mer dystra bara för att få upp stämningen. Partymänniskor får sitta tillsammans, gamlingar får sitta tillsammans osv... Jag tror att det är så folk kommer att trivas bäst :)
    Sen betyder det inte att vi sätter alla som känner varandra bäst tillsammans, där mixar vi lite :)

  • jenniferochaugust
    Nu är bordsplaceringen klar!
    Så otroligt skönt, trodde aldrig att det skulle gå... Men nu tycker jag att vi kommit fram till den bästa lösningen. Vi har helt enkelt satt folk ihop som vi tror kommer att trivas med varandra. Vi har inte blandat för mycket, alla sitter med någon eller några de känner väl, alla får sitta med sin partner. Hoppas det blir bra nu!
  • jenniferochaugust
    sommaren13 skrev 2013-07-12 14:32:53 följande:
    Just nu försöker jag skriva en lista på det som kan vara bra att ha med sig i en väska på den stora dagen, som nål och tråd, servetter mm. Vad ska ni ta med er för nåt?
    Har kollat listan som finns här på bt, men den är ju sjukt lång...känns som om man behöver en rejäl väska... 
    Ja, alltså jag hade "bara" tänkt, typ*:
    * Skavsårsplåster
    * Plåster
    * Huvudvärkstabletter
    * Ev nål och tråd
    * En proteinbar

    Vad ska man ha med egentligen?
  • jenniferochaugust
    jennyckbengtsson skrev 2013-07-15 10:56:09 följande:
    Hej tjejer!

    Till en annan fråga jag funderat över. Hur länge kommer ni köra mingel innan middagen? Jag tycker det är väldigt svårt att bedöma vad som är länge eller kort?
    Hej på dig!
    Minglet, eller brudskålen, brukar ju först vara för att invänta brudparet som ofta fotograferar sig efter och/eller åker med annan transport.
    För vår del kommer det vara så att gästerna anländer till gården (festplatsen) ca 15.15, brudpar och brudfölje anländer en timme senare vid 16.15 och vi ska sitta till bords vid 17 så tio minuter innan lär vi försöka sätta oss. Så det blir nästan 2 timmar långt mingel. Fast vi bjuder då även på snittar så gästerna inte går hungriga :) Och så ska vi ha en mingellek trots att jag egentligen är motstånader till lekar hehe.
    Hoppas att det går bra!
  • jenniferochaugust

    Vi har varit tillsammans i 5 år och har inga barn tillsammans, men hoppas på barn efter bröllopet :)

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!