Inlägg från: Sjörå |Visa alla inlägg
  • Sjörå

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    brudpar2013 skrev 2012-09-08 17:37:24 följande:
    Undrar vilken herrgård? Vi ska också gifta oss i gbg i augusti och kollar lite på hällsnäs för tillfället, men får gärna fler tips inom gbg :)
    Vi kommer att ha både vigsel och fest på Hällsnäs Herrgård. Rätt dyrt men oh så proffsiga de verkar vara. Har en kollega som hade sin fest där och han är en väldigt kräsen person och var supernöjd. Det är samma ägare till Hällsnäs som till Råda Säteri.
  • Sjörå
    ChristineL skrev 2012-09-08 17:33:37 följande:
    Idag var jag och provade lite klänningar! Denna fastnade jag för nästan direkt. Den är ju alldeles för lång men det fixas ju till.
    Jättesnygg klänning och den passade dig väldigt bra.
  • Sjörå
    brudpar2013 skrev 2012-09-09 21:46:13 följande:

    Vad roligt. Hur många gäster kommer ni att ha och hur gör ni med alkoholen?


    Vi funderar på tre glad vin till maten men sedan är vi osäkra på dessertvin, och så kommer vi kanske bjuda på en drink.


    Har ni lyckats förhandla er till några extra bra priser? Vi vill gärna komma ner lite i priset, men kommer inte på något bra sätt..


    Jag håller med, personalen är grym! Har ni Helen som koordinator?


    Vi kommer att vara cirka 40 gäster. Vi kommer att bjuda på alkoholen till maten och dessert men inget mer. Vi känner inget behov att betala för våra gästers konsumtion, det får de göra själva. Eftersom det är frivilligt att dricka mer.


    Vi har inte förhandlat alls om några priser. Tanken har inte ens slagit mig faktiskt. Tyckte att det var så mycket som ingick i kuvertavgiften att det ändå var ganska bra pris.

    Vi träffade Ann när vi var där men förmodligen kommer vi att ha Helen som koordiantor. Det är lite mindre än ett år kvar så det är inte så mycket som är bestämt med Hällsnäs än. Just nu bor jag i Enköping i veckorna och min sambo i Norrköping så det är lite rörigt.

  • Sjörå
    brudpar2013 skrev 2012-09-09 21:48:01 följande:
    Just det, vi får betala 3200 för bröllopsviten och gästerna 650 kr för sina rum. Är det samma för er?
    Japp, det är samma.
  • Sjörå
    ChristineL skrev 2012-09-09 21:56:30 följande:
    Tack! Ska ta det lite försiktigt då det var den allra första klänningen jag provade, är så rädd att jag ska ångra mig om jag köper en klänning nu :S
    Ja, den risken finns ju alltid. Men jag gillar verkligen den klänningen. Har tittat på en liknande till mig fast med röda blommor istället för svarta.
  • Sjörå

    Vi postade våra Save-the-date kort i lördags. Så de kommer förhoppningsvis fram i början på veckan. I övrigt står det mest stilla just nu. Jag tittade på tiaror men när min blivande fick se dem sa han att han inte alls gillade tiaror. Så jag får nog tänka om. Mamma och jag ska till Stockholm om två veckor och titta på brudklänningar, även om jag antagligen satsar på en kinaklänning vill jag gärna prova igenom först och se vad jag passar i.

  • Sjörå

    I helgen ska jag åka till Stockholm med min mamma och titta på brudklänningar. Vi har bokat en tid hos Lilly och sedan ska vi försöka hinna till Stockholm brud och fest. Är det någon mer butik jag bör besöka när jag ändå är där?

  • Sjörå

    Nu är jag hemma efter min helg i Stockholm. Resultatet blev att vi betalade handpenningen på en brudklänning och att den kommer om fem månader. Hurra, jag har äntligen hittat en brudklänning som jag älskar och som passade min runda kropp. Lite justeringar på den sedan så blir den ännu mer toppen. Jag ska bland annat låta sy dit axelband så att mina meloner inte rymmer.

  • Sjörå

    Någon som gör sminket om du vill ha det. Annars tror jag att du har fått med det mesta.


    Grattis till bebisen.


     

  • Sjörå

    Idag kom ett stort bakslag. Jag bokade min klänning förra helgen och betalde hälften i handpenning och idag ringde de upp och sa att leverantören har slutat tillverka klänningen och att detta inte hade gått in i deras system. Så min drömklänning finns inte. Kontaktade en Kinaklänningstillverkare som dock lovade att den går att sy upp så att den nästan liknar originalet. Men ändå, det känns lite tungt att den inte finns kvar längre.

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!