• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • jennyckbengtsson

    Hej tjejer!

    Har läst många inlägg men tänke att det nu var dags att även skriva. 
    Vi ska gifta oss den 17 augusti och jag insåg nu i helgen att det inte är många veckor kvar! Det är lite galet men väldigt roligt. Igår provdansade vi vår vals. Det var roligt!  Valde en instrumental låt för vi tänkte att texten kan ta mycket av uppmärksamheten från dansen om den är väldigt känslosam. Hur har ni tänkt? Kör ni dans med eller utan sång?

    Vi är nu båda två lite mer avslappnade då möhippan och svensexan är gjorda. Så ni slipper vi vara nervösa varje helg.... Eller hur är det nervöst... 

    Idag skapde jag vårt fotoalbum på Photago.com. Jag kan varmt rekommendera er att göra det för att samla alla foto från bröllopet. Då kan gästerna ladda upp alla foto de tar med sina telefoner och digitalkameor direkt upp i vårt album och vi kan få tillgång till alla foto. Min vänner anävnde detta p åsitt bröllop i maj coh de hade även ett bildspel med alla bilderna på väggen på middagen. det var väldigt effektfullt och roligt. 

    Till en annan fråga jag funderat över. Hur länge kommer ni köra mingel innan middagen? Jag tycker det är väldigt svårt att bedöma vad som är länge eller kort?

     

  • jenniferochaugust
    jennyckbengtsson skrev 2013-07-15 10:56:09 följande:
    Hej tjejer!

    Till en annan fråga jag funderat över. Hur länge kommer ni köra mingel innan middagen? Jag tycker det är väldigt svårt att bedöma vad som är länge eller kort?
    Hej på dig!
    Minglet, eller brudskålen, brukar ju först vara för att invänta brudparet som ofta fotograferar sig efter och/eller åker med annan transport.
    För vår del kommer det vara så att gästerna anländer till gården (festplatsen) ca 15.15, brudpar och brudfölje anländer en timme senare vid 16.15 och vi ska sitta till bords vid 17 så tio minuter innan lär vi försöka sätta oss. Så det blir nästan 2 timmar långt mingel. Fast vi bjuder då även på snittar så gästerna inte går hungriga :) Och så ska vi ha en mingellek trots att jag egentligen är motstånader till lekar hehe.
    Hoppas att det går bra!
  • Mandala

    Här kommer en till som haft möhippa. Konstigt nog blev jag överraskad. Jag hade tänkt att jag skulle vara redo varje lör men hade fått för mig att det skulle bli helgen innan bröllopet. I fre.kväll skulle jag o en vän ut o springa men hon fick huvudvärk o kunde inte komma iväg så vi bestämde kl 9 dagen efter istället (lör). Det var riktigt varmt redan på morgonen så jag pysslade med lite tvätt sen var jag klar redan 8.40 och gick bort till henne. Stod utanför o väntade. Hon kom strax efter o sa att jag kunde vänta på baksidan o kika på hennes växter (brukar göra det). Där stod några vänner till och eftersom jag var tidig så hade inte alla kommit än. Men mitt solen på altanen hade de dukat upp champagnefrukost och dagen startade helt fantastiskt. Kände mig inte så jättefin i mina träningskläder och osminkad men men det fick jag ta. Sen med ögonbindel på åkte vi till en glassfabrik som min vän har. jag fick hitta på två sorters glass o döpa dem. Dessa ska sen vara med på bröllopet som vickning på senkvällen. Jättegod glass blev det måste jag säga.

    Därefter åkte vi vidare (ögonbindel på). Satt och väntade in några vänner o sen kom det en kille o tog på mig hatt, "höftsjal" kommer inte på vad det heter, som låter när man rör sig. Vi hade kommit till en karibisk dansklubb och fick en timmes dans. Superskoj men så svettigt och jobbigt. Det blev lite göra-sig-iordning-paus, vi duschade o snyggade till oss där vi började dagen och åt ost o kex. I väntan på att vi skulle komma iväg så fick jag ta på mig värsta snygga sjuksköterskekläderna (sexigaste kanske är rätta namnet). En stor spruta i hand med mousserande vin i. Det kom 4 grannmän in som skulle vara statister i någon fotosession. Otroligt kul men lite pirrigt. Jag har inte fått se fotona än men är sååå nyfiken. Det var 6 olika bilder som togs med olika rekvisita och bakgrund.

    Sen blev det en kväll med god mat. På restaurangen var det samtidigt en svensexa och mina vänner kunde inte låta bli att göra en grej av det så jag skrev en lapp " I dare you! " Sen körde vi tre utmaningar, tjejerna vann 3/3

    Oj vad långt jag skrev! Jaja jag ville bara berätta att jag hade en härlig dag. 


  • 1337Lise

    Vilken välplanerad och härlig svensexa du fick Mandala! Underbart

  • 1337Lise
    Lakinna skrev 2013-07-15 09:09:15 följande:
    jag har sagt till mina tärnor att deras störta uppgift innan vi går in i kyrkan är att säga till mig att le och att sänka buketten så att jag inte håller den som en mikrofon :)
    Jag får komma ihåg det också! Känns som det är så många små små punkter som man måste komma ihåg att säga och göra udner dagen, tur att man har checklistor ;)
  • MissFannie

    håller med er andra om att det killar som bara den i magen när jag tänker på att dagen närmar sig :D
    känns fortfarande som att det är massa småsaker som ska falla på plats innan jag kan slappna av... men det är väl värdsliga ting egentligen, tror det blir bra hur det än blir :) med eller utan lösögonfransar eller om jag håller buketten rätt eller om strumpebandet ramlar ner från låret osv :P såna små farhågor som finns där :P

  • johannisen

    Måste bara dela med mig av min besvikelse här... Vi gifter oss 31 augusti och i mars frågade jag mina två solister om de vill sjunga i kyrkan och båda tackade ja. Förra söndagen hade vi träff med dem, den ena är min svägerska (min brors fästmö) och den andra är en nära vän. Vännens pojkvän skulle dessutom kompa en av låtarna på gitarr så vi var alla där och övade och det lät riktigt bra. Idag meddelar min vän att hon och hennes pojkvän inte kommer på bröllopet för att de fått en annan spelning på en annan ort och prioriterar den inkomsten. Jag trodde faktiskt att vi var närmare vänner än så. Känner mig riktigt ledsen över detta, för att inte tala om allt som måste planeras om nu...

  • Sjörå
    sommaren13 skrev 2013-07-15 19:49:49 följande:
    Nån som har förslag på vart jag kan hitta en korg med ett handtag, som vi kan ha vigselprogrammen och riset i...
    Leta runt på loppisar, second-hand ställen och torgmarknader. Min mamma hittade en jättefin korg på en loppis som hon ska spraymåla vit till bröllopet. Så haka inte upp dig på att korgen har fel färg om du hittar en, det är enkelt att åtgärda. 
  • Sjörå

    Nu har jag skrivit samman en lista med saker som är bra att ha med sig under vigseln. Vad fattas:


    Huvudvärkstabletter Migränmedicin Halstabletter Näsdukar Nål och tråd Sax Våtservetter för barn Skavsårsplåster Plåster Mattande puder och puderborste Läppglans Russinpaket Vattenflaska  
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!